Anul ăsta vedem artificiile de anul nou de la Londra. Oricine vrea, chit că e la Brașov, Paris, Las Vegas sau Vama Veche, va putea să intre pe frecvența anului nou din inima Marii Britanii, prin intermediul smartphone-ului.

Vodafone îi aduce împreună pe toți cei peste 400 de milioane de abonați la nivel mondial pentru a se putea bucura, în același timp, de artificiile de anul nou din Londra (care, până la urmă, nu-s ca alea de la Craiova), prin aplicația Vodafone NYE (iOS). Care e o aplicație mișto: îndrepți telefonul către London Eye – hardughia aia mare cu scaune din miezul Londrei – și, prin ecranul telefonului, vezi artificiile exact cum sunt la Londra, exact cum le-ai vedea din unghiul în care te afli. Și nici nu e greu de găsit London Eye-ul, căci telefonul folosește GPS-ul, accelerometrul și matematică pentru a te îndruma să miști smartphone-ul exact unde trebuie.

Chestia asta e mișto nu doar pentru că, mă rog, e mișto în sinea ei, ci pentru că e o premieră. Anume, e prima din cadrul Vodafone Firsts, noua mișcare Vodafone ce vrea să celebreze, în 30 de țări, tot felul de premiere – de la premiere locale (relevante unui anume loc) la premiere personale (ale unor oameni extraordinari care fac lucruri extraordinare pentru prima dată), și până la premiere globale.

Dar dacă nu putem fi parte a primelor proiecte #Firsts selectate în campanie (pentru că sunt proiecte personale – al unei gimnaste, al unui surfer sau al unui muzician), putem fi parte a primei experiențe globale din cadrul Firsts: cel dintâi Revelion sărbătorit prin realitate augmentată, în care milioane de oameni văd împreună aceeași desfășurare de artificii – deloc neglijabilă – indiferent la ce distanță fizică sunt unul față de celălalt. Așa că, chiar dacă nu puteți fi aproape de orice neam sau prieten de care vă e dor, priviți împreună artificiile de la Londra, pe telefon. Sigur vă va aduce puțin mai aproape.

25 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1

  Îhî, sigur ca da!

  0

 2. La ora 00:00 FIIIX asta o sa fac ! NOT !!!

  Probabil toti feisbucarii care nu au altceva mai bun de facut decat sa stea 24/7 cu ochii in telefon vor fii acolo, si nu ducem lipsa de d’astia(din pacate)…

  0

  • Poti sa imi stergi virgula aia inainte de “si” te rog… Vroiam sa continui cu o alta idee. Nu am recitit textul inainte sa il public. Merci !

   0

  • #5

   Virgula aceea este cea mai mica problema din cele doua comentarii ale dvs., domnule “fii” si “vroiam” 😀

   0

  • #6

   Ca sa vezi artificiile trebuie sa o faci la ora 2, poate ca nu stii dar e o diferenta de fus orar 😛
   Si logic ca aplicatia asta nu e pentru oamenii normali, e pentru phone addicted

   0

  • #7

   Mark: la ora 22 vrei sa spui. Noi suntem gmt+2

   0

  • #8

   @Alex – Mark are dreptate. La ora 22 la noi vezi doar artificiile de la Moscova.

   0

  • #9

   Da, scuze… Eram adormit 🙂

   0

  • #10

   @titi balamuc, da-i un search pe “vroiam”,

   0

  • @titi balamuc – Mda… Merci ptr “fii”, dar nu inteleg care e problema cu “vroiam”…
   @Mark – nu am realizat asta, ai dreptate 🙂 probabil si din cauza ca sunt intr-o zona cu fusul orar GMT 0 🙂 dar asta nu scuza pentru ca atunci cand am comentat nu am zis ca e general valabil doar pentru mine, desi ar fi trebuit sa se inteleaga 🙂

   0

  • @SAM
   Daca tot ii recomanzi sa caute pe google, poate ar fi frumos sa cauti si tu inainte. Forma corecta e voiam. Da, stiu, multi folosesc voiam, da’ asta nu inseamna ca ar trebui acceptat. Nu de alta, da atunky ar trebooy sa skryem toty ku k shi y, k p mess.

   0

  • *multi folosesc vroaim

   0

  • #14

   @SS – corect este “voiam”. “Vroiam” nu exista. Scuzabila greseala respectiva totusi. Nu si cea cu “fii”. Din cauza asta te-am taxat 🙂

   @SAM – iti recomand tie un search cu “vroiam sau voiam”.

   0

 3. #15

  nu mai pot cu vodafone!

  0

 4. #16

  Pentru Cosmote nimic?

  0

 5. #17

  Treaba asta e subtila. Cred ca ideea e sa ii tina pe hipsteri cu ochii beliti in telefoane, sa aiba ocupatie, sa nu f..ta de anu’ nou chefurile oamenilor.

  0

 6. iphone 1 android 0
  checkmate

  0

 7. #22

  E chiar ok ideea, partea proasta e ca-ti face idei de drum si Londra nu e asa ieftina.

  0

 8. #23

  Asta cu experiente globale impartasite simultan de nu stiu care milioane de oi este un fel de neo-comunism impus prin technologie.

  Mentalitate de turma… 🙁

  0

 9. #24

  Fix asta voi face. Poate la aia ca Ghita o sa prinda ideea. In rest multa sanatate vodafone, ca am frecat 30 de mega aiurea…

  0

 10. #25

  Eu am citit artificii multisenzuale. De aici si pana la a ma gandi la petarde senzuale si de-acolo la penale senzuale n-a mai fost decat un pas ! Traiasca centura ! :))))))))))

  0