Păcat de ceea ce se întâmplă în ultima perioadă în cadrul ProTV-ului. Trecând peste toate lucrurile, peste tot ce se vehiculează în presă, realitatea e una singură.

ProTV a fost singurul post care menținea o urmă de echidistanță și verticalitate în emisia sa. Lăsând la o parte prostii precum știrile de la ora 5 sau măruță, pe ProTV te puteai uita la o emisiune de știri știind că nu vei primi gata mestecată opțiunea politică a domnului profesor Voiculescu. Sau a domnului comandant Băsescu. Sau whatever.

S-a terminat cu protv. Dacă cineva are impresia că ce face Cesnavicius acolo nu este pregătire pentru vânzarea ulterioară, se înșeală.

Trist. Se încheie o eră.
Și noi tot nu am aflat care era salariul Escăi…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

59 comentarii Adaugă comentariu

  1. Si eu am auzit ca saptama trecuta si-au facut bagajele destul de multi angajati :)). Ii racoleaza Antenele, np.

    • #2

      Nu stiu daca ii racoleaza sau nu antenele. Stiu insa ca oamenii care si-au castigat existenta din si in televiziune probabil ca au obisnuinta de a continua ceea ce stiu sau au invatat sa faca, si anume televiziune. E o reactie normala de a isi cauta de lucru tot in acelasi domeniu de activitate, indiferent cum se numeste ea. Problema sau o potentiala problema de integrare apare la perioada de adaptare la noul loc de munca pentru ca la fiecare schimbare de loc de munca sunt noi criterii, insa, din punct de vedere al echipei de management, sunt aceleasi si anume, cifrele de audienta.

      Prin urmare, migratia celor din televiziune la o alta televiziune este doar manifestarea unei nevoi, dorinte, realitati: aceea de a munci in continuare, aceea de a fi activi profesional si a unei realitati a oamenilor vii care traiesc dintr-un venit pe baza caruia isi construiesc existenta din facturi, mancare, utilitati, vacante, etc,

  2. #3

    Cine mai da restu` de episoade din “Tanar si nelinistit” ??? 🙁

    • #4

      Cred ca o sa tina mai mult “Tanar si nelinistit” decat ProTV-ul. Serialul se produce din 1973 si nu pare sa se opreasca prea curand.

    • #5

      Ala se vinde la mia de bucati 🙂 Pun pariu ca e platit deja pana in 2020 minim 😀

    • #6

      Personal, imi aduc aminte de Beverly Hills 90512 parca, filmul despre generatia de tineri, sistemul lor educational din liceu etc. 🙂

  3. #7

    Nu cred ca intereseaza pe nimeni care e salariul Andreei Esca. Ce s-a intamplat cu PRO TV seamana cu partea a treia din trilogia Matrix, in care santinelele invadeaza Zion-ul, ultimul loc in care erau traiau supravietuitorii. Andreea Esca, spre deosebire de multe crainice de televiziune, este o figura emblematica din peisajul mass-media. S-a remarcat prin candoare, eleganta, dictie, dezinvoltura, apreciere si sustinere. A fost varful unei echipe care lucra pentru brand si a fost tratata ca atare. Faptul ca Pro Tv si brand-urile satelit din grupul PRO au tinut steagurile sus ar fi trebuit sa le spuna ceva telespectatorilor care traiau in aceasta tara despre care singur scrii cu amara ironie ca este tara in care nici apocalipsa nu vine.

    In Zion au fost comandanti care au ramas pe loc ca sa apere ce era al lor. Dezradacinarea celor din Pro are consecinte multiple asupra lor, comentarii si texte care aduc trafic pe site-uri si genereaza audienta, insa e o falsa bucurie intemeiata pe o pierdere a unui brand care a contat si a scris istorie in mass-media romaneasca imbacsita de atata limbaj de lemn. Pro Tv a fost un vis american visat de multi romani.

  4. #10

    Daca se vor apropia de faliment il vor scoate de la naftalina pe Calinescu si se vor apuca iar de Te uiti si castigi, tombola cu milioane etc. It worked once…

    • #11

      Chiar și așa, or sa fie peste antene, realități, etcetera…

    • #12

      Cu capsulele alea de plastic de la oua kinder invartite intr-un bol de sticla. Pare a se preta pe reducerea de buget.

    • #13

      Ora 7 buna dimineata!

  5. Poate ca asta era problema, erau prea neimplicati politic. E normal sa existe televiziuni de partid. Antena 3 e cu PSD, B1 sunt pupatorii in fund ai lu’ baselu si tot asa. Cel mai bine la o televizune propaganda se vede in perioada campaniilor electorale… cand isi dau arama pe fata.

    • #15

      Astia ti-au dat dislike ca ai zis de pupatorii de bas de la b1 :))

    • #16

      Tim, faci confuzie intre stirile difuzate, care sunt scrise de reporteri si montate de editori si aprobate pe criterii jurnalistice si emisiunile care se desfasoara in platou, cu moderator si invitati pe o tema data.
      Publicitatea electorala inseamna SPATIU de EMISIE PLATIT si este reglementat strict: difuzare timp de o luna in perioada de pre alegeri, fie ca sunt ele parlamentare, europarlamentare sau prezidentiale. SPATIUL de EMISIE PLATIT inseamna clipuri electorale, prezentarea candidatilor, a programelor electorale etc.

      Antena 3 nu e cu nici un PSD. Antena 3 este o televizune de stiri si atat. Stirile ii includ pe politicieni. Supra expunerea lor in declaratii, conferinte si congrese a dus la o saturare a telespectatorilor.

      B1 nu este nici pe departe “pupatori in fund ai lui Basescu”. B1 este postul de televiziune central la care presedintele Traian Basescu a acceptat sa mearga la interviu si sa participe activ la emisiunile lor datorita calitatii realizatorilor de emisiune.

      Cat despre dat arama pe fata, mai bine cauta si vezi care e procentul de romani prezenti la vot. Astia care au mai ramas in Romania. Afla cati romani si din ce categorie de varsta sunt cei care intr-adevar constientizeaza ce inseamna dreptul la vot, la alegere, cati stiu sa citeasca cine sunt cei pe care ii voteaza.

      Dupa anii in care Romania avea doar 2 ore de programe de televiziune difuzate, ar trebui sa apreciati faptul ca exista multiple butoane pe telecomanda de unde fiecare privitor isi poate alege programul pe care sa il vizioneze.

  6. Am auzit ca sunt americanii implicati in PRO iar astia sunt pusi sa elimine din peisaj ultimele firimituri rusnace.
    Rezulta ca vom avea un post “basesc”, B3, daca se hotarasc sa umble la sectiunea politica.

  7. #18

    ProTV a castigat la impartialitate dar a pierdut la fiscalitate, ca sa zic asa. Ca orice afacere romaneasca de succes, era mai capusata decat un caine comunitar, toti prestatorii de servicii aveau metode variate de a evita fiscul – chestie ok pentru majoritatea antreprenorilor romani, dar nu neaparat ok pentru cei straini, corporatisti adevarati – si lumea incearca o deparazitare inainte de oferirea lui spre adoptie 🙂

  8. #19

    Stai calm. Esca va cumpara Pro-ul . Sacrifica vreo 6 salarii si e rezolvat !

  9. #20

    exista si parti bune….nu stiu daca este o cauza sau pura coincidenta…de cand Pro si Antena se tot duc in jos…jos..jos Tvr 1 si 2 se tot duc in sus…cel putin mie asa mi se pare

  10. e singura televiziune care l-a avut ca invitat timp de o oră pe Lucian Boia. singur cu moderatorul. chiar l-am ascultat cu plăcere. ne place sau nu, omul cam are dreptate. păcat. echidistanţa este un lucru rar în media noastră şi poate că asta trebuia sancţionat. ca toate lucrurile de la noi care merg bine fără să fie înregimentate politic.

    • #22

      A fost si la Garantat 100%, pe tvr.

    • #23

      Lasa truismul deoparte , daca te uiti numai la prost tv nu inseamna ca nu a aparut si in alta parte…

    • #24

      O persoana mai falsa ca Andreea Esca mai rar , in afara de salariul ei misterios sau nu , nu inseamna nimic .

    • #25

      cam tarziu l-au descoperit pe Boia, acum e omul e in mainstream, e cool si citesti Boia, sa asculti interviuri cu Boia, etc,.., este in plin proces de manelizare!

  11. #26

    mai da-i ma-n pula mea de aroganti, cu lumea lor PRO cu tot.
    Aia-s cu creierul mai spalat decat cei de la antene.

  12. #27

    Ce, cum, unde? Scuzati-mi indiscretia dar nu sunt in tema. Cat de rau o duce protv-ul, Arhi?

  13. Arhi: nu se pregateste vanzare. Pur si simplu rolu lu balticu ala e sa vina, sa injumatateasca organigrama dupa care pleaca. E deja la a 3a televiziune.
    Scopul este simplu: profit. Cica ii doare la salam de “No 1”. il detineau si aveau pierderi.

    marele castigator s-ar putea sa fie Kanal D.

    • #30

      Bine bine, mai vedem

    • mai vedem castigatoru sau vanzarea?

    • #32

      @animal00 Nu stiu daca o sa le iasa alora de la Kanal D vreun “profit” de durata de pe urma pierderilor suferite de JegTV astia… Suleyman mai are vreo 25-30 de episoade, si in afara de asta nu stiu cu ce dracu’ ar mai scoate Kanal D audienta.

    • Arhi: ai avut dreptate. Din pacate. Mai ales ca se cam stie cine vrea sa il ia.

  14. #34

    Faptul ca n-au facut politica, nu inseamna ca Pro ar fi buni. Si-au facut o lume inchisa, cu vedete care in afara ograzii lui Sarbu sunt zero barat, au facut propaganda si spalare de creiere cat incape si au adus kich-ul in media, au manelizat tot, au adus toti cocalarii paduchiosi prin emisiuni. Ei au patentat grobianismul preluat apoi de OTV si Cacatos.
    Daca se duc de tot, nu-mi pare rau.

    • #35

      O productie de televiziune, in teorie, suna foarte bine. Esenta unei productii, in opinia mea, tine de calitatea invitatilor din acea emisiune de televiziune. Traim in Romania, prin urmare, invitatii sunt romani, fie ca sunt artisti, politicieni, sportivi, persoane care s-au remarcat de-a lungul carierei, persoane care sunt populare, persoane care au castigat aprecierea publicului etc.

      Prezentatorii de televiziune ai PRO-ului au fost oameni de televiziune, cu studii la Academia de Teatru si Film. Vedetele erau tineri non-conformisti. Imi aduc aminte de Geanina Corondan, Marius si George Vintila, crainicile de la stiri, o generatie PRO catre care telespectatorii se uitau, empatizau, la care se raportau si ii admirau.

      Florin Calinescu a fost si el o figura emblematica si care a scris istorie in televiziune cu emisiunea “Chestiunea zilei”.

      Calitatea sau lipsa de calitate este data de valoarea ideii creative din spatele unei productii.

      Oamenii au si ei etape si etape; uneori, ideile pot sa apara sau poate fi o lipsa totala de inspiratie atunci cand exista presiunea productiei.

      Nu cred ca televiziunea PRO a facut politica. Televiziunea PRO TV a facut televiziune, iar oamenii politici au facut politica.

    • #36

      @k- esenta unei productii tv este bugetul!

  15. Eu cred ca-si merita soarta. De cativa ani, cu exceptia stirilor si a unor emisiuni, in tot Media PRO-ul era o mizerie continua. De ce nu-si inchis redactiile sport.ro, yoda..? ca oricum acolo vezi doar mizerii si analfabeti pe post de redactori?

  16. #38

    Lasa ca vine tare din urma unguru bulan. Digi24 este de departe cel mai bun post de stiri pe care la avut Romania vreodata. Sa speram ca ramane asa mult timp.

  17. #39

    Daca pleaca Esca la Digi 24 poate ies si ei din anonimat, e pacat ca lumea inca se uita la a3 .
    In curand Digi 24 va deveni must carry 🙂

  18. #40

    Da chiar e adevarat ca Esca e in manualele de istorie? Si daca da, ce scrie acolo despre ea ?

    • #41

      Scrie ca e o grasa oarecare dar care apare pe toate gardurile in imagini photoshopate

    • #42

      Da! E adevarat, e la acelasi capitol in care e si mariustucashow.

    • #43

      pai, nu e istorie?

  19. #44

    Ma cuprinde un sentiment de rusine cand ma gandesc la stirile lor din sport.

    • #45

      Alea nu-s stiri din sport. Sunt can-can-uri pt retarzi. 15 secunde cu golurile unui meci (si alea puse pe shuffle nu in ordine) si un sfert de ora de declaratile “oamenilor din fotbal” despre meci, intercalate de intrebari tampite puse unor sportivi din alte sporturi dar pe care nu-i vede nimeni la tv practicandu-si sporturile ci doar raspunzand la intrebari tampite. Si era sa uit de chiriches…

  20. #46

    “ProTV a fost singurul post care menținea o urmă de echidistanță și verticalitate în emisia sa.”

    Glumesti? Sau ai ratat vreun “nu” pe undeva? Stirile lor sunt in asa hal de subiective incat insulta inteligenta. Folosesc ironia si sarcasmul la greu pt manipularea privitorilor.

  21. #48

    accidental am auzit de manelizarea imnului national, productie prot tv.
    nu sunt exagerat de patriot, si nici nu ma prea uit la tv, dar atunci le-am urat si eu disparitie rapida. sunt unele chestii care chiar nu se fac, sau nu ar trebui sa se faca.

  22. #49

    Grupul Pro este, in primul rand, un concept. Compania care a inteles, dezvoltat, sustinut, investit in acest concept este americana. SUA este o tara capitalista ceea ce Romania nu a fost foarte multa vreme. Romania a fost balcanica, europeana, in tranzitie, mioritica, orice, insa, cu greu, capitalista.

    Grila de programe a PRO TV-ului a fost doar o oglinda a Romaniei: manelisti, vedete, stiri, reportaje de perfomanta. Televiziunea este o constructie vizuala si Adrian Sarbu a fost omul potrivit la locul potrivit tocmai datorita faptului ca STIA TELEVIZIUNE, fiind REGIZOR. De aici si succesul PRO-ului intr-o tara a negativitatii, a lui merge si asa, noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne platesc.

    Faptul ca au adus un manager pentru a reduce schema de personal nu este treaba telespectatorilor. Tine de “bucataria” lor interna si de gestionarea unei afaceri in care noi, pareristii, suntem doar spectatori.

    Faptul ca invocati FISCUL si o asa zisa capusare mi se pare ridicol in conditiile in care SUA are propriul fisc si acolo afacerile si taxele sunt extrem de bine reglementate. Bine ar fi daca si in Romania, situatia ar functiona la fel.

    SARBU NU este contabil si nu a fost niciodata treaba lui sa stie ce si cum cu cifrele. El este regizor, prin urmare, referitor la profit sau pierdere, cred ca era doar un spectator la sedintele cu actionarii. Pentru cifre exista contabili, exista directori financiari, experti contabili, auditori, etc., insa nu regizori.

    Grupul PRO, construit pe sistem american, cred ca avea raportari extrem de precise referitoare la indicatorii financiari si functiona intr-o tara birocratica, obisnuita cu hartii pentru orice mutare.

    Nu va plac filmele de la tv pe care le difuzeaza PRO TV sau PRO CINEMA? Sunt vechi pentru ca probabil nu mai sunt bugete pentru achizitionarea altora noi. Uitati si ca traim in tara in care romanii descarca filme si obiceiul vizionarii la cinematograf s-a rarit.

    In tara asta, conceptele sunt confundate si de aceea iese degringolada.

    Nu stiu daca e pacat de PRO Tv.

    Cred ca e pacat ca in televiziunea americana se face mai mult politie financiara decat televiziune.

    • #50

      K habar nu ai ce vorbesti.

    • #51

      Adrian Sarbu a fost un rahat de operator la Sahia Film, care a avut marea sansa la Revolutie ca sa filmeze niste “chestii” care ulterior au adus banuti frumusei.

  23. Mai lasti-o in pula goala. Daca era era ceva legat de uitatul la TV, nimeni nu se uita. Acum aveti toti televizoare? Plm.

  24. #54

    Nu stiu cum se face, dar parca toti managerii din tarile fost comuniste sunt nascuti de aceeasi mama, probabil ca de Mama Rusie. Niciunul nu are idei pentru a imbunatati activitatea societatii respective, dar toti stiu doar sa taie si sa spanzure. Intelegeam daca inchideau sport.ro sau alte gauri negre de-ale lor, dar la Pro si la Acasa cred ca erau departe de a fi gauri negre, avand in vedere audientele saptamanale pe care le fac.

    • #55

      Managerii n-au idei. Managerii conduc, delega, stiu. Partea cu ideile apartine oricui are un cap si cultura. Ideea e una, aplicarea ideii e altceva.
      Si de unde stiti ca managerul ceh n-are idei? L-a intrebat cineva de sanatate in limba lui sau in engleza si n-a raspuns?

      Iar traim cu frica de sefi?

  25. #56

    Managerii din tarile foste comuniste probabil ca au sechele datorita timpurilor traite, celor invatate in scoala etc. Nu stiu cum este in Cehia, de exemplu, de unde vine managerul actual al PRO-ului. Stiu insa un lucru si anume ca televiziunea vine de la americani. Ei au transformat acea cutie intr-o cutie magica. Scoala americana de televiziune a beneficiat de resurse uriase si s-a remarcat de-a lungul timpului ca un puternic instrument daca e folosit de maini pricepute. Scoala americana de televiziune a functionat in tara Hollywood-ului, a bugetelor de marketing uriase pentru productie, a unei industrii intregi perfectionate in timp si prin oameni.

    Scoala europeana de televiziune e total diferita, fiind puternic influentata de filmele de arta, de estetica, de traditii, de documentare.

    Pro Tv-ul este o televiziune privata, cu o puternica componenta de divertisment, cu resurse cinematografice in spate date de studiourile Media Pro.

    PRO Cinema este un canal de televiziune de nisa, dedicat difuzarii filmelor si industriei cinematografice, iar Acasa Tv, prin selectia de filme facuta, s-a pozitionat ca post de televiziune dedicat in special publicului feminin.

    Revenind la subiectul managerului din tari fost comuniste, daca investirea lui in functie s-a facut in decembrie 2013, ar trebui lasat macar 6 luni pentru a-i implementa strategia pentru care a fost investit. Inlocuirea oamenilor lui Sarbu cu alti oameni din aceeasi companie inseamna pana la urma acordarea increderii altor persoane. Vom trai si vom vedea.

  26. #57

    @bugsy

    Ai idee ce munca presupune bugetarea unei productii de televiziune? Sunt foarte multe necunoscute de luat in considerare, intrebari fara raspuns, liniste pentru a te concentra atunci cand cauti ofertele, spatiile de filmare, fie ca sunt in interior, fie in exterior, echipamente de lumini, camere, cameramani, programarile invitatilor, verificarea disponibilitatii lor, aducerea invitatilor in platou? Da, bugetul poate fi o componenta esentiala in productie, important e sa stii si ce sa faci cu banii, o data ce ii obtii. Daca sunt prea multi, e lux, daca sunt prea putini, iarasi nu e bine, ca se face rabat de la calitate.

    In productie, exista multiple variante atunci cand nu ai: cumperi nou ca sa ai, transformi ceea ce ai sau inchiriezi pe o perioada determinata. In functie de optiune, se configureaza si bugetul.

  27. #58

    Aaaaa, uatevaa…trebuie sa platesti drepturi de autor la uatevaa…

  28. #59

    @K presedinte !