Tibichi-presedinte-cnas

Soacră-mea e constănțeancă, ca și minunata zână care îmi împodobește fiecare zi a vieții, și anume fie-sa. Dintr-o întâmplare plină de fericire sufletească, soacră-mea îmi binecuvântează cu prezența, zilele astea, umilu-mi acoperiș.
Tot soacră-mea, acum vreo 2 ani, a suferit un atac cerebral, prin urmare ia niște medicamente foarte funky, gen o cutie costă vreo 600 de lei. Norocul ei este că le ia compensate și plătește cam 100 de lei pe cutie. Unul din nemernicii asistați social de-ai lui băsescu, care a plătit asigurări sociale doar vreo 40 de ani.

În fine, acum 2 zile îmi dă rețeta de medicamente, să marșez până la o farmacie de cartier, să îi iau medicamentele.
Surpriză.
Nici o farmacie din București nu primește rețete compennsate din Constanța sau din orice alt județ, altul decât București sau Ilfov. Pentru că, nu-i așa, nu au semnate contracte cu casele județene de asigurări din zonele respective.

Foarte haios, ești condamnat să mori în localitatea de domiciliu sau, dacă nu vrei să mori, să îți cumperi medicamentele la preț întreg. Pentru că tu, toată viața, ai plătit asigurări regiunii autonome Dobrogea, nu statului român.

Teatrul absurdului. Nu se poate ca farmaciile să aibă un contract cu CNAS și ulterior, dacă tot sunt împărțite zonal, să se regleze între ele. De ce ar putea fi simplu, când ar putea fi complicat și distructiv chiar pentru cei în slujba cărora sunt angajați agaricii ăștia.

Sau uneori mortal.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

26 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Trebuie sa iei legatura cu casa de asigurari din CT, se trimite o cerere prin fax, cam asa “Rugam transferul asiguratului XX, domiciliat in … de la medic de familie YY, cod nnnn, la medic de familie ZZ, cod mmmm, pe perioada…. etc.” Iti dau ei detalii. P.S. nu publica comentariul :).

    • #2

      Arhi, imi poti da si mie forward, te rog?

    • #3

      nu e nevoie. nu e vorba de a nu putea lua medicamentele, am trimis reteta cu un curier la constanta si mi-a fost adusa cu alt curier, in 24 de ore. doar de bataia de joc la adresa oamenilor

  2. #4

    si ce treaba are chelu de Basescu? doar intreb

  3. cică sunt medicamente cu regim special. cel puţin asta este explicaţia pe care am primit-o într-o situaţie identică. cică sunt supravegheate şi, ca să nu se complice poliţia în caz de Doamne-feri ceva, nu se dau decât teritorial.

  4. #8

    DA, asta e regula, parafa este valabila doar pe teritoriul unde medicul a semnat contract cu casa, in judetul in care-si desfasoara activitatea.
    Din momentul eliberarii retetei, ai in medie 30zile sa aranjezi ridicarea bulinelor sau mai mult, daca reteta este eliberata de un medic de familie.
    Plavix, Aspenter, Sortis/Crestor, Ginkgo,Sermion si evident antihipertensive?

    • #9

      parca

    • #10

      Bullshit. Am ridicat personal cu reteta parafata in Romania medicamente din Germania. ( Ca nu au fost compensate e alta discutie, dar sa zici ca nu e valabila parafa e o prostie )

  5. #11

    Farmaciilor nu li se pune la dispozitie decat lista de medici care au contract cu respectiva casa judeteana cu care are si farmacia. Insa de cand a a aparut prescriptia electronica si serverul SIPE ar fi o joaca de copil sa se remedieze problema de care te plangi, chiar daca decontarea ar fi ceva mai dificila (ar trebui intocmite facturi diferite, etc.)

  6. #12

    Mi se pare absolut normal. Daca primesti o amenda o poti plati oriunde in tara, daca trebuie sa cumperi un medicament subventionat esti limitat geografic. Probabil e mai bine sa fii stat decat cetatean.

    • pe bune? Poti sa platesti oriunde in tara? Doar ca nu.

    • #14

      amin.

    • #15

      @ animal00 – imi cer scuze pentru ignoranta, unde se poate plati o amenda de circulatie?

    • #16

      @bigbear: platesti oriunde, doar ca dupa aceea trebuie trimisa dovada platii in regiunea unde ai comis minunata infractiune. Atfel, te trezesti ca in evidenta politiei locale apari cu multe amenzi neplatite. Pentru ca nu exista un sistem prin care, daca ai primit amenda in Bucuresti, sa platesti la Timisoara fara probleme. Bine, platesti fara problema, politia iti ia banii, doar ca nu apari ine videnta bucurestenilor 🙂

    • #17

      trebuie sa vii cu chitanta la udriste, ghiseul 8

    • mare urs: ca detinator al unei amenzi de circulatie, am crezut si eu, ca si tine de altfel, ca pot sa platesc la orice cec si…plm, noi sa fim sanatosi.
      m-am dus la cec si aia mi-au zis ca da, m-ar servi cu cea mai mare placere, dar nu pentru pitesti.

      noroc cu ghiseul.ro. Acum, e noroc pana la anu cand vedem daca s-a inregistrat

  7. #19

    Buna, poti merge cu reteta la unul din lanturile nationale si le poti ruga pe farmaciste sa iti dea medicamentele din Bucuresti si apoi sa trimita ele reteta ta cu diferenta de plata la una din farmaciile lor din C-ta.

  8. #20

    Articolul contine o confuzie. Inainte de ’89 nu se plateau contributii pentru asigurari sociale, cu exceptia a ceva numit “pensie suplimentara 3%”. Perioada contributiei de 40 ani este deci semnificativ exagerata.

    • #21

      no s-or fi platind, in schimb toti oamenii muncii erau un pic sclavizati de catre stat si clasa politica. nu ca acum ar fi altfel…

  9. #22

    Daca sistemul isi bate joc de noi, constant, iar noi nu reactionam in nici un fel, de ce s-ar schimba sistemul de la sine?

  10. #23

    Se intampla prea des….in orice domeniu….deci nu empatizez….chiar daca-i soacra-ta. Sunt atatea baze de date comune in cat platesc taxele la 3 ghisee in aceeasi institutie. Si daca a cotizat 40 ce. Si ai nostri au cotizat. Si noi cotizam. Crezi ca mai prinzi ceva? Speram poate dar va fi teapa. Deci, da……medicamente din CT sau nu-i mai vota. Daca-l stii tu pe ala de uneste sistemul fiscal cu sanatatea….parol….eu il votez. PS. Nici bunica nu a gresit cu nimic…..dar viata si politica……..

  11. “asa a fost mereu, nu poti sa ridici reteta decat din orasul medicului prescriptor. fiecare medic are un contract cu Casa de asigurari din judetul respectiv. Cand incerci sa scanezi si sa preiei reteta din SIUI (sistemul unic integrat al asigurarilor), nu este recunoscut nr contractului meidcului. este de inteles, fiecare Casa Judeteana de Asigurari are alocat un anumit nr de medici prescriptori tocmai pt a se evita supraaglomerarea anumitor judete. In acest mod se poate controla si piata farma, pt a nu exista deficit de medicamente sau rulaje ficitve in anumite judete”

    raspuns de la o farmacista