Nu neapărat emigrarea, deși ideea de a pleca printr-o insulă virgină devine din ce în ce mai atractivă.
Probabil ați auzit de darul domnului Dragnea către supușii săi, ridicarea pragului de microintreprindere de la 100 000 de euro la 500 000. Și v-ați bucurat, ia uite la omul ăsta, cum ține el cu micul intreprinzător.

Desigur, poate unii dintre voi au realizat că de fapt Dragnea face mai ieftin canalul de scurs bani către partid, pentru că una e să plătești 1% impozit pe o firmă care nu produce nimic, ci doar învârte lei negri pentru PSD și alta e să plătești 16% impozit pe profit. Pentru că firmele lor au profit 90%, nu produc nimic, scurg doar bani legali.

Dar, pe lângă Dragnea, puteți trăi și voi. Puteți vorbi la voi la intreprindere să fiți plătiți pe societate comercială cu răspundere limitată. Intreprinderea economisește toți banii pe care îi plătește aiurea către Dragnea și compania sub formă de CAS, CASS și alte mizerii, voi economisiți 32% dări către statul român, plătind în schimb 3% mari și lați.

Ca să aveți asigurare medicală, vă angajați cu 2 ore pe firma voastră, plătind o sumă totală de impozite plus cas-uri de circa 80 de lei. Și veți avea aceeași asigurare medicală ca și votanții lui Dragnea, plătind chiar mai puțin decât ei. Doar e solidaritate socială, nu?

Vă puteți băga mașina pe firmă, băgând relaxați la cheltuieli toate bonurile de benzină de care puteți face rost, reparații etc. Nu știu exact cum mai funcționează leasingul, dar din ce știam, și la leasingul auto se mai băgau niște cheltuieli.

Nu uitați că, nefiind impozit pe profit, ci pe venit, puteți băga la greu facturi de Metro, Selgros, Carrefour, adică bunurile de folosință zilnică. Desigur, un contabil bun vă poate explica mai bine decât mine ce trebuie să faceți.

Ideea e că soluții ca să nu mai fiți jecmăniți, sunt. Și destul de ieftine, pentru că sunt soluțiile prin care politicienii își construiesc vile. Știu avocat care vă poate înființa firma repede și ieftin și, dacă vă cunosc personal, știu și contabilă bună. Nu de alta, dar e foarte aglomerată și nu aș vrea să mă restructureze pentru vreun corporatist bine plătit, dintre voi.

Și nu uitați, totul este PERFECT legal, așa cum scrie la lege, nu se încalcă nimic, totul e fără pată și cu somn liniștit noaptea. Doar cu mai puțină pomană pentru electoratul PSD. Să își plătească singuri pomenile, că noi ne descurcăm și fără ele. Îmi pare totuși rău că nu mai stau în asociație de locatari, ca să fac cerere la primărie să îmi deconteze căldura.

Păi ori suntem pesediști ori nu mai suntem?