A murit poliţistul Gigină, că avea Oprea chef să-şi facă pedichiura.
Dar cum să scrii înjurătură pe Facebook?
A murit Călin Farcaş, că Firea şi Copcă au sabotat relaţia dintre România şi clinica din Austria unde se făceau transplanturi.
Dar cum să scrii înjurătură pe Facebook?
Au mai murit nişte oameni, că în România nu se pot face transplanturi, că s-au furat banii.
Dar cum să scrii înjurătură pe Facebook?
Au murit o mulţime de tineri arşi de vii, ca să ia rebuturile gen Piedone şpagă şi să înghesuie hămesiţii de patroni un milion de oameni într-un spaţiu de 100 fără ieşiri de urgenţă.
Dar cum să scrii înjurătură pe Facebook?
Au murit şi cei care au scăpat, că unitatea de arşi de la Floreasca era dată în folosinţă, dar era nefolosibilă, că s-au furat banii.
Dar cum să scrii înjurătură pe Facebook?
Au murit şi ăia care-au scăpat de toate astea, că au luat infecţii din căcaturile infecte de spitale din România, că nu sunt bani să le refacem, că s-au furat banii.
Dar cum să scrii înjurătură pe Facebook?
Mor zilnic oameni pe şosele, că s-au furat banii de drumuri ori s-a dat şpagă şi au luat permis tot soiul de analfabeţi psihopaţi.
Dar cum să scrii înjurătură pe Facebook?
Au murit copii mici colcăind de infecţii după operaţii, că le-au vândut securiştii apă chioară în loc de dezinfectanţi prin Hexi Pharma.
Dar cum să scrii înjurătură pe Facebook?
Mor copii înecaţi în veceurile şcolilor de prin sate, că nu sunt bani de o baie de oameni, trebuie din alea din lemn în fundul curţii ca la anul 1200.
Dar cum să scrii înjurătură pe Facebook?

ESTE INADMISIBIL SĂ VORBEŞTI URÂT, NU EXISTĂ MOTIVE PE LUMEA ASTA CARE SĂ SUSŢINĂ UN LIMBAJ INDECENT ÎN SPAŢIUL PUBLIC!
Muriţi, bă, toxicilor. Odioşilor.

Textul este scris de Iulian Enache și, de ieri dimineață de când l-am citit, mă gândesc la el și la consecințele acțiunilor pe care le evocă. În paranteză fie spus, până și la acest text există o păsărică cu PC în ovare, care explică cum civismul schimbă fața lumii. Niciodată nu m-am gândit cu mai mult drag la niște bocanci ghintuiți.

Anyway.
Toți acești PC lovers, toți florinbădiții adepți ai retardismului civic și al lui Urinează-mi și pe față, așa, încă puțin, vezi că ai scăpat un loc, nu sunt, în sinele lor, rău intenționați, ci doar lași care își ascund frica în mișcări civice pașnice și pline de pasiune, în priviri puternice adresate politicienilor, în freehugsuri și flash moburi, chestii care sunt mișto, nu implică suferință ci doar celebritate pe rețele sociale și după care nu ajungi în arestul poliției, ci la o ciocolată caldă la Irish Pub.

Din păcate, ei nu realizează, serios, chiar nu realizează, că în ultimii ani se dă o luptă care deja e la baionetă între adepții libertății și globalizării și micii dictatori răsăriți din inerția traiului bun oferit tocmai de această globalizare. Orban, Dragnea, Matteo Salvini, Trump, Duda, Putin folosesc aceleași manevre folosite de mii de ani de către dictatori și teroriști politici.

Frica, teroare, îndobitocirea și paralizarea economică a societății sunt folosite dintotdeauna. Oamenii au fost întotdeauna înlănțuiți prin asta, prin arătarea unui dușman comun care distruge societatea, prin înfierarea și transformarea în demoni ai adversasilor politici, prin asmuțirea aparatului de represiune asupra populației civile și tot tacâmul. Și nici măcar nu suntem departe de asta, noi încă ne aducem aminte de epoca Năstase.

Acești oameni nu se dau în lături de la orice și se vede cu ochiul liber. Trump și-a vândut țara rușilor ca să ajungă președinte. Polonezii au distrus complet sistemul juridic, Orban deja a începu nazificarea țării, chiar au cazuri de copii de țigani excluși din activități școlare și trimiși să facă activități cu ai lor. Despre Dragnea nu cred că mai e nevoie să mai vorbim, în doar 2 ani, cu complicitatea lui Johannis, a transformat funcția prezidențială într-o marionetă și, în toamnă, va schimba complet codul penal.

Cum răspundem noi la asta?

Deci da? Cultura și civismul ne vor salva de Dragnea și asociații. Ce sens are să strigăm MUIEPSD, nu e civilizat, așa ceva nu se face. Asta în timp ce românia prezintă o hemoragie de bani care pleacă de la buget către buzunarele PSD-ului, în timp ce justiția este, la propriu, masacrată în moduri în care nici măcar nu te-ai fi gândit, de către parlamentari care au, cu toții, dosare penale exact pe situațiile unde au depus legi de modificare.

Și știți cine a mai contribuit la această stare de fapt?
Ei înșiși jurnaliștii, oamenii de presă, chiar și bloggerii care au alte opțiuni decât PSD. Una din armele de luptă ale ciumei roșii sunt postacii, trolii, cei care nu au altă muncă decât ca sub acoperirea unui user de facebook foarte bine pus la punct sau al unui comentator, vin și fac propagandă deșănțată în favoarea acțiunilor stăpânilor ce îi plătesc.

Iar ei îi lasă să comenteze, în numele unei iluzorii libertăți de expresie. COnfundând libertatea de expresie a unor oameni reali, cu opțiuni politice reale, cu libertatea unor salariați care își primesc rahatul pe care îl mănâncă zilnic pe niște bucăți de hârtie, dimineața.

Și, desigur, funcționează. Oamenii nehotărâți, oamenii care, ca majoritatea românilor, nu sunt neapărat genii, ci sunt doar niște mediocri, intră, citesc și se iluminează, Da, băi, ăștia au dreptate. Pentru că gunoaiele vin ca adepții antivaccinismului, cu tot felul de cuvinte mari, cu linkuri din situri proprii, care se citează între ele și care, la final, tâmpesc orice minte mai slabă.

Da, această situație este generală din vina tuturor. Din vina lor, cu siguranță, dar și a noastră, pentru că am permis să se ajungă aici. Pentru că ne-a durut în cur, pentru că ne-am pișat pe el de vot, pentru că am lăsat să ne reprezinte o majoritate lașă și vocală, care a transformat în corectitudine politică orice acțiune și s-au dus cu săbii de cauciuc la o luptă cu pistoale, în timp ce noi eram ocupați să facem bani, să ne ducem la mare și la munte și să punem poze funky pe facebook.

Așa că dacă aveți vreun prieten care e adeptul PC-ului, șansele sunt mari să fie un fătălău ochelarist, care și-a luat multe șuturi în cur la școală. Dați-i o palmă după ceafă, să se treazească, pentru că nu mai e mult.