Foto www.libertatea.ro/stiri/foto-liviu-dragnea-in-bratele-irinei-de-revelion-2502764/gallery/2502773?pid=2502764%5B/caption%5D

Am citit zilele astea la Tudoran, doar ca pe facebook o rezoluție de 2019 foarte mișto. Nu clasicele mă duc la sală, vreau să fiu mai bun, să țin dietă, să fac și să dreg. Nu, rezoluția este foarte simplă.

Cât mai puțini bani statului român în 2019. Și este singura rezoluție de bun simț pe care o poți face ca cetățean român care privește, din bula lui, cum se distruge totul și cum se fură în draci, cât de mult se poate, nu de alta, dar alegerile viitoare sunt aproape și trebuie să părăsească barca, ca să poată arunca mizeria în cârca fraierilor care vin în urmă. Adică fix ce s-a întâmplat la partea cu Cioloș.

Pentru că e evident că altfel de schimbare este imposibilă, mișcările sociale nu au cu cine, oamenii sunt bine, sunt ok, skiatul este maxim, Johannis are blatul deja făcut pentru al doilea mandat, când vom fi puși să alegem între o lepră ca Firea sau Dragnea și Johannis și se va întâmpla iarăși ca la Vadim cu Iliescu.

Da, ok, dacă sunteți din câmpul muncii clasice și sunteți salariat, mai greuț. Dar, ca freelancer, sunt metode. Aveți PFA? Închideți-l. Vreți asigurare de sănătate, o puteți plăti separat, pe un an, e 1100 de lei. Sau vă faceți un abonament privat. Aveți o firmă? Închisă. Estonia vă așteaptă cu brațele deschise să vă deschideți firmă la ei, online, cheltuieli minime. (un prieten îmi șoptește in casca că, pentru freelance, Malta merge mai bine) Datorii la stat? Amânați-le cât de mult puteți. Amenzi? Pot aștepta până la anul, nu e mare brânză.

Și știți ceva? Nu e nimic ilegal în asta. Domnii din politică și finanțe o fac tot timpul. Se numește optimizare fiscală și face parte din jocul democratic. Așa că optimizați-vă fiscal și nu le mai dați bani ca să aibă ei ce da pe pensii uriașe, Beline și alele.

Fiți mai buni în 2019. Mai inteligenți, adică.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.