Aș vrea să scriu câteva rânduri, rânduri adresate mai ales celor ce consideră că acel chirurg arestat pentru mită, nu trebuia arestat, pentru că e chirurg și că nu acolo e șpaga și că medicii nu condiționează actul medical de șpagă.

Parcă v-am mai spus că acum 2 ani l-am operat pe tatăl meu de inimă. Practic, fără operație, se stingea pe picioare, pe zi ce trece era mai slab și mai galben, fără vlagă, cu luminile din ochi stinse.
Așa că l-am dus la un spital oarecare, pentru operație.

Iar medicul chirurg de acolo a zis da, clar are nevoie de operație cât mai rapid. Nu a cerut șpagă, nu a condiționat operația de nici un fel de șpagă.
Singura problemă e că nu îl băga pe tata în operație. Timp de 2 săptămâni, tatăl meu a stat în spital, stingându-se ca o lumânare, iar noi primeam în fiecare zi amânări de la domnul chirurg. E sala ocupată, mâine nu e în spital, are conferință, nu are timp, nu se poate azi și tot așa. Zi de zi.

Până când am reușit să strângem 2000 de euro, la sugestia doamnei șefe de asistente, pe care i-am dus și i i-am lăsat pe birou, în fața lui. Vai, Cetin, termină cu prostiile, nu e nevoie, serios. După care și-a văzut de treabă. A doua zi la prânz, tatăl meu era deja operat, la reanimare.

Deci da, medicii nu condiționează actul medical de șpagă.
Iar dacă e vreun prost printre voi care se întreabă de ce nu îi spun numele medicului, e din cauză că nu am nici o dovadă. Și pentru că s-ar numi calomnie, fără dovezi.