Prin prisma profesiei și activității, sunt tot timpul expus la tehnologie de ultimă generație. Primesc spre testare, în general, vârfurile de gamă și, după ce mă lovesc de ce are tehnologia mai bun, mi-e greu să mă mai întorc la produsele pentru marea masă a consumatorilor.

Doar că, în timp, am realizat că nu e chiar mare chestie să alergi după top of the line, când tu nu ai nevoie de așa ceva. Mi-am confirmat asta cu telefoanele, iar Xiaomiurile și Motorolele copiilor merg de zbârnâie, are fi-mea, la Motorola G5, autonomie vreo 5 zile, și ea rupe whatsappul și jocurile, mi s-a confirmat și la achiziționarea ultimului televizor ieftin din casă.

Mi s-a ars LG-ul din camera copiilor și, normal, trebuia să iau altul, că playstationul ăla nu funcționează pe monitoare. Normal, m-am uitat prin emag după ceva de înlocuit și simțeam așa cum mi se topește cardul în buzunar de nervi. Pentru că, na, știam că televizorul ăla va fi folosit pentru desene animate și jocuri, iar ai mei rup minecraftul în 2, le place sistemul cu pixeli.

După care mi-a picat pisa că mă uit ca creativul lui Buridan la pai, când soluția este lângă mine. Gen puteam să aleg, bine mersi, un televizor ieftin, care să își facă treaba, să aibă HDMI-uri, să primească semnal de la o consolă și, eventual, poate chiar smart, deși am chromecasturi, asta deja nu mai e o problemă, demult.

Vă zic cu sinceritate, merge Hitachiul pe care l-am luat copiilor de nu are treabă. La modul că e deschis non stop, ba pe muzică, ba pe chestiile lor, youtube, jocuri, rupe netflixul în două, are și legătură ethernet și wireless, are tot ce vreau. Ok, de acord, nu este ultimul răcnet al tehnicii, nu are cea mai minunată culoare, a trebuit să umblu prin setări să îl potrivesc, smartul nu e chiar un OS desăvârșit.

Dar, și aici e un mare dar, e perfect funcționabil și își face treaba ca un catâr de povară. Dacă nu pleci de la premiza că ai vrea să fie o rachetă sol aer, care să își facă și chiftele, să meargă 4k, deși content 4k din părți (în paranteză fie spus, LG-ul meu de 3500 de lei face figuri la 4k-ul din PS4, îmi face imaginea galbenă), nemaivorbind că încă sunt rare routerele care să permită streaming 4k.

Sunt mulțumit? Da, foarte mulțumit. Desigur, se putea mai bine, la orice se poate mai bine. Dar, dacă reușești să îți decelezi în mod exact nevoile și cerințele, există șansa să ajungi la un compromis foarte decent, care să mulțumească pe toată lumea.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.