A explodat ieri internetul legat de faptul vlogerul Selly și-a pus o poză cu niște produse de la Old Spice. (în paranteză fie spus, influencerițele fac de multe ori chestia asta, mai ales la răsăritul carierelor lor de creatoare de conținut utilizat la masturbare, fără să primească bani, ci doar ca să gâdile brandul)

Înainte de orice, sunt capabil sa jur cu mana pe Cartea Sfanta a Spaghetelor ca 99% din aia care critica asocierea Old Spice cu cretinul ala mic și se bat cu pumnul în piept că NICIODATĂ NU VOI MAI CUMPĂRA PRODUSE DE LA VOI habar nu au cum miroase Old Spice si nu s-au dat vreodata cu el. (tot în paranteză, nu miroase senzațional, are aroma aia de ieftin pe care o simți în stație la autobuzul 100, dimineața la 5.30, când pleacă muncitorii spre platformă)

În primul rând, nu sunt capabil să înțeleg ura asta pe Selly. Micul polip efectiv nu a făcut nimic rău cuiva. Singurele sale ieșiri aiurea au fost cele la care, bag mâna în foc, a fost obligat de către mizerabilii de la Global, cei ce îl dețin, adică nerespectarea stării de carantină, făcând clipurile cu Jonule și cele două petreceri cu maneliști, una de ziua lui. Repet, acțiuni organizate de cei ce îl dețin, nu de puștiul ăla vomitiv.

Problema celor care îl atacă este că o fac pe whataboutisme ieftine, ce de rahat e Șelly, huoo, cum să vă asociați cu asemenea persoană. Pentru că, altceva, nu este. Ce să zici Huo, nu ai respectat carantina? Păi niciunul din noi nu a făcut-o, 3 sferturi din cei ce citiți aici ați fost zilele astea abramburei prin țară iar în ultima jumătate de an ați încălcat cu consecvență regulile carantinei și distanțarea socială. De ce un puști de 19 ani trebuie să fie un ascet tras la răspundere, ca Acar Păun al ultimului an? Doar pentru că e un manelist scabros și are versuri de căcat la melodii? Nu e un motiv.

Ce vreau să zic este că turmele de pe internet suferă de problema ochelarilor de cal. Au vizibilitate perfectă înainte, către ce sunt mânați. Avem semi-prostituate în toată regula pe instagram, care câștigă mai mulți bani decât viermușul ăsta, dar nimeni nu are nimic cu ele, că sunt fete productive și arată chiloți la ore de maximă audiență, dacă nu ard plastic prin deltă înainte. Avem prostituate la propriu, ca Oana Lovin, care conduc acțiuni dirijate de intimidare a oamenilor, inclusiv prin agresiuni publice. Iar oamenii sunt like și share, uite ce cur are.

Dar hai să îl sancționăm pe Șelly pentru că…nu știu, e puști, are bani cât toți la un loc, e vizibil și de aia e nasol. Pentru că, vai, e un exemplu greșit pentru copiii noștri. Dacă nu vreți ca modelul de viață pentru copiii voștri să fie un cocalar coclete care cântă de la 15 ani despre bani, femei și ce le face el femeilor, poate ar fi bine să fiți exemple voi pentru ei, mai întâi și să le oferiți educația necesară ca să nu ajungă să fie racolați de pe internet de către asemenea gunoaie.

Trist, din partea unor adulți. Trist.