Scris de Jerome

7 ianuarie 2014, Ştirile de la ora 7 – Pro Tv

Doamna Andreea Esca, o persoană extrem de respectată în mass media, începe principalul jurnal informativ al zilei cu o ştire despre divorţul unor cartoane.

Nu era ora lui Măruţă, nu era altă emisiune tabloidizată.

Era vorba de unul dintre puţinele jurnale de ştiri care îşi mai păstraseră standardele în seriozitate.

Nu sunt un specialist în televiziune, aşa că doar o să-mi dau cu părerea, într-un mod personal, deci implicit subiectiv.

Presupun că desfăşurarea unui program de ştiri se face foarte atent, iar prima ştire dată pe post, poate fi comparată cu prima pagină a unui ziar.

Presupun că există un producător, redactor, ce o fi, care se ocupă şi răspunde cu aşa ceva.

Dar aşa cum la un ziar, deschiderea din prima pagină este decisă de o persoană cu o funcţie de prima linie şi eventual după o şedinţă de redacţie, mă indoiesc că la Ştirile Pro Tv, desfăşurătorul este făcut de un asistent de platou.

Nu pot să cred că doamna Esca, nu se pronunţă asupra oportunităţii sau a relevanţei, a ce va spune pe post.

Şi totuşi, aşa ceva s-a întâmplat.

Asta nu se putea întâmpla dacă nu se ştia exact ce vor şi ce-i interesează  pe români, nu în general, dar sigur  într-un procent covârşitor.

Astăzi mă gândeam pe ce drum a pornit Simona Halep pentru a reuşi în viaţă.

Pe lângă muncă şi renunţarea la copilărie şi adolescenţă, a  făcut o operaţie inversă faţă de cele practicate de multe alte tinere care îşi doresc să reuşească.

Simona are 21 de ani, la vârsta asta nu banii sunt ţelul ei principal. Mai încolo, mai aproape de retragere şi când o să fie mai matură, se va gândi foarte serios la viaţa de după tenis.

Acum sunt convins că se gândeşte doar cum să joace cât mai bine şi cred eu, îşi doreşte ca munca şi rezultatele ei să fie apreciate, să fie faimoasă, celebră.

Nu e absolut nimic rău şi urât în asta.  Să nu fim ipocriţi, e ceva absolut normal, nu cred că există tânăr sau mai puţin tânăr care să nu viseze la aşa ceva.

Din păcate pentru România, drumul pe care copila asta a pornit spre celebritate, nu a fost  cel potrivit.