Ecosistemul Apple a început să mă obosească teribil, de ceva vreme. Cam de când nu au mai fost jailbreakuri, până la iOS 6.1 și am realizat cât de închistat sunt și câte lucruri care să îmi ușureze viața nu le pot face, sau dacă vreau să le fac, trebuie să le plătesc.

Așa că, într-un moment de câștiguri mai mari în profitshare, mi-am cumpărat Samsung Galaxy Note 2, cu intenția de a vedea cum se comportă și dacă răspunde nevoilor mele de senior al internetului, alister etc.

Concluzia?
Samsung Galaxy Note 2 e un telefon senzațional. Mult, mult peste iPhone, din toate punctele de vedere. Am rămas stupefiat de culorile superbe pe care le are, de calitatea filmării, de pozele bestiale.

Pe lângă asta, extrem de rapid, are ceva procesor la 1,6Ghz cu 2GB de RAM, care procesor e mai puternic decât ultimul PC pe care l-am posedat înainte de iMac, ca idee. Ecran Gorilla Glass, care presupune o lipsă a zgârieturilor. Oricum, primul lucru cumpărat a fost o folie de protecție și o husă, deci nu mă prea interesează.

Punctul esențial este bateria de 3100mAh, care, încă neformatată fiind, mă ține o zi jumătate. Față de cele 8 ore ale iPhonului, este așa, ceva de vis.
Da, este măricel, dar nici eu nu sunt vreun micuț, intră în buzunar lejer.

Chiar mi-a făcut plăcere să încep să pot instala prostii pe el, după atâta pauză socială în domeniu.
Nu, încă nu voi renunța la iPhoneul meu 5. E drăguț, e funny și stă bine în mână. Note-ul va ajunge pe mâinile doamnei Arhi.

Dar timpul său e aproape.