de Raphael

Problema mea este atat una tehnica cat si legala, asa ca voi incepe prin a explica cat mai rapid. Am cumparat acum 2 ani hosting de la livehosting.ro (la vremea respectiva aveau oferte bune) cu intentia de a hosta site-ul liceului si cateva site-uri cu proiecte internationale aferente liceului.

Incepand de vreo 3 luni de zile siteurile au functionat cu intreruperi, iar acum 2 luni de zile m-am trezit cu un „nemaipomenit” Account suspended. Ideea e ca s-a facut phishing de pe un site fara ca noi sa stim , probabil din cauza unui plugin/teme necorespunzatoare.

Nefiind in cunostinta de cauza (nu eu administram acel site) m-am gandit ca ar putea fi din cauza facturii, deoarece Livehost au facut cateva greseli cu facturile in trecut si ne-au taxat de 2 ori pt acelasi serviciu. Dupa nenumarate telefoane, mailuri,etc (btw, sportul lor tehnic este doar prin telefon si mail) s-au reactivat site-urile si totul a revenit la normal.

Peste 2 zile se intampla acelasi lucru, iar noi avand impresia ca este in legatura cu facturarea lor am cerut detalii, ei spunand ca putea fi de la orice : factura neplatita,fisierele pe server sa fie stricate, virus, etc, drept urmare au activat din nou contul si totul a fost perfect.

Peste alte cateva zile iar se inchide contul, sunam la ei si primim un raspuns prompt prin care ei ne anunta ca avem un virus pe site si ca site-ul nostru a trimis spam iar ei s-au saturat sa raspuna la toate reclamatiile venite pe adresa noastra, moment in care noi am ramas stupefiati, pentru ca noi nu fusesem anuntati ca ar fi fost vorba de asa ceva.

Ei mai spun ca nu mai vor sa aiba nici o legatura cu noi si ca ne suspenda contul definitiv (cont platit pe un an de zile, cu vreo 2 luni inainte, noi fiind abonati la ei de 3 ani) si ca nu primim nici un ban inapoi. Din punct de vedere legal au dreptul sa ne inchida contul?…avand in vedere ca noi nu am fost instiintati de problema care era pe serverul nostru decat in ultimul moment.

Dupa indelungi cercetari am desoperit ca o gramada de site-uri care sun pe acelasi server colocat au probleme de Phishing/Spam si sunt raportate zilnic, dar se pare ca lor nu li se inchide hostingul.

Ce lecții învățăm aici? Niciodată nu dai banii înainte pe un an pentru hosting. Poți păți orice, se poate întâmpla orice, rămâi și…bătut și cu banii luați.

Și da, din ce știu eu, hotingul te poate tăia fără probleme. Nu știu exact dacă sunt obligați să îți dea bazele de date.

Una peste alta, tot Webfactor.ro rămâne cel mai bun hosting din România.