Vreau să spun câteva cuvinte, alb și negru, despre două proiecte din online-ul românesc.
Începem cu albul.

Simply Bucharest.
Vă spun, e poate unul din siturile care îmi plac cel mai mult, la momentul actual. Articole foarte bune, fotografii unicat, din Bucureștiul de acum sau din urmă cu zeci de ani, anchete sociale reale (cred că sunt singurii care zi de zi semnalează abuzul cerșetorilor asupra copiilor din dotare), plus, pentru cunoscători, caricaturile lui Matty. O adevărată plăcere să îți începi dimineața cu ei. De recomandat și de băgat în blogroll.

Și terminăm cu negrul.

30rocks.
Când am auzit de proiectul 30rocks, l-am susținut din prima, inclusiv scriind pe arhiblog despre el. Mi s-a părut o idee genială, cel puțin în felul în care îl înțelesesem eu.
Adică viața unor tipe de peste 30 de ani, povestită de tipele respective. Viață pură, simplă, cu angoase, cu trăiri, cu frici și bucurii, punând pe tava din fața ochilor lumii o experiență care nu se găsește neapărat la orice colț de blog. Ceva asemănător cu Monoloagele Vaginului, dar fără vagine la înaintare.

Din păcate, speranța avea să îmi fie ucisă rapid, pentru că situl s-a transformat, după câteva articole bune, într-un site de pițipongeală cu bot țuguiat. Ce cremuțe să folosim, unde ne coafăm cu stil, machiajul tare pro și contra, cum să îl atragi în pat în 490 de poziții kamasutriene. Subiecte de mare angajament, găsite la tot pasul, prin orice gunoi glamour pe care îl deschizi ca să nu te plictisești, într-o baie comunală.

Din fericire, de pe 12 iulie nu au mai scris nimic.
Sper să rămână așa.