Un lucru bun, dacă poate fi numit bun așa ceva, la PSD, este consistența. Oamenii și-au asumat mesajul populist și, cu el în frunte, stau la 40% relaxați. Nu de alta, dar când vezi ce fac primarii USR, știți, speranța aia a noastră, viitorul, SCHIMBAREA, te cam ia cu frig și începi să te gândești la tagul emigrare de pe arhiblog.

În ceea ce privește politicile fiscale, Ciolacu a anunțat intenția de a reduce impozitarea muncii și, în contrapondere, de a crește impozitarea capitalului – măsuri pe care le-a calificat ca ”echitate socială”.

”Trebuie să revenim la ceea ce ne definește, la faptul că suntem social-democrați. În primul și în primul rând, echitatea socială este menirea noastră să o facem, nu menirea dreptei. Asta nu înseamnă că venim cu taxe mai mari, asta înseamnă că va trebui să reducem impozitarea muncii și va trebui să mărim impozitarea capitalului.

Simțiți cum crește echitatea socială în aer? Simțiți cum eu plătesc 5500 lei asigurarea medicală la stat, iar 80% din români plătesc 100 de euro sau nimic? Simțiți aerul acela proaspăt de munte, pe fiecare 25 ale lunii, când plătiți dările? Sau când plătiți zecile alea de mii de euro numite TVA, despre care toți s-au învățat să nu îi mai ia în seamă, că sunt ai statului, dar ei sunt un impozit direct, pe care îl plătești pentru că inspiri aer?

Între timp, eu știu, în mod direct oameni care și-au închis sau sunt în procedură de închidere a firmelor pe care le au în românia. Me included. Rezidență fiscală în Estonia sau altă țară UE, sistem fiscal simplificat, liniște și pace. E mai scump? Sigur, e puțin mai scump, cu câteva procente. Dar satisfacția de a nu-ți lăsa banii pe mâna PSD, e priceless. Plus liniște, lipsa contactului cu doamnele literate de la ANAF, chestii de astea.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.