Succes monstru in Romania, odata cu venirea Formulei 3 pe circuitul de langa casa poporului. Nebunie, zeci de mii de oameni se inghesuie in gradene, sa vada, sa atinga pilotii, sa miroasa fumul gazelor de esapament.

HAHAHAHAHA. NOT!!!

Ca de obicei si ca orice lucru facut/organizat in romania, a fost un fiasco.
In primul rand, pretul mare al biletelor a fost total prohibitiv. Nu a venit nimeni in tribune. Pana la urma s-au hotarat sa lase accesul liber, de jena fata de saracii piloti, care concurau pentru ploaie si catei.

Catei care ma aduc la urmatoarea gafa de proportii, intrarea unui caine pe pista, exact in timpul competitiei. Cum ar fi sa se intample asta la Sepang sau Hockenheim? Cred ca tot staff-ul si-ar fi dat demisia, s-ar fi cerut scuze publice, etc. La noi…s-a ras condescent, si s-a mers mai departe. Nu e nimic, suntem obisnuiti sa ne facem de ras. Si desigur, acei caini nu pot fi exterminati, pentru ca, nu-i asa, suntem umani si avem asociatii pentru protectia javrelor de care e plin Bucurestiul.

Traseul cursei a fost varza, saracii piloti nu aveau practic pe unde sa mearga. Cred ca viteza maxima atinsa era in jur de 60 la ora. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca daca o masina avea un accident, practic se oprea cursa, ca nu aveau pe unde sa treaca celelalte.

Ultima faza, cu adevarat misto, si tipic romaneasca, a fost asfaltul. Sareau saracele masini in toate directiile, trepidau, isi loveau spoilerele de pamant. De ce? Pentru ca asfaltul avea deja gropi. Fiind de o compozitie extrem de proasta, asa cum ne-am obisnuit in romania, s-a infundat la trecerea masinilor, rezultand celebrele gropi bucurestene. Nu mai tin minte, pe ce blog am comentat, inainte de deschiderea curselor, ca ar fi misto sa se sparga asfaltul prietenului Casuneanu, cel ce are contract pe viata cu primaria bucurestiului, fiind prieten cu Basescu. Cred ca el nu si-a plimba Bugatti Veyronul prin gropile alea.

Asa ca, inca un moment jenant al romaniei s-a consumat, in anonimat.
Nu va suparati, unde e usa de emigrare?

[tags]fia, g3, raliu, bucuresti[/tags]

6 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1

  Ai fost la fatza locului?
  Ai trait senzatia? Ai auzit uruitul motoarelor la mai putin de 2 metri de pista?
  Sau ai mancat ciorbitza de perishoare in fatza televizorului, fierband in suc propriu ca nu ai avut 70 de lei sa-ti platesti biletu’ sa vezi si tu ce ce se mananca un astfel de eveniment?

  0

 2. Ii voi da perfecta dreptate lui Arhi referitor la acest post. Cred ca aceasta cursa de Formula 3 a fost o insulta inimaginabila intr-o tara civilizata adusa bucurestenilor. Cred ca toata lumea isi aminteste cat scandal a iscat limitarea relativa a circulatiei in timpul celebrului Forum al Fancofoniei si cate voci se ridicasera impotriva organizarii unui astfel de eveniment in Romania. Ei bine cursa de Formula 3 a trecut oarecum netulburata de nimeni – nimeni nu a protestat, nimeni nu s-a lamentat public referitor la inchiderea mult mai multor drumuri in conditiile in care in Bucuresti s-a circulat infiorator (comparat chiar cu conditiile nici asa prea roze de pana acum). Oamenii au facut cam in 3 ore un traseu de 15-20 de minute in conditii de trafic normal!!!! Era imposibil in conditiile astea ca oamenii furiosi de o saptamana de calvar sa mai si cumpere bilete si sa sprijine un eveniment care le-a facut viata un iad… Sa nu mai vorbim de toata karma negativa pe care a creat-o acumularea de injuraturi soferesti la adresa organizatorilor si a tuturor rudelor lor pe trei generatii in urma si inainte care o fi avut poate vreo influenta cosmica asupra ploii, a lasarii asfaltului, a maidanezilor si a tribunelor goale…

  0

 3. La Hockenheim a intrat un idiot pe pista, parca gol, in timpul unei curse de Formula 1. Acum vreo 5-6 ani parca. Ma rog, maidanezii ne reprezinta pe noi.

  Presupun ca ai fost importriva lu’ Basescu atunci cand eutanasia cainii, dar acum faci misto ca se plimba pe pista de cursa.

  O pista mai denivelata decat cea din Bucuresti este cea de la Interlagos, poate sunt si altele.

  Viteza maxima te asigur a fost mai mare, dar ce sa-ti fac daca ai preferat sa stai in fotoliu…

  Ia spune-mi… in Monaco, daca este vreun accident, nu intra safety car? Asa se intampla pe circuitele stradale. Dar na, trebuie sa comentam, ca altfel nu se poate.

  Sunt de acord ca au fost destule probleme, dar nu trebuie sa arunci atat cacat.

  0

 4. Cred ca faza cu eutanasierea a fost singura chestie ptr care l-am aprobat pe basescu

  0

 5. #5

  Ai perfecta dreptate. E penibil sa vezi cum sar masinile alea. Si sa mai si auzi declaratiile pilotilor car spun ca in linia dreapta numai drept nu merg deoarece evita ale noastre, forever, canale :-((. De mare rusine. Am fost un fan al acestei initiative dar nu facuta asa. Asta este treaba d-aia romaneasca facuta de mantuiala.
  Oh, ah, o observatie, FIA G3 nu exista. Ii spune FIA GT3.

  0

 6. asa e in romania in general deci de ce sa te mai mire una sau alta?

  0