În general, în discuțiile care implică românia, replica preferată a sfertodocților educați la Spiru Haret este Nu te lua de românia, țara nu are nicio vină. Cumva, în mintea lor mică, au o urmă de dreptate, în sensul în care, cu adevărat, românia în sine nu are nicio vină, ca nume. E ca și cum aș spune că numele Adolf este de vină pentru holocaust. Ce nu realizează ei este că românia ESTE de fapt oamenii ce o compun. Aranjarea statală, locativă, politică este complet temporară. Țara este mulțimea oamenilor ce o formează.

Da, nu numele românia este de vină pentru că există Dragnea, Ponta, Mircea Badea, Gâdea, PSD, Băsescu, Abramburica, Vidieanu, Blaga, Gorghiu sau ceilalți. De vină sunt oamenii ce i-au votat, ce îi votează, ce îi urmăresc (în cazul ipochimenilor lingăi de la antene). Nu temporarul aranjament socio-politic numit, acum, românia.

Românii sunt oameni buni și blânzi, spune un mit perpetuat de ei înșiși.
Niște băieți dintr-un sat argeșean aveau sclavi. Sclavi, nu glumesc. Copii, oameni ai străzii răpiți din locurile lor și duși ca sclavi în gospodăriile din sat. Legați cu lanțuri, hrăniți cu gunoaie, violați, puși să se bată între ei, ca în lagărele naziste.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/www.republica.ro/videos/656747834482383/” width=”640″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Link direct

Românii sunt oameni buni și blânzi. Trecem peste cei ce foloseau sclavii respectivi. E ok, înțelegem, sunt infractori, e posibil, deși nu neapărat probabil, să își primească pedeapsa, care, la fel de probabil, va fi mult prea mică.

Dar spuneți-mi și mie. Vecinii, sătenii, oamenii din jur, credeți că nu știau că acolo există sclavi, că sunt oameni tratați ca animalele? Știau. CU siguranță știau. Dar erau niște români atât de buni și de blânzi, încât au considerat normal să legi în lanțuri oamenii străzii, copiii fără familii, cerșetorii, țiganii. Pentru că ei de fapt făceau un serviciu social, nimic altceva. Credeți că în satul Berevoiești nu se făcea din când în când schimb de sclavi? Făceau, ca românii sunt buni și blânzi, se ajută la nevoie. Ba chiar sunt convins că își puneau sclavii să ajute bătrânii satului să ajungă duminica la biserică atât de buni și blânzi sunt.

ASTA e românia. Acești oameni. Ei o formează. Ei sunt țara. Țara, românia, nu este ceva abstract, nu este un fior, un sentiment. Sunt acești țărani proprietari de sclavi. Sunt votanții psd și urmăritorii de antene. Sunt cei ce comentează pe internet despre binom și tehnocrați, scrâșnind cu ură din dinți, deși nu știu ce vorbesc și nu au idee nici măcar ce înseamnă exact tehnocrați. Sunt preoții care au refuzat să facă slujbe la #colectiv. Sunt cei ce declarau că cei din #colectiv au meritat ce au pățit. Sunt cei ce l-au votat pe Piedone, exonerându-l de orice vină. Sunt cei ce l-au votat pe sărmanul bolnăvior psihic de primar al timișoarei. Sunt votanții lui boc, mazăre, funar, oprescu și restul. Sunt animalele care aplaudă când câinii îți sfâșie copiii, pentru că trebuia să fii atent și sigur a făcut copilul ceva rău.

ACEASTA este românia. Ea este românia care este de vină pentru ce se întâmplă aici. Ea este românia pe care o arată toți cu degetul, strâmbând din nas, sătui de non valorile umane ce degajă din ea.

Abstractismul ăsta dă bine în declarațiile patriotarde, fără sustenabilitate și fără nicio bază.

România adevărată are sclavi.
#atât.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.