Articol apărut prima oară pe Patreon.

Ieri au fost două evenimente care, poate, au trecut ușor neobservate în rândul oamenilor.

Primul, Lia Olguța Vasilescu, trâmbița prostiei din PSD, cea pusă întotdeauna la înaintare pentru a spune tâmpenii, pentru că e prea proastă ca să realizeze ce zice, a declarat că PSD va pierde guvernarea.

Știți când vă explicam că tot ce se întâmplă e doar un circ, PSD vrea să ardă tot și, cu un an înainte de alegeri, să se retragă de la guvernare, pentru a putea, în anul rămas, să arate cu degetul pe cei ce au sărăcit țara și cine e de vină pentru asta. Adică exact ce a făcut Victor Ponta.

Din păcate, mulți dintre voi nu realizează că e circ și că totul este un teatru, jucat pe bani foarte mulți și se lasă angrenați în el, decid cui țin partea, de parcă un PSD cu Firea la conducere înseamnă altceva.

Anyway, al 2 lea e mai subtil. Meleșcanu a trimis un document către comisia europeană, arătând că românia nu dorește un brexit dur și că, citez, UK trebuie ascultată. Statuia Johannis l-a aprobat și a anunțat că aceasta este linia politică a româniei.

În același timp, Bulgaria a anunțat că nu susține sancționarea ungariei sau a poloniei, pentru că o consideră un amestec în suveranitatea respectivelor țări.

În sfârșit, se conturează exact limitele influenței rusești și începe, cu adevărat, o falie în UE, falie care, deloc surprinzător, urmează exact granița UE cu Rusia, toate țările sărace din estul europei fiind deja sub atacuri, ori religioase, ori naționaliste.

Este mai mult ca sigur că va apărea Europa cu 2 viteze, iar țările bogate și democrate vor decide separarea de micile rusofile de la est, atât de preduspuse corupției și influențelor rusești. Va fi un preț mic de plătit, dar măcar granițele vor fi departe de Rusia, iar aici, ca de obicei, retardații estici vor deveni sclavi ai slavilor.