Ioai da, arhi a fost la protv. Mulţumesc frumos de buzz, dar nu a fost prima oară. A mai fost de câteva ori, dar la vremea aceea voi nu ştiaţi de arhi şi vi se cam rupea în paişpe de el.
Revenind.

Observ, după ştirea de la protv, că au apărut repede nişte neica cutărescu, de pe ip-uri oficiale, care comentează despre cât de naşpa e ghişeul.ro şi despre cât de incompetenţi sunt cei cei l-au implementat. Aşa că vreau să precizez nişte chestii.

1. Ghişeul.ro NU ESTE REALIZAT de către acei `incompetenţi` din minister. Ci este realizat de Asociatia Română a Băncilor (probabil nu e denumirea corectă, dar în mare asta e). Care asociaţie l-a pus la dispoziţia ministerului, cu titlu gratuit, sperând ca la final să îşi recupereze investiţia din comisioanele ulterioare impuse populaţiei.

2. Ghişeul.ro este un proiect care nu convine nimănui. Primarii din ţară au şmenuri şi şuşanele cu diverse firme căpuşă, care vor să sugă bani de la buget, de aceea proiectul gratuit numit ghiseul.ro nu convine nimănui. Nimeni nu face comisioane, nimeni nu face licitaţii mânărite, e ceva împotriva firii, dacă eşti în rromânia. ADICĂ NEICA DE-ALDE CĂȘUNENII RROMÂNIEI AU DE PLĂTIT RATE L VILE ȘI LA BUGGATTI, în ritmul ăsta, unde ajungem cu gratuităţile?

3. Asociaţia asta de bănci, care a făcut gratuit ghiseul.ro, se bazează pe comisioanele luate de la plătitorii de taxe. Asta deşi LEGILE UE, care prevalează legile rromâneşti, spun că clientul final trebuie să plătească doar suma pe care o are de plată, în cazul transferurilor online. Dar miraculosul guvern şi miraculoasele bănci au ajuns la concluzia că poate merge bine mersi aşa. Adică câţiva ani se vor lua comisioane de la plătitori. La 20 milioane de plătitori, un minim de 30 de lei comision, faceţi calcului. A, o să bage UE procedură de infringement la un moment dat, pentru că e ilegal. Cui îi pasă? Noi nu mai suntem la putere, iar banii înapoi se vor da din banii altora.

Din păcate, sau nu, ştiu mult mai multe detalii despre acest proiect. Pentru protecţia tuturor, nu pot să spun decât ce am scris mai sus.
Concluzia mea?
Nu puneţi botul la reportaje făcute pe genunchi. Un sistem de plăţi online este bun şi este necesar. Faptul că programatorii băncilor au lăsat buguri de securitate nu e vina nimănui decât a lor. Calculaţi diferenţa dintre a fi futut în gură de o japiţă de la administraţia financiară şi posibilitatea de a-ţi plăti datoriile online, fără să daţi cu ochii de acriturile nesimţite din aparatul de stat.

La final, veţi vedea că merită.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

41 comentarii Adaugă comentariu

  1. E idiot sa spui ca ideea in sine e proasta. Asta cand stim cu totii cum e sa stai “ciuci” in fata unui ghiseu, cand poti face platile din fotoliu. Am fost mai intarziata de felul meu ca utilizator de internet banking, deci am doar un an in spate de facut asta serios. NU SE COMPARA!

    Imi platesc mai nou aproape toate prostiile pe un site, banii ajung unde trebuie si nu mai stau stresata ca am de umblat de disperata de la ghiseul x la compania y. Mda, platesc 1 leu comision, dar parcarea in centru e 3 lei pe ora si nu mai punem timpul pierdut, care timp la unii chiar costa “money”.

    Sper deci din toata inima ca sistemul sa fie pus bine in practica si sa avem o alternativa. Prefer la orice ora sa fac plata asta online, decat sa umblu prin oras pentru asa ceva.

    Problema nasoala este ca, asa cum se intampla in Romania, nici proiectul probabil nu a fost castigat de o companie de servicii online care chiar stie ce face, ci de vreun gigel care “are pe cineva”. In momentul in care vom invata sa-i lasam pe cei buni sa faca treburile astea serioase, vom avea si noi ceva ca lumea. Momentan insa licitatiile se stie cum se castiga, de se ajunge la situatii din acestea neplacute, cand date personale sunt la liber.

    Mai speram …

  2. Și eu îmi fac plățile online de mulți ani. O singură dată m-am încurcat în niște facturi și a trebuit să merg la ”ghișeu”, moment în care mi-am blestemat neatenția. M-am întors în timp, pe vremuri de care aproape că uitasem.
    Cumva, trebuie să ajungem și noi în mileniul al treilea…

  3. #3

    acsel » la protv

  4. #4

    Ti-ai raspuns singur la intrebare. S-ar putea ca ProTv sa aiba si site unde sa o poti vedea. Zic si eu….

  5. #6

    Celor care locuiesc in SECTORUL 4 si nu numai le spun ca eu am cont aici:www.dgitl4.ro/.
    Functioneaza de curand, dar functioneaza bine si mi-am platit impozitul la casa anul asta online.
    Succes

  6. #7

    Cat te-o platit pro-tv :)) hai recunoaste :>

  7. pai da, ca la noi televiziunile asa au inteles, ca trebuie sa critice puterea. Indiferent daca aceasta face bine ceva.
    Chiar ma intreb, ca si asa avem PRO tv, de ce Voiculescu nu-si schimba numele televiziunilor in CONTRA tv.

    Contra 1, Contra 2, Contra 3.

  8. pleaca jon cu ghiseul tau cu tot,

    acum 3 ani am platit o amenda … inevitabil in ziua respectiva nu mergea sistemu de trimis chitanta pe mail… fie mi-au eliberat permisu dupa ce au verificat efectuarea platii….etc

    surpriza anul trecut in decembrie….somatie cu executare….daca nu platejti 3 mil amenda de acu nuj cat timp…etc…

    investighez analizez era vb de amenda platita prin ghiseul.ro …. go la banca frecangeala pana a gasit aia dovada platii de acu 3 ani etc…dute cu dovada la un bou de la financiar sector 3…etc….zice bine….se sterge

    dupa 3 zile scrisoare acasa de la bou de la financiar

    in urma investigatiilor banii nu au intrat in contu trezoneriei…cel mai probabil au venit inapoi….

    deci uite asa imi bag pula in ghiseul.ro 🙂 for ever

    amin

    • #10

      bogdan » senzational, ce greu ti-a fost. doar ca ghiseul.ro exists din aprilie 2011. dar in rest, ai numa dreptate

    • Ghiseul exista de prin 2007 dacă nu mă înșel. A fost șmenul altora acu’ e și rândul ăstora. A funcționat bine-merci o perioadă (doar pentru amenzi) după care prin 2011 s-au decis să-l refacă.
      Am și eu o amendă plătită prin 2008 prin ghișeul.ro – bit.ly/efE32u
      Și-am comentat și pe la mine de câteva ori despre rahatul făcut bici numit ghișeul.ro – bit.ly/hiwlkT

    • #12

      Salut. Portalul Ghiseul.ro exista de vreo 2 ani cred. Si functiona pentru amenzi de circulatie si cateva impozite. Incepand din trimestrul 4 2010 am vazut ca are probleme. Adica puteai sa faci plati dar nu iti dadea nimeni vreo dovada. Si, ta daa, in 2011, mare revolutie, se lanseaza noul sistem care e de fapt cel vechi.
      Apropo de plati online – un tip de la ghiseu mi-a spus – “nu mai platiti domn’e online ca aveti probleme” :))

    • #13

      CristianC » sistemul actual de pe ghiseul.ro functioneaza de o luna. poate ne explici cum ai ajuns la concluzia ca e acelasi cu cel vechi.

  9. Punctul 3 contine erori. 30 de lei e pragul maxim de comisionare, nu cel minim.

    A doua chestie asupra careia am dubii este afirmatia cu legile UE. Pana la o chestie concreta (gen directiva, cu articol si aliniat sau similar), cred ca bati campii.

    • #15

      mai am pana sa ma transform in google pentru tine.

    • LOLs. Nici nu trebuie, dar macar erai de buna credinta ca nu vorbesti din auzite si crezi ce iti convine.

  10. @arhi: ghiseul.ro exista inainte de 2011. Se numea si functiona altfel.

  11. mare jon ghiseul.ro exista de prin 2008 … a fost oprit o vreme…si acum versiunea 2 de furaciune.

  12. si mi-a fost greu pentru ca am mai platit 3 mil degeaba 🙂

  13. #20

    Baia Mare are un sistem din asta fara comision (cica).
    Si nu ti se pare ca e mai bine din punct de vedere al securitatii ca fiecare primarie sa aiba un sistem al sau decat sa fie sistemul asta centralizat care in cazul in care este hackuit va pune in risc toate datele populatiei care a platit la acest “ghiseu”?
    Era un expert in securitate care zicea ca e mai bine sa ai ouale in mai multe cosuri… chiar daca in romania asta se realizaeaza cu licitatii pe sest si comisioane ajunse miraculos in jebul unu politician sau al altuia 😀

  14. Iată și interviul (dacă este cu putință): Arhi la PROTV

  15. Mi-as face si eu o firma sa fac proiecte de gen … 🙂

  16. te-am vazut la pro-tv felicitari!

  17. La ce trafic avem in bucuresti si la cat a ajuns benzina comision 30 lei e chiar ok :))

  18. #25

    yaaay,chiar cand am intrat in casa vorbeai tu la tv.si,culmea,io eram singura din familie care stia despre ce e vorba si chiar le povestisem tuturor despre asta acu cateva zile cand,of course,toti ziceau ca nu-i pe bune.so me happy.acu ma duc la culcare,am baut berea dinainte in cinstea ta 🙂

  19. cand te-am vazut in tricoul ala ma asteptam sa canti “boc – senzatii tari romanesti”. i was sad.

  20. Si astfel se investesc milioane de euro in astfel de balarii de site-uri, logo-uri si alte cretinatati, de unde, aud? De la contribuabili bineinteles ca nu-si rupe un parlamentar de la gura doar sa ne fie noua bine…

  21. #28

    Am gasit stirea si pe PRO Tv: stirileprotv.ro/stiri/social/ghiseul-ro-fara-secrete-pentru-bloggerii-romani-au-depistat-cateva-erori.html

    Totusi nu inteleg de ce la TAG-uri sunt trecute: “scurgeri de date” dar, mai ales, “hackeri”. Bre, esti hacker! Ai grija ca te viziteaza mascatii intr-o noapte asa ca pune mana si sterge tot pornachele, muzica si filmele descarcate de pe torrente. 🙂

  22. #29

    Cred ca lunar vad romani la ghiseele RDS (e doar un exemplu, cu siguranta se intampla si la altii) care se cearta cu casierele: “Doamna, dar am platit”. “Cum ati platit ca mie nu imi apare?” “Pai am platit pe internet” “Aaaa, nu stiu atunci, mie nu imi apare ca ati platit, tocmai de aia vi s-a taiat internetul”.

  23. #30

    ghiseul.ro in aceasta forma si cu acest sistem exista de o luna. restul sunt doar vorbe. mi-ar fi jena sa spun ca exista inainte, sub alt nume si alta forma.

    • Ghiseul.ro versiunea veche mergea foarte ok. Am plătit la ei 2 amenzi de circulație (una a mea una a lui frate-meu). Nu a trebuit să mă duc la primărie să-mi fac cont, nu mi-au emis chitanța pe site, nu a avut erori, plata electronică a mers foarte ok (procesator extern, pare-mi-se epayment atunci). N-am avut ce să comentez atunci. Ah, și pdf-urile venite pe mail cu chitanța erau semnate digital de ei. Deci dovadă de plată incontestabilă. Că au apărut un an mai târziu și la taxe și impozite ca restanțe asta a fost partea a doua. Acolo îmi apar și altele plătite de vreo 2-3 ori deja (printre care și-o amendă RATB primită pe vremea când încă n-aveam păr la p…).
      În orice caz, nu era semi-eșecul care este acum. Eu chiar nu înțeleg rostul unei soluții de plată online dacă tre’ să stai la cozi după user/parolă.

  24. #32

    Fratilor, stiti cum face cucu? Cucu ! Cucu ! :))))

  25. #33

    Domnu arhi, ca un bloger care te respecti, banuiesc ca ai si dovezi care sa sustina cele afirmate, mai ales aia cu programatorii bancilor…
    Nu, nu am nici o treaba cu ARB-ul, insa imi place ca orice afirmatie sa fie sustinuta, nu doar sa aruncam cu noroi in cel mai pur stil rrromanesc (care te-ar face ipocrit in cazul acesta, sti nu?).

    Eu unul am o mare banuiala ca, inca o data, faci doar pe interesantul …

    • #34

      Gigi » in ce calitate imi ceri dovezile? cea de troll? altfel sincer, in fata unui terchea berchea care se semneaza gigi@yahoo.com nu prea am nici o obligatie.

  26. Bre, Arhi! – “pe genunchi” ?!

    • #36

      George Buhnici » dar nu ne referim la dumneavoastra, sefu…

  27. Sper că sunt paranoic când îmi imaginez că mi-o dai la Bruxelles!

  28. Bine, continuați, circulați…!!!

  29. :)) – Știi că sunt fanul tău! Mi-e dor de tweet-urile tale umede!

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.