baba

Tocmai ce mi-am dus puradelul cel mare la grădiniță. La întoarcere, prin hârtoape, o stimată doamnă de vârsta a 3 a mergea fix în mijlocul străzii, sprijinind un baston. Serios, mergea, lejer, fără probleme, fix prin mijloc. Am așteptat să se dea, să aibă un gest, un semn ceva. Nu, pur și simplu ea își continua deplasarea. Well, când am claxonat-o, stimata doamnă a agita bastonul, răcnind cu eleganță:

– Da treci în pizda mă-tii, nu vezi că sunt bătrână?

Da, mama are crati-mă. Așa că m-am dat jos la ea și am călcat-o în picioare, ca să instaurez ordinea. (această frază a fost scrisă ca să satisfacem dorințele abuzive ale unor comentatori, care au înțeles că ordinea se impune bătând femei).

Problema cu bătrânii româniei sunt 2.
Prima ar fi că au impresia că respectul vine automat cu vârsta, gen ai riduri, păr alb și mergi crăcanat, automat primești respect.

Nimic mai fals. Faptul că ai îmbătrânit nu te face mai demn de respect decât atunci când erai o lepră tânără. Tu ești aceeași lepră, doar ți-e greu să te mai manifești. Unul din motivele pentru care nu înțeleg iertarea publică pe care o tot primea toriționarul Vișinescu. Lasă-l, că și-așa e bătrân și amărât. Dacă e bătrân, nu mai e fost torționar. Nu v-a ucis bunicii, rudele, prietenii, pentru că așa se excita el?

A doua este că toți bătrânii au impresia că li se cuvine orice și că regulile nu li se mai aplică, doar pentru că au vârsta mai înaintată. E ok să simți că regulile nu ți se aplică, la urma urmei, distanța dintre tine și groapă e mai mică decât distanța celorlalți, cărora li se aplică. Dar nu te aștepta ca teroarea apropiatei morți, ce te influențează pe tine, să ne influențeze și pe noi. Mașinile calcă, transportul în comun costă, apa, săpunul și deodorantul se folosesc la orice vârstă, mai ales la cea în care sfincterul ce ține închisă vezica urinară are niște disfuncționalități.

Știu, e imposibil să îi educăm, iar din urmă vine o generație de bătrâni la fel de tâmpită, educată de aceiași senili ce ne mănâncă zilele acum. Sper ca generația mea măcar să nu fie atât de senilă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.