In general, cand am de mers undeva si nu merg cu masina, prefer sa merg cu trenul. Urasc microbuzele, le consider niste masinarii ale mortii, si decat sa ma omoare un cretin care are de indeplinit planul la hectar si are permisul luat la mica intelegere, mai bine ma sinucid. Cel putin stiu ca a fost decizia mea.
Cand merg cu trenul, prefer sa merg cu clasa I. Stiu, pare ca ma dau mare, dar nici pe departe. Decat sa patesc ca finul, care moare pe motiv de picioare nespalate prin trenurile foamei spre Iasi sau Craiova, mai bine dau un ban in plus, si merg confortabil.

Sau cel putin asa credeam. Pentru ca trenurile rapid clasa I sunt intestate de pensionari.
Da. Pensionarii au gratuitate pe CFR, sau oricum platesc o suma infima pentru a circula cu clasa I. Si circula frate. Este PLIN VAGONUL in acest moment, in care scriu.
Ma ustura nasul la modul propriu de la mirosul de naftalina, ceapa, salam ieftin si ce mai detin astia prin straite.

Da, straite, pentru ca asa e. Papornite pline cu branza (pute de imi muta nasul la spate, si tipul e chiar in dreapta mea), sacose de Billa din care rasar funii de usturoi, plase transparente in care se intrezaresc caltabosi, sacose uriase de rafie, murdare de sange la baza, pentru ca, probabil au jumatate de porc in ele (sau poate e Elodia, cine stie).
Si nu exagerez o iota. Mi-e jena sa ma duc sa pozez pe la locurile fiestecaruia, dar in poza, daca va uitati, se vede plasa cu caltabosi sau lebar, ce dracu e ala, desigur langa o haina de blana care miroase a molii si a razboi mondial.

Iar pe langa asta, oamenii sunt nesimtiti. Daca vor sa isi urce papornitele sus, se urca cu picioarele pe canapele, ce pizda masii, doar au platit bilet. Un nene flegmeaza pe jos relaxat, pentru ca, deh, are sufucuş in gat, iar in pretul biletului intra si femeia care spala pe jos. Doamna de vizavi, in timp ce lipeste o bila de muci de manerul scaunului, il priveste dezaprobatoare. Probabil ca zice in mintea ei “ce nesimtit e asta…a dracului, bila asta e cam lipicioasa, mi-a ramas sub unghii, ia sa imi sterg unghiile de catifeaua asta de la canapea.”

In capatul vagonului, stau ravasiti pe scaune, doi politisti. Discuta extrem de intens, si din cand in cand hahaie. Arunca temporar priviri pline de inteligenta vagonului. La nenea cu laptopul se uita circumspecti, din 3 in 3 minute. Mare sunt, gras sunt, am barba, trasaturi de turc…uite atentatul. Poate ajung dracului arestat, si nu mai apuc sa ma angajez.

De la baie vine un nene in costum. S-a pisat, pentru ca are mainile umede. Probabil de la apa. Din 2 in doi pasi, isi aseaza delicat prohabul. Marimea conteaza, chiar si in tren. Hopa, uite ca si politistul face o bilutsa mucoasa. Ce vreme de caine e afara…
Cred ca imi dau drumul la un film. Macar ma uit la Haloween 6 sau ceva, si ma inchipui in locul lui Mike Myers, impartind dreptatea.