Am primit astăzi inclusiv mailuri de la donșoare reporterițe, care doreau să afle ce părere are domnia mea despre introducerea pe zoso.ro a articolelor cu plată.
Aș vrea să lămuresc această problemă, pentru că mâine e zi de muncă, nu de răspuns la întrebări.

Eu nu pot vorbi pentru blogurile din rromânia. Nu e treaba mea să judec acțiunile altora, pot doar să îmi susțin prietenii în acțiunile lor, ceea ce și fac/am făcut când a fost vorba de prietenul meu Vali Petcu (subliniez asta, pentru că e necesar să înțeleagă și tâmpiții care vin și încep să înjure fără pic de jenă, de parcă ar fi pe tarla la ei sau la piticu, care mi-a justificat că nu e opinia lui și e normal să lase oamenii să se desfășoare).

Revenind și vorbind strict în numele meu, eu consider că cetin.ro a depășit demult ideea de blog, lăsând-o în urmă și transformându-se. În ce s-a transformat?

S-a transformat într-o comunitate. Arhiblog nu mai e blog demult, e un site, e un forum sau, mai complet, e o comunitate. Da, arhiblog e făcut de mine, dar e completat de comunitatea din jurul sitului. Nu poți vorbi de arhiblog fără să vorbești de sutele de comentarii zilnice, câteodată chiar mii de comentarii, de războaiele argumentative sau mai puțin argumentative (de exemplu, când scriu aceste rânduri, albinuța veninoasă se ceartă cu toată lumea că lui îi ascunde zoso comentariile, lucru chiar funny dealtfel), de unele comentarii care sunt atât de bune, încât depășesc articolul în sine în relevanță (da, nu mi-e jenă să admit asta, mă mândresc cu cei cu care interacționez).

Toate acestea formează arhiblogul, împreună cu liantul care mă simt eu a fi aici.
Concluzionând, nu, eu nu aș cere niciodată bani pentru ca oamenii din comunitatea mea să citească anumite articole. Pentru că ei sunt primii care mă distrează pe mine. Dacă eu fac un serviciu public în a vă distra pe voi, să vedeți ce serviciu public îmi faceți voi mie și cât de mult mă distrează și mă binedispun comentariile voastre. Bine, nu toate, am cota mea parte de cretini care doresc doar să fie gică contra, indiferent de idee. Dealtfel, cât sunt civilizați și ei fac parte din farmecul site-ului, pentru că nici măcar nu mă mai deranjez eu, sigur se găsește un comentator să îl articuleze.

Prin urmare, eu rămân același om simplu pe care îl cunoașteți.

Așa că

[donateplus]