DUMB-AND-DUMBER-PONTA-JOHANNIS

Raportandu-ne comparat la obligatiile de plata ale unui PFA observam introducerea obligatorie a contributiei individuale la pensii in procent de 10,5% din venitul net realizat de o persoana. Aceasta contributie este plafonata superior la un plafon anuaL de 5 x salariul mediu pe economie x 12 luni.
Aceasta contributie se plateste chiar daca persoana fizica autorizata este salariata la un angajator.
Daca PFA doreste sa beneficieze de pensie intreaga, optional achita si contributia de 15,8%, contributia angajatorului.
Comparand cu situatia de astazi a Codului fiscal din 2015, acestea sunt contributii noi ce nu sunt platite de un PFA ce este deja salariat. PFA-ul datoreaza contributia la pensii in acest moment daca veniturile realizate din profesii/activitati independente sunt singurele sale venituri, lucru de altfel normal.
Baza de calcul a contributiei la pensii este decisa de persoana fizica si aceasta nu poate sa fie mai mica decat 35% din salariul mediu pe economie, de obicei se alege salariul mediu pe economie, si nici mai mare de 5 ori salariul mediu pe economie.

În orice manual de economie, orice economist, începând cu Adam Smith, trecând prin Keynes și ajungând la Cărtărescu, îți va spune că baza unei economii sănătoase este clasa de mijloc. Cu cât clasa de mijloc este mai mare și mai prosperă, cu atât economia este mai sănătoasă.

Guvernul Ponta a sesizat imediat că, după 4 ani de guvernare, a creat o clasă de mijloc extrem de puternică, așa că a început, așa cum e și normal, să o impoziteze la adevărata sa capacitate. Prin urmare, a crescut impozitele pe PFA, pentru că se știe că leprele astea lucrează pe PFA ca să nu plătească impozite la stat. Niște nemernici.

Anyway, terminând gluma amară, acești imbecili ce ne conduc, în loc să facă viața mai ușoară pentru o organizare economică legală, nu fac decât să îngreuneze și să te împingă spre bani negri sau închis businessul. Pentru că viitorul e să fim toți angajați cu carte de muncă, la angajator, să știe Ponta de unde ia banul întotdeauna.

Pe lângă asta, dacă vei dori să îți deschizi un SRL sau PFA și vei avea ca sediu casa, impozitul pe casă crește cu ceva de genul de 20 de ori. Pentru că așa trebuie, ești un porc capitalist neangajat, trebuie să plătești bani din greu, dacă dorești să existi. Doar vine iarăși campania electorală, morții ăia din teleorman trebuie plătiți și ei.

Well, Delaware, Cipru, nu sunt chiar atât de departe.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.