Am râs astăzi, cu ocazia primei zile de luni din August, ziua care ne aduce aminte că s-a cam terminat cu vara și trebuie să ne îndreptăm spre strâns recolta și făcut vinul.

Referendumul statutar a fost declanşat de peste 200 de membri USR, semnatari ai unei iniţiative USR Suceava. USR este un partid modern, care încurajează democraţia participativă, atât în interior, cât şi în societate. Astfel, membrii simpli au puterea de a influenţa deciziile organelor de conducere şi de a participa la stabilirea direcţiei partidului.

Fie el și î

Înțelegeți? Democrație participativă, alea, chestii serioase, de oameni serioși.
Doar că nu.

Știți de ce un asemenea referendum e sortit tomberonului din primul moment?
Pentru că e idiotic să crezi că senatorii și deputații unui partid vor vota în funcție de cum decide un sondaj de opinie. Fie el și în interiorul partidului.

De asta experimentul USR e o prostie sortită eșecului. Pentru că un partid trebuie să coaguleze oameni în jurul unei doctrine. Oameni care vin acolo pentru că EI cred că CpF e o mizerie, pentru că EI cred că trebuie să se facă ceva împotriva lor. Pentru că credința lor e legitimată de votul de la urne.

Acela e un partid, nu chestia în care se supune la vot ce să voteze ceilalți.
Jeez us christ.

În altă ordine de idei, a fost o experiență bună, care ne-a arătat că nu e suficient să aduni câțiva aiuriți antisistem ca să faci un partid.
Next.