Una din marile probleme ale acestui popor bătut de soartă este că are imposibilitatea obiectivității. Dacă eu țin cu Halep, toate celelalte opinii sunt niște mizerii și oricine nu ține cu Halep e un nemerni care nu merită să respire.

Lucrul acesta se aplică, de fapt, se trage, din politică. Noi ținem cu ceilalți? Să îi împușcăm, să le violăm femeile și pe Olguța, să boicotăm orice companie care își face promo la ei, familiile lor să mănânce de la bulgari și doar în zilele de an bisect.

Chestia asta se vede mult mai bine atunci când e vorba de USR și simpatizanții săi. S-a strâns o grupă de șoc pe online care nu acceptă nimic, ABSOLUT nimic, niciun fel de reproș, niciun fel de critică, orice ai spune ești sufocat cu injurii și comparații gen Da, dar ăia fură, USR este super, de ce ești prost, cum nu îți place USR.

Înainte de a vă scăpa în pantaloni, la alegeri voi vota USR și Iohannis, dacă nu apare ceva mai atractiv între timp, pentru că decât să votez PDL, mai bine îmi tai o mână.

Revenind. Citeam articolul de la vali și pur și simplu nu reușeam să îmi revin de la câtă ură îndoctrinată este acolo. Băi, nimic, nu poți să spui nimic împotriva lor, orice ai spune este automat doborât de ură și de autosuficiență. Nu contează că fac țigănii, că la nivel intern sunt la fel ca celelalte partide, doar că mai nașpa, din cauza lipsei unei ideologii unitare. Nu, tati, să moară toți, ce dacă e nașpa, la ceilalți e mai nașpa, ești prost, nu vezi, e evident?!

Desigur, când scrie nașpa de noi, zoso e de căcat, nu are nicio influență, nu îi pasă nimănui. Doar în campanie începem să căutăm oameni care îi cunosc pe zoso și cetin, ca să discutăm despre libertate.

Și astea nu sunt singurele probleme. Mai sunt și oamenii. Uite, un exemplu.
Acum ceva timp, in organizatia USR Prahova au fost alegeri pentru biroul judetean. Diferiti oameni au candidat si-a prezentat oferta fiecare cum a stiut mai bine.

Printre ei: Gabriel Dalea.
Ps: Umbla vorba ca planuieste sa candideze pe un post de senator in viitor.

Raport de activitate și candidatură vicepreședinte BJ Gabi Dalea

Salut,

Pentru început aș vrea să vă spun câteva cuvinte în general despre convingerile mele.

Din punct de vedere doctrinar mă consider un liberal moderat ceea ce înseamnă că susțin o economie bazată pe o piață deschisă și pe o competiție liberă, dar reglementată și nu sălbatică. O piață guvernată de legi în favoarea cetățeanului, pentru că în mijlocul oricărui sistem economic sau social corect trebuie să stea binele majorității și nu al unui grup restrâns. Binele omului în general.

Mă consider liberal, dar nu libertarian. Nu voi susține niciodată luări de poziție trăsnite (uneori vehiculate prin Poiana) precum liberalizarea consumului de droguri, poponautica (știința navigării prin curul altcuiva) sau atacuri deschise la adresa credinței sau religiei.

În general detest extremismul și pozițiile radicale. Mai mult decât asta nu detest decât furtul. Ceea ce vreau să transmit este că am o grilă de valori personale bine definită și nu o voi schimba în funcție de numărul de voturi pe care l-aș putea lua sau l-aș putea pierde din această cauză.

Simpatiile doctrinare nu trebuie însă să ajungă în conflict cu susținerea meritocrației. Dacă prin afilierea la un anumit grup ar trebui să ajung să votez împotriva convingerilor mele, aș deveni asemenea unui pesedist împuțit, cu nimic superior acestuia.

De aceea aleg să nu o fac. Mi-a dat Dumnezeu cap pe umeri și sunt convins că pot să-l folosesc și singur, fără să-mi spună domnii Ghinea, Ghica sau altcineva cum. Acesta este motivul pentru care am decis sa mă retrag din grupul liberal din partid și să rămân (cel puțin pentru următoarea perioadă) neafiliat. Mă simt bine în această postură: pot să zic ce vreau, când vreau, ca un dac liber ce sunt.

Prefer să apreciez meritele personale ale unor oameni din partid pe care-i văd muncind zi de zi, indiferent de aripa doctrinară căreia au ales (sau nu) să se ralieze. MERITOCRAȚIE – pentru asta am venit în USR, nu pentru politrucianism.

Grup liberal? Grup socialist? Ce partid e ăsta și pe cine reprezintă, mai exact, în afară de cei care ies în piață și nu au pe nimeni altcineva? Care e doctrina partidului, chestia unică la care aderă toți, grupul complet de valori la care aderi sau nu și încerci să le aduci în piața publică? Explicații precum poponautica? Bravas, domnii USR, așa se face.

Care e rezultatul acestor mirifice politici și poziții? Păi, să vă dau niște extrase de la ultima intalnire din mai a USR, nu? Ce poate fi mai oficial decât cifrele după care se ghidează însuși partidul?

 

IANUARIE 2018
USR este la 11,4 
MARTIE 2018
USR scade de la 11.2 la 9.3. Nu-mi este clar. 

 

APRILIE 2018
USR SCADE DE LA 9.3 la 8.3.
MAI 2018
USR Scade la 7% (cifra exacta nu apare in minuta. E 7% in raportul Adrianei. Nu este necesar sa se prezinte si membrilor aceasta situatie.)
Avem o crestere a numarului de membri de aproximativ 22% doar in ultimele doua luni. Cu toate astea intentia de vot a scazut cu aproximativ 37% de la inceputul anului. Ca idee, am scazut procentual mai mult fata de PSD. Trebuie sa marturisesc ca este o realizare sa ai asa scadere. Din punctul meu de vedere, singura varianta este ca distrugerea acestui partid este intentionata de catre cei de la conducere.
Referitor la sitiatia lui Mosteanu, s-a cerut demisia lui in BN si a fost blocata de Barna. Momentan este doar la nivel de barfa, nu avem confirmare pana nu apare minuta. 
IANUARIE 2018
Extras din minuta BN
Rezultate IMAS pe partide, ianuarie 2018.
În urma semnarii contractului cu IMAS am inceput sa primim date statistice.Lunare
rezultatele pentru luna ianuarie sunt:
Intenție de vot:
PSD 29,4
PNL 26,2
USR 11,4
ALDE 11,4
UDMR 6,3
PMP 4,3
Alte: 11,1
Volumul eșantionului a fost de 1.000 persoane adulte, cu drept de vot.
Eșantionul a fost reprezentativ la nivel național.
Marja de eroare a eșantionului a fost de +/- 3,1% 

MARTIE 2018
Extras din minuta BN
Rezultate sondaj lunar IMAS
Rezultatele cele mai actuale ale sondajului IMAS-BOP sunt pentru luna Martie 2018, volumul eșantionului fiind de 1.010 persoane adulte, iar marja de eroare fiind de +/- 3,1%.
IMAS-BOP Martie 2018 (în paranteză Februarie – Ianuarie 2018):
PSD 32,0% (28,6% – 29,4%)
PNL 30,4% (29,4% – 26,2%)
ALDE 10,9% (10,6% – 11,4%)
USR 9,3% (11,2% – 11,4%)
UDMR 5,2% (4,5% – 6,3%))
PMP 3,8% (4,6% – 4,3%)
PRM 2,7% (2,8% – 2,0%)
PNT-CD 0,7% (1,7% – 1,9%)
PRU 0,5% (1,2% – 1,4%)
Alt partid 4,4% (5,2% – 5,8%)
PSD a crescut semnificativ cu 3,4%, mai mult decât marja de eroare de +/- 3,1%, din luna Februarie până în luna Martie 2018.
Dintre partidele parlamentare, PNL, ALDE și UDMR au avut creșteri mai mici decât marja de eroare, iar USR și PMP au avut scăderi, mai mici decât marja de eroare, din Februarie până în Martie 2018. 
APRILIE 2018
USR SCADE DE LA 9.3 la 8.3. 
Extras din minuta BN
Au fost prezentate datele sondajului lunar IMAS – BOP pentru luna Aprilie 2018. Volumul
eșantionului a fost de 1.010 persoane cu vârsta mai mare și egală cu 18 ani. Eșantionul a fost reprezentativ la nivel național. Marja de eroare a fost de + / – 3,1%. 

Distribuția procentelor partidelor politice măsurate de către IMAS pe lunile Aprilie și Martie 2018 a fost următoarea:
Partidul Aprilie Martie

PSD 28.6% 32.0%
PNL 31.9% 30.4%
ALDE 12.4% 10.9%
USR 8.3% 9.3%
UDMR 4.6% 5.2%
PMP 3.3% 3.8%
PRM 2.6% 2.7%
PNT-CD 1.2% 0.7%
PRU 0.9% 0.5%
Alt partid 6.1% 4.4%

PSD a scăzut de la 32,0% în Martie 2018 la 28,6 în Aprilie 2018, înregistrând o scădere de 3,4%.
Diferența fiind 3,4%, mai mare decât marja de eroare de 3,1%, ne indică o scădere sigură a PSD de la o lună la alta.
La celelalte partide, inclusiv categoria Alt partid, fluctuația a fost sub marja de eroare, ceea ce ne spune că diferența nu este semnificativă statistic, adică fluctuația nu este sigură în direcția arătată de diferență.
În ceea ce privește voturile pentru noul partid RO100-MRI, acestea se regăsesc în categoria Alt partid. În procent de 1,78% dintre votanții din categoria Alt partid au indicat RO100-MRI. Au fost votanți care au spus Alt partid fără să-l indice în mod explicit.

În ceea ce privește evoluția lunară, din Decembrie 2017 până în Aprilie 2018, a procentelor partidelor măsurate de către IMAS constatăm existența unor fluctuații mai mari decât marja de eroare a fiecărui sondaj lunar.
Am inclus în reprezentarea grafică procentele din luna Decembrie 2017, ca bază de referință, înainte de a începe colaborarea cu IMAS prin produsul BOP – Barometrul de Opinie Publică.
Dacă în Decembrie 2017, PSD avea 5,3% mai mult decât PNL, în Aprilie 2018 PNL a avut cu 3,3% mai mult decât PSD.

În acest moment sunt conturate 3 grupe de partide, prima, PSD și PNL, a partidelor cu un procent mai mare de 20%. A doua grupă, ALDE și USR, a partidelor care sunt încă în jurul valorii procentului de 10%, iar ultima grupă a partidelor care sunt în jurul sau sub 5% ca procent.
Pentru analiza evoluției procentului USR pe regiunile geografice am folosit ca bază aât alegerile parlamentare din 2016, Camera Deputaților, cât și procentul din Decembrie 2017.
În cele 3 regiuni geografice am avut creșteri semnificative statistic între Decembrie 2016 sau Decembrie 2017 și Ianuarie sau Februarie 2018. În București scăderea a fost semnificativă din punct de vedere statistic din Decembrie 2016 în toate lunile, Decembrie 2017 și cele din 2018.
Scăderea USR din Ianuarie 2018 până în Aprilie 2018 a fost de 3,1%, exact marja de eroare.

MAI 2018
Extras din minuta BN
Sondaj IMAS
Rezultatele sondajului IMAS pentru luna mai au fost prezentate BN. Aveți mai jos o imagine a evoluției intenției de vot din octombrie 2017 până astăzi.
Au fost purtate dezbateri în jurul celor câteva concluzii de etapă care pot fi trase:
USR are un nucleu stabilizat de 7-8 % care pare să fie consolidat. Asta înseamnă că avem o bază solidă, care a rămas alături de noi de la alegeri încoace și nu s-a clintit indiferent de momentele noastre de agonie și extaz.
Pentru prima dată de la alegeri, partidele de opoziție (USR+PNL+MRI) reușesc sădepășească în intenția de vot majoritatea PSD-ALDE cu peste două procente;Datele de luna asta ne indică pentru prima dată intenția de vot pentru Mișcarea România Împreună, partidul lansat foarte recent de Dacian Cioloș. Se pot trage câteva concluzii incipiente despre impactul acestui nou partid viitor asupra electoratului USR și PNL. Dacă cifrele se vor confirma în lunile următoare impactul asupra USR pare să fie unul tolerabil în jurul a două procente;
Pe de altă parte, observăm că avem în continuare o mare provocare, aceea de a ajunge dincolo de bula noastră ca să putem intra pe un trend ascendent;
Datele confirmă prăbușirea spectaculoasă a PSD, care de la lună la lună pierde tot mai mult din încrederea electoratului.
Avem acum și explicația sociologică pentru disperarea care i-a făcut pe liderii PSD să pună pe drumuri zeci de mii de oameni și să îi țină cu orele în canicula din București pentru un protest împotriva a nimic. Aceeași disperare care a împins-o pe Firea să se cațere cu nesimțire pe succesul Simonei Halep. Putem să ne așteptăm la tot mai multe gesturi disperate în perioada următoare și trebuie să fim pregătiți să le speculăm dat fiind că momentele de tensiune și luptă activă sunt cele când USR a capitalizat.
Evoluția cifrelor pe ultimele luni ne arată că este o legătură directă între vizibilitatea partidului și intenția de vot. Trebuie să facem mai mult, iar în perioada următoare vom anunța o serie de măsuri pe care le-am luat pentru îmbunătățirea comunicării partidului.
Pe de altă parte, chiar dacă rezultatele sondajului sunt importante, ele nu suntsingurii indicatori ai evoluției USR. Sondajele de opinie, în special cele realizate la intervale scurte de timp, sunt influențate de temele zilei. Intenția de vot se poate schimba în funcție de subiectul care domină temporar agenda publică și felul în care partidele se poziționează față de acel subiect.USR face în continuare progrese, chiar dacă ele nu au cum să se vadă încă în
sondajele de opinie.
Avem 670 de membri noi în ultimele două luni. Adică USR a crescut cu 22%​ în ultimele două luni. Iar în ultimele 12 zile, probabil provocați de manifestația PSD, peste 600 de oameni s-au înscris pe site. Este un nou val de aderări la USR, pe care acum suntem pregătiți să îl procesăm, pentru că avem responsabili de Extindere și proceduri clare, naționale.
Într-un an pre-electoral e important să pregătim bazele pentru rezultatele reale, de la alegeri. Dacă rezultatele sondajelor fluctuează de la o lună la alta în funcție de temele de pe agenda publică, membrii, filialele și bazele de date cu susținători sunt
resurse care rămân și vor fi cruciale în campaniile electorale din 2019 și 2020.

Din păcate, oamenii aceștia caută motivele scăderii întotdeauna la exterior. Ceilalți sunt de vină. De vină e zoso că a scris, de vină e cel ce nu e de acord cu ce se întâmplă acolo, de vină e oricine, doar ei nu sunt de vină. Iar rezultatele sunt evidente. USR nu doar că nu crește, USR scade, deși, în mod normal, indecișii ar fi trebuit să se îndrepte spre ei. Iată că nu. Pentru că oamenii vor un partid, nu o adunătură de autonumite valori, care cred tot felul de aberații.

În rest, succes, da, știu, sunt vinovat că scriu și iată, PSD va câștiga din cauza mea, nu ar fi trebuit, pentru că na, ei greșesc, dar fac și lucruri bune.

Și, ca încheiere, o radiografie tristă făcută de Ina. Pentru că s-a ajuns la scopul scuză mijloace. Și le scuză prost.

LE: Pentru membrii USR care vin sa comenteze conform bibliei Mosteanu, cu implica-te, nu mai comenta, va agitati degeaba, va sterg comentariile, mersi frumos.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.