Stăteam eu și îl înjuram pe Berbeceanu, prefectul capitalei (căruia îi sunt , în continuare, mare fan, dar una-i una și alta-i alta) citind declarația lui VV de la Sănătate.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a transmis o scrisoare către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, în care solicită menținerea restricțiilor în București, subliniind că, în contextul național și european, „măsurile de relaxare constituie un risc major ce ar putea duce la apariția unui nou val de infecții”, mai ales că a fost confirmat un caz cu o tulpină mai contagioasă de COVID, chiar în apropierea Capitalei.

Da, băi, bravo, uite, ministrul se implică, în sfârșit, se vede ceva, o rază de speranță, mi-am șoptit eu, în piept, clipind spre soare. După care asta:

Deci cum, omul VV e împotrivă, dar ministrul VV a semnat decizia de acum 10 zile? Avem un nou caz de Victor Viorel Ponta, supranumit VV, VV prim ministrul și VV deputatul, care vota împotriva primului ministru?

Bine, stați liniștiți, că, după aia, a ieșit senin Berbeceanu și a anunțat că nu avea cum să nu deschidă la păcănele, că îi dădeau patronii în judecată. Și iată cum, ca să nu fie dată în judecată, guvernarea româniei a ales să ucidă români, prin infectare cu covid. Morții cu morții, vii cu muia, că nimeni nu poate demonstra că decizia lor i-a ucis, nu? Și nici nu îi poate trage la răspundere.

Efectiv nu înțeleg care e miza. În TOATĂ europa, virusul face ravagii, spania, franța, au numere record de îmbolnăviri, toate țările au început să impună iarăși restricții severe cetățenilor din alte state, Germania și Austria impun măștile FFP2, în detrimentul măștilor de pânză, nici la bulgari nu mai mergi fără test, guvernul român relaxează chestii. Pentru că na, nu mor ei, nu mor ai lor, ei sunt vaccinați, să vadă poporul, mor fraierii, mor muncitorii.

Ca idee, știți cu cât a ajutat guvernul afacerile românești în pandemie? Cu 4% din PIB. Știți care e media europeană? 20%.
Mulțumesc.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.