Înainte de orice, citiți puțin despre Victor Vlad

Sunt un tip în general leneș. După perioada de tinerețe/adolescență, în care am tot practicat sporturi, am dat de viața dulce de adult căsătorit, cu nevastă care știe să gătească revoltător de bine pplus alte calități ce îmbie la reverii plăcute, sub umbra nucului bătrân.

Mi-e dificil să îmi aduc aminte de vreun moment în care rezistența fizică DE DURATĂ mi-a fost pusă la încercare. Pentru că, având oricând opțiunea de a renunța, aleg întotdeauna renunțarea, când ies din zona mea de confort.

În mod real, reazistența mi-a fost pusă la încercare pe platoul de instrucție de la Detașamentul 2 Pompieri. Acolo unde aveai șanse să crape inima în tine de oboseală. Dar nu neapărat de la instrucție, deși era criminală. Ci de la pedeapsă.

Pentru că recalcitrant și nesupus am fost dintotdeauna. Plus de asta, am eu un jenesecua care inspiră ură tuturor celor care mă cunosc doar superficial. Un fel de aroganță flegmatică, greu de suportat de un străin, mai ales dacă are putere de decizie asupra vieții tale

Prin urmare, aroganța mea mi-a adus numai pedepse, în perioada armatei. Iar pedeapsa la pompieri e simplă.
Se ia furtunul de pompieri în mâini, se ridică mâinile deasupra capului, după care începi să alergi, dând ture de platou de instrucție. Si alergi. Și alergi. Pentru că TREBUIE să alergi, e fucking army, nu ești la clubul de WU-SHU RATB, zicându-i instructorului, după 2 ture de teren Florine, alergatul ăsta e ca matematica din liceu. O grămadă de integrale care nu îmi folosesc la nimic în viață, eu m-am oprit, mă chemi când ai nevoie de mine.

În mod real, alergi până se plictisește cel ce te pedepsește. Poate fi o tură de platou, o oră sau până când cazi la pământ de epuizare. Știu, imediat v-ați gândit la o simulare. Nu merge, pentru că intră la refuz de executare a ordinului. Și nu e neapărat vorba de batalion disciplinar, dar poți face, de exemplu, planton 2 timp de o lună. Iar somnul soldatului e garantat de regulament doar o oră pe noapte…

În fine.
Ideea e că am un respect deosebit pentru oamenii care rezistă doar pentru că aceasta e alegerea lor. Cred cu sinceritate că ai nevoie de o voință și o concentrare supraumană, pentru a fi capabil de asta.

De aceea eu îl susțin pe maratonistul Victor Vlad, în competiția Campionatele Calității, organizată de Lindab. Pentru că eu, doar dacă mă gândesc la alergat 400 de metri, mă apucă așa, un leșin, direct la lingurică. Iar Victor aleargă ca mod de viață. Probabil aleargă într-o zi mai mult decât am alergat eu în toată viața mea de civil.

 

Inscrie-te, voteaza-l pe Victor Vlad si poti castiga saptamanal, prin tragere la sorti, un premiu in valoare de 50 de euro! Citeste Regulamentul!

victor-vlad