Scris de Liviu Alexa

Intr-o societate bazata pe respectul fata de Justitie, avocatul are un rol eminent. Misiunea sa nu se limiteaza doar la executarea fidela a unui mandat in cadrul legii.

Asa incepe “Carta principiilor fundamentale ale avocatului european”, document ce bate in cuie rolul pe care il are avocatul in societate. Unul dintre principii se refera la Demnitatea, Onoarea si Probitatea avocatului. Sa citim si sa luam aminteeee:

“Pentru a se bucura de increderea clientilor, a tertilor persoane, a instantelor de judecata si a statului, avocatul trebuie sa demonstreze ca este demn de incredere. Aceasta se atinge prin  apartenenta la o profesie onorabila, o conditie de baza fiind ca avocatul sa nu faca nimic ce i-ar  putea compromite reputatia sa sau reputatia profesiei, in general, si increderea publica in profesia  de avocat. Aceasta nu inseamna ca avocatul trebuie sa fie un individ perfect, insa acesta este dator sa se abtina de la conduita dezonoranta si manierele care ar putea dezonora profesia de  avocat in activitatea sa juridica, in alte activitati profesionale sau chiar in viata privata. Conduita  dezonoranta poate duce la anumite sanctiuni, inclusiv in cazurile cele mai grave, excluderea din profesie”.

Va spuneam ieri ca un avocat stagiar, Naciu Constantin Vladimir, face vraiste statutul de avocat injurand pe Interneti la stanga si la dreapta pe cine prinde. Povestea e AICI. Pana acum 48 de ore, avocatul Naciu Vladimir injura la umbra binefacatoare a unui pseudonim – furtdecurent – obsesia sa pentru anonimitate fiind mare-mare. L-am facut eu mai vizibil si mai celebru, publicand poza sa.

Spuneam ieri ca il voi reclama disciplinar pentru comportament inadecvat la Baroul Bucuresti. Unii comentatori au spus ca gestul meu nu va avea nicio relevanta. Eu m-am consultat insa cu doi membri reputati ai Baroului Bucuresti care mi-au dat asigurari ca sesizarea mea nu o sa ramana fara consecinte pentru Naciu Vladimir. Altii au spus ca va fi greu sa dovedesc ca Naciu Vladimir e furtdecurent. Nu e nimic greu, daca te antrenezi. Iar eu ma antrenez de 48 de ore pentru a-l face pe Naciu Vladimir sa inteleaga ca are un statut de avocat, ca nu poate fi si scursura a Internetului, si avocat pledant in fata unui judecator. Trebuie sa aleaga fie sa ramana avocat serios, fie sa paraseasca meseria si sa devina hater profesionist.

Pseudonimul furtdecurent n-a fost dintotdeauna chiar atat de… anonim. Au fost vremuri cand Naciu Vladimir si l-a asumat, e drept, nu se gandea ca timpul o sa curga si asta o sa il afecteze mai tarziu.

Ce vreau sa demonstrez prin cele de mai jos e nu numai ca furtdecurent e pseudonimul lui Naciu Vladimir, ci ca limbajul sau de birjar e o constanta in comportamentul sau, ca a dat carne la tot cartierul inca de pe bancile Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti.

Intr-un mail adresat unui coleg pe grupul de Yahoo al Facultatii de Drept, Naciu Vladimir scria in iunie 2009 urmatoarele:

naciu vladimir avocat

Comparand textele lui Naciu Vladimir de pe bancile studentiei sale la Drept cu textele vomate acum pe Internet in calitate de avocat, remarcam o anumita patologie, o anumita predilectie pentru sex oral, fecale si masturbare, dar este greu sa emitem niste verdicte despre motivele ce au generat in mintea lui Naciu aceasta apetenta pentru violenta verbala, fara sa cunoastem traumele din copilaria sa.

Ne vom opri doar sa constatam ca la acea data, 27 iunie 2009, Naciu Vladimir isi asuma cu mandrie pseudonimul furtdecurent pe care il atasa ca semnatura in orice email dat pe forumul celor de la Drept.

naciu vladimir 2

Acuma, faptul ca Naciu Vladimir a scris pe forumurile de la Drept mai mult decat a invatat se vede din rezultatele obtinute la examenul de primire in profesia de avocat, unde Naciu Vladimir a luat niste note penibile si a fost respins.

naciu vladimir rezultate

Dar ma intereseaza mai mult cum a reusit acest baiat sa intre in Baroul Bucuresti, cine a girat pentru el si cine isi asuma comportamentul sau ca avocat al acestei entitati.

Poate ca ede ras acum, poate ca e tanar acum, dar daca acest Naciu Vladimir continua sa se comporte la fel si in continuare, ma gandesc serios la consecintele pe care le va avea asupra clientilor in viitor exercitarea profesiei de avocat pledant. Adica Naciu asta, care da carne si felatii pe bani la toata lumea, o sa aiba dreptul si probitatea de a sta in fata unui judecator?

Pana sa gasesc eu raspunsuri la toate aceste intrebari, dati-mi voie sa anunt un concurs. Dau 100 de euro celui care imi va furniza primul o poza cu Naciu Constantin Vladimir. O poza buna, nepixelata, ca sa am si eu cu ce sa ilustrez posturile mele pe blog. Stiu ca e obsedat sa nu ii apara chipul in poze, eu nu doresc sa il demonizez, ci sa arat lumii ca exista si asemenea avocati in Romania anului 2013. Cei interesati sunt rugati sa imi trimita poza pe scrie at ziardecluj punct ro si le voi raspunde imediat.

Pe subiectul Naciu Vladimir ne citim si maine.