Anul ăsta vedem artificiile de anul nou de la Londra. Oricine vrea, chit că e la Brașov, Paris, Las Vegas sau Vama Veche, va putea să intre pe frecvența anului nou din inima Marii Britanii, prin intermediul smartphone-ului.

Vodafone îi aduce împreună pe toți cei peste 400 de milioane de abonați la nivel mondial pentru a se putea bucura, în același timp, de artificiile de anul nou din Londra (care, până la urmă, nu-s ca alea de la Craiova), prin aplicația Vodafone NYE (iOS). Care e o aplicație mișto: îndrepți telefonul către London Eye – hardughia aia mare cu scaune din miezul Londrei – și, prin ecranul telefonului, vezi artificiile exact cum sunt la Londra, exact cum le-ai vedea din unghiul în care te afli. Și nici nu e greu de găsit London Eye-ul, căci telefonul folosește GPS-ul, accelerometrul și matematică pentru a te îndruma să miști smartphone-ul exact unde trebuie.

Chestia asta e mișto nu doar pentru că, mă rog, e mișto în sinea ei, ci pentru că e o premieră. Anume, e prima din cadrul Vodafone Firsts, noua mișcare Vodafone ce vrea să celebreze, în 30 de țări, tot felul de premiere – de la premiere locale (relevante unui anume loc) la premiere personale (ale unor oameni extraordinari care fac lucruri extraordinare pentru prima dată), și până la premiere globale.

Dar dacă nu putem fi parte a primelor proiecte #Firsts selectate în campanie (pentru că sunt proiecte personale – al unei gimnaste, al unui surfer sau al unui muzician), putem fi parte a primei experiențe globale din cadrul Firsts: cel dintâi Revelion sărbătorit prin realitate augmentată, în care milioane de oameni văd împreună aceeași desfășurare de artificii – deloc neglijabilă – indiferent la ce distanță fizică sunt unul față de celălalt. Așa că, chiar dacă nu puteți fi aproape de orice neam sau prieten de care vă e dor, priviți împreună artificiile de la Londra, pe telefon. Sigur vă va aduce puțin mai aproape.