O parte din această opinie pe care o exprim aici va fi foarte nepopulară.
Da, consider că urșii, ca și orice alt animal sălbatic, trebuie să aibă o populație controlată pe baze științifice, care să le asigure prosperitatea ca specie, dar să și permită ca celelalte specii să trăiască și să se dezvolte. România nu e crescătorie de urși sau lupi. Prea multe animale de pradă duc la o împuținare a animalelor care le sunt hrană, animale care fac, la rândul lor, parte din lanțul trofic și care, astfel influențează negativ dezvoltarea altora.

Prin urmare da, e nevoie să avem și urși împușcați, așa cum populațiile de lei sunt controlate astfel, tigri, elefanți, girafe etc. Desigur, în românia are trebui să existe un comitet de supraveghere extern, pentru că, în cel mai sigur mod, oamenii conduși de Tanczos Barna vor ucide urșii ca pe iepuri. Dar asta deja e altă problema.

Ce vreau eu este ca legislația să fie schimbată și, astfel, să fie schimbate denumirile.
Pentru că, dacă nu știați, uciderea unui urs este numită, oficial, extragere. Am extras ursul din zonă, totul e bine. 99.99% din oameni vor considera că a, da, e ok, au extras ursul și l-au dus. Doar că EXTRAS ÎNSEAMNĂ UCIS.

Și eu vreau ca în comunicate să apară clar, Au fost uciși prin împușcare X urși. Simplu. Nu extrași, ca să înțeleagă, de fapt, o mână de oameni. Nu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.