Tot ce se petrece în ultima perioadă în românia îmi dă o stare de silă continuă. Pur și simplu. Silă. Silă care mă face să nu am chef de nimic și să nu scriu nimic. Pentru că, dacă aș scrie, aș scrie doar filipice împotriva jegurilor psd, sclavilor lor jandarmi, mizeriilor de oameni care beau vin fiert la târgul lui firea și se uită la noi cum protestăm la parlament, de astea.

Mă uit și în comentarii, e incredibil câți dintre voi aveți creierele spălate până la netezire. Legile justiției sunt bune, jandarmeria poate amenda conturi de internet, de ce să nu mergem la târg și altele. Oameni stupizi și fără viitor, îngropați în mehlemul celor 28 de ani de fesenism, uitând că oameni au murit pentru libertatea noastră, dar o tranzacționează la preț de o porție de pastramă cu mămăliguță.

Pe lângă asta, oameni altfel normali, teoretic deschiși la minte, antiFSN și restul, devin niște smintiți când vine vorba de răposatul cadavru regal și regalitate. Toate invectivele ți se varsă în cap, devii brusc analfabet, necitit, nu știi istorie, taci, TACI, NU AI DREPTUL SĂ VORBESTI și toate comunismele aferente pe care, nu-i așa, le condamnă eroic când e vorba de psd și ce se întâmplă în țară. Mă uit și la ei, cu milă, cu silă, nu sunt cu nimic diferiți de cei de mai sus, doar au ales altă tabără.

Mă uitam și la Vali, la podcast. Nu ascult podcasturi, niciodată, dar am citit textul. Cine a vrut și cine a putut a plecat. Cine se tot plânge că ar pleca, fie nu vrea, fie știe că nu poate. Nu sunt de acord. Întotdeauna am sperat la mai bine, întotdeauna am sperat că vom putea, la noi în țară, să fim altfel, să fim mai buni, să fim așa cum ar trebui. Dar speranța s-a tot dus dracului, înlocuită de silă.

Așa cu bine spunea cineva aseară, nu există nicio perioadă, în istoria modernă a româniei, când să se fi trăit bine și oamenii să fi fost altfel. Niciodată. Întotdeauna săraci, întotdeauna hoți, rupți în cur dar aroganți și plini de ei, din orice punct al istoriei ai lua-o, valahii sunt identici. Aici e momentul în care se rupe tot.

Nu, problema romanilor nu sunt țiganii sau politicienii. Problema românilor este românul.