Spicuirile de presă de mai jos sunt pentru băieții ăia care îl țin în brațe pe ministrul sănătății, Vlad Voiculescu și ne ceartă pe noi, ăștia care am dori ca cineva să răspundă și penal, și politic pentru morții noștri din spitale, că doar și cât să faci în 2 luni, că nu e el vinovat???

Remarcați acel Ministerul Sănătății ar trebui să se asigure că instalațiile de oxigen din spitale sunt verificate iar procedurile sunt clare și complete. Asta ar trebui făcut urgent care se repetă obsesiv? în 2 luni nu se puteau verifica instalațiile de oxigen? Nu era timp suficient? Trebuia luat la pas fiecare spital sau cum?

Proștilor. Sunteți orbi și orbiți de preferințele voastre, cu nimic superiori celorlalți, doar că ai voștri știți voi că sunt mai buni. Între timp, ei sunt doar niște șobolani șpăgari, care profită de încrederea voastră pe termen scurt, pentru că, după aia, nu îi mai pasă nimănui, băgați-vă încrederea în cur.

Imediat după incendiul care a avut loc la Spitalul Județean din Piatra Neamț, în urma căruia au murit 10 persoane, Vlad Voiculescu îi cerea Ministerului Sănătății, condus la acel moment de Nelu Tătaru, să se mobilizeze pentru a transfera răniții într-un centru în care să primească îngrijirile necesare. Voiculescu spunea: „Ministerul Sănătății ar trebui să se asigure că instalațiile de oxigen din spitale sunt verificate iar procedurile sunt clare și complete. Asta ar trebui făcut urgent.

Câteva zile mai tărziu, actualul ministru al Sănătății susținea că „asistăm la o mascaradă”. El acuza PSD și PNL, pe care le numea partide mamut, că după tragedia de la Piatra Neamț „nu fac altceva decât să paseze vina și că PSD încearcă să arunce vina pe guvern, domnul Nelu Tătaru și PNL vor să se folosească de nenorocirea de la Piatra Neamț pentru a acapara și mai multă putere”, susținea Voiculescu.

„Vorbește des în media plătită bine de guvern despre cocoașe și platouri și care în ultimele 6 luni ne-a spus că totul e sub control în spitale, dar că românii nu poartă mască”, spunea Voiculescu despre Nelu Tătaru.

În același mesaj critic, Vlad Voiculescu scria că PNL, alături de care este acum la guvernare, „a profitat de starea de urgență” pentru a-și numi oamenii în diferite funcții și a dat și câteva exemple. Numește această practică „un nărav pe care l-au avut și PSD și PNL în ultimii 30 ani”.

citiți puțin în pozele de mai jos.

Îngrozitor. 10 bolnavi de coronavirus, intubați la Secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț, au decedat în urma unui incendiu. Încă unul este în stare foarte gravă, iar medicul de gardă la ATI care a încercat să îi ajute se pare că a suferit de asemenea arsuri pe 80% din suprafața corpului. Nu știm care este cauza, dar o cauza probabil este legată de instalațiile de oxigen. De starea instalației și de operarea ei.

Chiar dacă va dura până vom afla cauzele exacte ale incendiului de la Piatra Neamț, Ministerul Sănătății ar trebui să se asigure că instalațiile de oxigen din spitalele sunt verificate iar procedurile sunt clare și complete. Asta ar trebui făcut urgent

Într-un alt interviu, Voiculescu spunea: „Lucrurile nu sunt făcute cu cap și coadă de foarte multă vreme, aici vorbesc de investiții, de actul medical într-o bună măsură, lucrurile nu sunt făcute în mod profesionist, iar principalele cauze sunt politizarea și corupția”.

„Mie mi se pare că sunt, cumva, în Ziua Cârtiței: periodic avem o nenorocire, de fiecare dată se constată că a lipsit un aviz, o hârtie, de fiecare dată se pornește o anchetă, de fiecare dată o bulă relativ agitată pe Facebook spune că trebuie să învățam ceva din asta Ce s-a întâmplat acum la Piatra Neamț se poate întâmpla mâine în aproape orice alt spital din țară,” mai spunea Voiculescu.

citiți mai jos