Poate ați observat câteva mesaje, pe twitter sau pe benzile de breaking news de la protv, cum pacea mondială este în pericol pentru că Protv e posibil să nu mai ajungă pe ecranele abonaților Telekom și Nextgen.

Subiectul e deloc complicat și îl explică Orlando aici suficient de bine. Protvului le expiră contractul cu cei 2 și vor să mărească prețul de preluare, care acum este de aproape un euro per abonat plus TVA. AȘa cum e și normal, cei 2 cabliști refuză să accepte. Până acum, nimic interesant, o negociere între două entități.

Doar că protv s-a apucat să dea mesaje de breaking news chiar în timpul RAT despre cum Telekom și Nextgen vor rămâne fără protv și cei care sunt îngrijorați să de mesaj către cei vizați, publicând mailurile de contact ale celor 2 cabliști. La fel, știri de alertă pe spamsitul stirileprotv.ro, apocalipsă. Adică cel mai jegos șantaj posibil, cea mai mizerabilă abordare a unei negocieri, de pe așa zise poziții de forță.

Sunt curios, dacă ați avea de ales să plătiți un singur euro ca să aveți protv în grilă, ați plăti? Acum sunteți forțați să plătiți, pentru că ei vor banii ăștia, dar vor și în pachetul de bază, cel plin de ciurucuri, pe care dai banii oricum, că de aia îi zice de bază. Dar dacă ar fi pachet separat, l-ați lua?

Pentru că se poate foarte bine, la ce ciucă de posturi au, pline de infecții numite pompos emisiuni, se poate face frumușel un pachet numit ProTV și să coste câți bani vrea protvul. Să vedem, câți îl mai cumpără?

Abia atunci ar însemna negociere.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.