iohannis_gorghiu

A ieșit repede un sondaj, care să ne arate ce preferințe au românii în materie de politică, după primele 100 de zile ale lui Johannis. În paranteză fie spus, îmi place de el. Criticile alea cu E activ doar pe facebook, nu vorbește cu poporul și altele sunt niște mizerii. Am avut 10 ani un dement activ, care ne-a băgat în găleata cu gunoi a istoriei, eu vreau ca președintele meu să fie responsabil, demn și să mă reprezinte cu cinste în afara țării. Ceea ce Iohannis face cu brio.

Revenind. Bucurie mare pe Alina Gorghiu, pentru că PNL ar lua 44% din voturi. Absolut corect, pentru că, așa cum e și normal, românii au uitat că PNL de fapt reprezintă jalnicii din PDL, șterși frumoși de portocaliu și trași proaspeți la bătaie.

Ce e cu adevărat interesant este că, iarăși, intenția de vot generală este sub 40%. Dar vai, dar cum, ce indolenți suntem, nu ne pasă d ețărișoara asta care ne dă pâine, zic ei, din spatele gușilor și gipanelor furate de-alungul anilor, indiferent de tabăra politică.

Și se miră în continuare de ce nu mergem să îi votăm. Deși Blaga, unul din artizanii dezastrului PDL-ist din românia, împreună cu întreaga sa cabală de mafioți, face parte acum din partidul de guvernare, nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase. Deși Vidieanu pune în continuare borduri prin capitală (și Pantelimon). Deși Ponta, total inept și inapt de guvernare, distruge și ultimele urme de economie cu noul cod fiscal. Deși Băsescu e liber să vomite în spațiul public orice inepție. Deși toate partidele de pe eșichierul politic refuză să rezolve problema votului din diaspora, cea care l-a făcut președinte pe Johannis. Și da, pentru cine este penelist, PNL a propus ca votanții din diaspora să se înregistreze întâi ca votanți, pentru a putea vota. Acum. Anul ăsta au propus, să fie clar.

De nicăieri nu apare vreo idee politică nouă și oameni noi. Nu, nu îmi spuneți de Monica Alcoolbei, aia nu e om proaspăt și nu are idei politice noi. Bine, probabil se conservă cu alcoolul, dar proaspătă în nici un caz nu este.

Deci da, vom vota cu succes și la locale.
Unde, desigur, va ieși tot Oprescu, se știe. E băiat d-al nostru, dă cartier.