Nu cred că are rost, în continuare, din respect pentru acei copii, să comentez nimic legat de subiectul care a polarizat tot în ultimele zile. Este evident, poliția, procuratura, STS au dat un mare fail, unul incredibil, care le-a arătat incapacitatea, iar Ministerul de Interne nu are altă poziție decât cea a ghiocelului reactiv, care scuză tot și respectă legea la literă.

Am urmărit cu atenție și îngrijorare(sic!) evenimentele ce au urmat evenimentelor oribile ce s-au întâmplat în Caracal, evenimente care ne arată că glumele despre cât de proști sunt caracalenii sunt doar glume, se pare că acolo sunt doar mafioți, toți la ministerul de interne.

Și pentru că am urmărit, m-am uitat și la toate declarațiile oamenilor politici din opoziție. Poate nu le-ați citit. Hai să vă fac eu un mic rezumat, că de aia plătesc monitorizări de presă, nu?

Președintele Ficus Iohannis

Președintele României cere abrogarea modificărilor aduse legilor justiției: Au masacrat legi, au dat afară oameni competenți pentru a numi apropiați, au scăzut pedepsele pentru infractori și au subordonat justiția. Politizarea MAI este o realitate din păcate. Statul român a fost profund slăbit de guvernarea PSD. Efectele modificărilor legilor justiției trebuie reparate.

Hai să ne aducem aminte cine a girat toată această mizerie de pe justiție din ultimii ani? Nu mai țineți minte? Există un singur om care a asistat pasiv, privind cu atenție și îngrijorare, la tot ce s-a întâmplat. Este omul care a promulgat, fără crâcnire, toate legile distrugerii justiției, este omul care, de dragul postului, a dat-o afară pe LCK, este omul care a dat drumul la pensiile acelea uriașe din piață. Este omul care, de dragul funcției, a promulgat toate legile care l-au adus, efectiv, la stadiul de ficus prezidențial, transformând președinția într-o glumă sinistră, fără niciun fel de putere. Totul ca nu cumva să vină Tăriceanu. În timp ce gureșii aplaudaci, de fiecare dată când mai înghițeau o linguriță de iubire de le El Lider Ficuso, fremătau de fericire Oh, da, ce le-a tras-o aprobând alea, acum urmează lovitura finală și devastatoare.

Lovitura finală și devastatoare nu a venit, timp de 5 ani. 5 ani în care a pactizat cu Dragnea și în care și-a pregătit o pensioară lejeră, indiferent de rezultatul ce va fi anul acesta. Sperând, desigur, că va câștiga. Vedem, USR are candidat comun, iar eu SUB NICIO FORMĂ nu mai votez Iohannis, niciodată, niciunde, nicicum, indiferent cine ajunge în turul 2. Greșeala de la Iliescu-Vadim nu se va mai repeta, iar eu, pe blatistul care a închis orice mișcare de stradă din ultimii ani, nu mai pun ștampila.

Dar să trecem la următorul om politic de anvergură.

Ludovic Orban

Viorica Dăncilă face dovada unui cinism incredibil. Nu poți să vii în fața românilor după o astfel de tragedie să susții că este nevoie de un referendum pentru înăsprirea pedepselor, când tocmai tu ai favorizat fenomenul infracțional și ai timorat magistrații. Cu atât mai gravă este încercarea premierului Dăncilă de a extrage capital politic din această dramă, în timp ce cu un tupeu incredibil face apel preventiv și ipocrit la celelalte forțe politice să nu politizeze acest caz.

Înainte de orice, să ne reamintim puțin despre ce realizări politice are Ludovic Orban, supranumit Șică. Exact. În afară de accidentarea fetei pe trecerea de pietoni și dansul acela de discotecă, mai țineți minte ceva important făcut de Orban? O declarație, o intenție, o realizare, o lege, CEVA?? Desigur că nu. În schimb, este extrem de cunoscut pentru capacitatea sa de a se cățăra pe cadavre, nici nu se răcise bine Alina Gorghiu, distrugătoarea de PNL și deja era vedet.

Hai să ne aducem puțin aminte de ce făcea PNL înainte de 2015. Cum, nu mai țineți minte că era în alianță cu PSD? Și că a avut, timp de 20 de ani, același comportament fractal, ce urmărește exclusiv bunăstarea baronilor proprii?
Cum, Ludovic, PNL, vorbește despre justiție?

Să ne uităm la miniștri de interne români din 2000 încoace și să vedem câți sunt membri PNL?
Să ne uităm, pentru că îl găsim pe Vasile Blaga, din 2004 până în 2007. După aceea, Cristian David, din 2007 până în 2008. După care iar Vasile Blaga, din 2009 până în 2010. Imediat vine și Traian Igaș, din 2010 până în 2012. Pușcăriașul Gabriel Berca vine și el, câteva luni din 2012. Radu Stroie, din 2012 până în 2014.
Calculați, vă rog, din 2000 până în 2014, când a venit PSD și a măturat tot, câți ani a avut PNL pâinea și cuțitul la Ministerul de Interne. După care mai stați puțin și ascultați-l pe Șică despre cum ia el poziție.

Dacian Ciolos

Doamna Dăncilă a uitat că se află la guvernare. Ar fi trebuit să știe că nu e nevoie de convocarea unui referendum, ci de întărirea legislației, de profesionalizarea instituțiilor, de competență, de simplificarea procedurilor, de instituții capabile să își protejeze cetățenii – adică de exact opusul a tot ceea ce face PSD de ani buni încoace. Așa cum au masacrat legislația penală în favoarea infractorilor, ar putea foarte simplu să o și repare. Lansarea ideii unui referendum arată că, de fapt, nu are de gând să facă acest lucru. PLUS cere anchetă și răspundere penală.

Domnul Cioloș a avut șansa ireală ca, la Colectiv, să facă curat în românia. A avut șansa, în primul rând, de a bloca alegerile primarilor dintr-un singur tur. A avut șansa de a-și folosi puterea pentru a face bine, pentru a bloca derapajele de putere și pentru a pregăti niște alegeri reale, corecte și simple. Exceptând câteva lucruri bune, ce a mai făcut, în afară de a-l pune ministru pe băiatul ăla care poza în chiloți și era extrem de pregătit pentru funcția lui? Un fel de Ilan Laufer, dar sărac? “Doamna Dăncilă” nu știe, dar el, el a știut? El A FĂCUT?

Mai sunt niște declarații, dar sunt niște irelevanțe și deja articolul e prea lung.
Ideea care vreau să o spun este destul de înspăimântătoare, privind prin prisma nevoilor colective, generale.

După ce Dragnea a trecut la muzicuță la Rahova, practic, opoziția și-a pierdut orice fel de busolă. Pentru că ei nu au și nu au avut niciodată nimic în afară de Muie Dragnea, Muie PSD. SUNTEM ALTERNATIVA, VOTAȚI-NE, VEDEM DUPĂ!

A plecat Dragnea la întristare, toți au fost prinși pe picior greșit. Alo, șefu, păi noi ce facem, acum despre ce mai vorbim, cu ce polarizăm masele? Au încercat atunci, cu pensiile, s-au prins că e un subiect fierbinte și l-au abandonat toți.

Acum, prin moartea acelor doi copii, opoziția a primit muniție proaspătă. Iarăși NE VEDEM ÎN PIAȚĂ! JOS HIENELE! etc. Nu mai e nevoie de nicio idee, de niciun program, de nicio o direcție reală de dezvoltare, după ce câștigăm alegerile. E simplu, NE-AU UCIS COPIII, SĂ IEȘIM ÎN PIAȚĂ!!! Program național al opoziției, da?

Și niciunul, absolut niciunul nu a avut măcar bunul simț de a tăcea și de a respecta durerea oamenilor și memoria copiilor uciși. Toți s-au grăbit să bată copilul mort cu toiege de alun, sub cuvânt că orice sacrificiu merită efortul, cât timp nu e sacrificiul nostru. Da, niciunul din ei nu a fost în mod personal la părinți, nu le-au oferit o îmbărbătare, un ajutor, ca simpli cetățeni, nu cu televiziunile după ei. NICIUNUL.

În schimb, MUIE DRAGNEA! Pardon, MUIE…CEVA!!
Și ca încheiere:

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.