4.3 milioane de români stau degeaba. Adică nu lucrează, nu sunt la şcoală, în şomaj ori la pensie. Cei mai mulţi au studii gimnaziale şi liceale. Din ajutorul social și alocații iau cât ar lua dacă ar munci cu ziua.

Cum sună asta, în perspectiva oricăror alegeri sau referendum? 4 milioane trei sute de mii de oameni trăiesc din ajutoare sociale și alocații, nefăcând nimic și refuzând orice loc de muncă li se oferă.

Ce credeți că vor vota acești oameni, când li se va spune de la primării că, dacă nu mai votează cum trebuie sau dacă îndrăznesc să nu iasă la vot, e la revedere orice ajutor?

PSD, nu? Dar nu. Pentru că la putere a fost și PDL. La putere a fost și PNL. La putere a fost și mărețul Cioloș, care avea posibilitatea, fiind evident temporar la conducere și nepierzând nimic, să rupă pisica în două și să facă lucrurile să meargă.

Dar Cioloș nu a avut măcar curajul de a elimina votul dintr-un singur tur la primării, unul din motivele pentru care acum o avem pe înghițitoare de organe din Voluntari la conducerea bucureștiului și psd la conducerea majorității primăriilor din țară.

Darămite să scape românia de o plagă votantă și să trimită la muncă un sfert din populația activă a țării. Păi pe cine ar putea șantaja PNL, după aia? Nu aceeași forță de vot, plătită de la buget?

Nu PSD e cel ce vă ține prizonieri. Nu. Ei sunt. Acești microhoți care trăiesc exclusiv din pișcotat statul și șantajul politicienilor. Ei sunt cei ce înclină balanța votului, întotdeauna, pentru cel ce le promite mai mult.

Până ei nu dispar, nimic nu se va schimba aici.