Ca să încep cu începutul, am tot primit întrebări simpatice, chiar de la oameni aflați în concedii, de ce nu am fost la manifestație ieri. Putem închide acest subiect deja, motivele sunt 2. Am scris deja, la ultima manifestație la care am fost, atunci când Pojoranu și haita au spart mitingul în 2, ca să îi ia pe fraieri la plimbat pe la monumente și îngenuncheat la troici că, pe mine, nu mă mai prinde nici dracu la așa ceva. Lucru care s-a întâmplat, de altfel, și ieri, pe o căldură de 40 de grade, mă uitam cum o dolofancă îi dirija pe niște unii distruși complet de căldură, care de abia se mai târau, darămite să mai geamă tare ce le dicta aia prin megafon.

Celălalt motiv este că nu am motiv. Eu am ieșit în stradă, din seara cu ordonanța 13, aproape de fiecare dată când am putut. Am urlat muie dragnea și am suflat în vuvuzelă până când am rămas fără voce. Pentru că aveam un motiv. Iordache, Tudorel, Mitralieră, Nicoliceau, voiau, și au și reușit, cu ajutorul neprecupețit al lui Johannis, să distrugă un întreg sistem juridic, pentru un singur om, Liviu Dragnea. Ca idee, citiți articolul Ioanei, despre președintele constatator, despre ce ar fi putut să facă ficusul inimilor noastre și nu a făcut, ștergând pe jos cu toată lupta și speranțele noastre.
Acum, de ce să ies? Dragnea e la pușcărie, CC a respins modificările la CP, Dăncilă și-a asumat oprirea OUG-urilor pe justiție.

Să ies, așa cum zicea cineva pe net, ca să se redirecționeze fonduri pentru autostrăzi și spitale? Băbăeț, am râs masiv. Pâi cine a guvernat înaintea PSD, nu cei care acum sunt cu Președintele Nostru și care vor schimbarea? A redirectat atunci cineva vreun leu undeva, în afară de cururile baronilor și primarilor PNL? Când erau în marea Uniune Social Liberală, le-au pus pistolul la tâmplă aliaților lor, gata, până aici, de acum construim spitale și autostrăzi? Uitați-vă pe arhivele ministerelor și vedeți repartizările bugetare când la putere erau PNL sau PDL. O să aveți surprize maaari, mari de tot. Și de ce aș cere eu, O MINORITATE, schimbarea unui guvern ales democratic, dacă nu există probleme cu legalitatea? Schimbarea o faceți la vot, țuțurașilor, nu de pe pârtie, de la mare sau din grecia, după care ieșim când avem chef, într-un weekend și gata, dăm jos tot, pentru că așa vrem noi. Și să ies ca să îl inlocuiesc cu un guvern PNL? Serios, mai bine iau niște cucută, ca Socrate.
Da, cam de asta nu ies.

Revenind la mitingul fâsâit de sâmbătă, poate e bine să subliniem diferențele de abordare de atunci și de acum. Atunci, când șeful de facto al guvernului era pușcăriașul Liviu Dragnea, iar unealta sa era secretara cu bătături în genunchi, Carmen Dan și acum, când șeful real al guvernului e Dăncilă și ministru de interne este Fifor.

Nu exista niciun motiv pentru a nu trata manifestanții exact la fel ca acum un an. Opoziția este, în continuare, praf, alegerile prezidențiale se joacă, pentru că nu există nicio coeziune, la primărie, la următoarele alegeri, Gabi Sârmuliță trece fluierând dacă nu se schimbă legea electorală, așa cum ar trebui, la 2 tururi de scrutin, pentru că contracandidații ei se întrec în sondaje de opinie și nu știu să se coalizeze.

Și totuși, poate ați văzut cum au fost întâmpinați sâmbătă oamenii.

ÎN PRIMUL RÂND, BINE AȚI VENIT!
Simțiți diferența? Comparați cu ura care venea din toate direcțiile acum un an, cu Carmen Dan care știa dinainte de provocatori și cum gravidele și bătrânii din piață vor ataca jandarmii. Parcă e altceva, o altfel de abordare. Din ce am văzut pe Digi, a fost birou de presă în piață, cu declarații din oră în oră, cu informări la jurnaliști și în general, un vibe de calm și liniște, făcut ca oamenii să se simtă în siguranță.

Discutam, în niște grupuri de whatsapp, cu niște prieteni, după ce l-au mazilit pe Dragnea, că e posibil ca Dăncilă să nu fi fost chiar ceea ce a părut. Pe lângă că l-a păpat pe mustăcios cu mustață cu tot, în 24 de ore, a ieșit, imediat după aia, cu UN CU TOTUL ALT DISCURS, un discurs matur, clar, calm, fără nicio urmă de STATUL PARALEL NE-A FURAT LUCEAFĂRUL. Și nu știu dacă vă mai amintiți, în vremurile în care toți cretinii erau cu statul paralel în gură ca Gabi cu sârmulița-n cur, Viorica nu a zis nici măcar o dată ceva pe tema asta, s-a ținut deoparte de genul ăsta de declarații. Vă zic, e posibil ca Veo să fie o surpriză la alegeri.

Așa, cu mitingul vieții.
Stăteam și mă uitam pe Digi, care dădea, în heavy rotation, imagini de anul trecut și mi se făcea silă. Era o manipulare atât de evidentă pe emoțional, IEȘIȚI DIN CASĂ, UITE CE AU FĂCUT ĂȘTIA ANUL TRECUT, UITE, UITE!!! Uitând că poporul, ca mulțime, are memoria unui caras auriu.
Dar eram cât pe ce să ies, să cad la manipulare. Hai bă, aia e, măcar să zic că am fost. După care am văzut-o pe doamna cu transpirație și megafon PLIMBÂND FRAIERI pe bulevarde și am știut că e o mizerie. După care a apărut un băiat care cânta la pian, lucru care m-a umplut de respect, bravo organizatorului, Tommy Tomescu, un meseriaș, bănuiesc că a donat Soros fonduri pentru pian. DUpă care am văzut existența unei scene în piață, de unde cuvântau diverși. Și m-am calmat masiv. Mai rămânea un dansul pinguinului. Care a venit rapid, cu Mihăiță Neamțu, venit la cules de semnături, cu freza gelată masiv, gata să iasă la luptă.

Copii, la miting ieși să îți urli ura împotriva cuiva. Când acea ură e la pușcărie, pot manipula toate instituțiile de presă din românia, că oamenii au alte probleme în viață. Și se ocupă de ele. Atunci când politicienii preiau un protest, totul se termină.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.