prune

Ministrul Justiţiei anunţă înjumătăţirea taxelor notariale pentru românii care îşi dau casa în plată. Anunţul făcut de Raluca Prună este aşteptat de datornici de două luni, atunci când a intrat în vigoare Legea care le permite să renunţe, în favoarea băncii, la locuinţa cumpărată prin credit.

După bătaia de joc inițială, când amărâtul care renunța la casă pentru că nu avea bani de unde să plătească rata, iar impozitul plus taxe notariale îl costau câteva mii de euro, lucrurile s-au așezat așa cum trebuie. Nu se mai plătește impozit pe venit pentru renunțarea la credit (culmea nebuniei, deci tu pierdeai o casă, renunțai la un credit pentru că erai sărac, iar statul îți considera pierderea casei drept venit pentru că badabung), acum și taxe notariale la jumătate, e bine, not bad, Cioloș, bot bad.

Pe cealaltă parte, ANAF dorește să primească în real time toate datele tranzacțiilor cu carduri la POS-uri pe teritoriul româniei. Adică o chestie pentru care, în mod normal, se cere mandat judecătoresc, pentru că e o intruziune flagrantă în viața privată, se dorește a ajunge la dispoziția funcționarilor ANAF. Pentur că se știe, acolo e evaziunea fiscală.