Acum ceva vreme, publicam un articol al unui tip din USR, care trăgea un semnal de alarmă asupra problemelor grave dinacest partid de buzunar, salvatorul tuturor și al nimănui. După care, autorul și-a asumat tot ce a spus și a cerut să se facă ceva în privința asta. S-a făcut. Poate vă interesează un epilog.

Banuiesc ca sunteti la curent cu povestea initiala, dar daca nu sunteti, avem asa: una bucata membru USR, adica eu, a dat pe goarna un document care contine niste presupuse fapte foarte urate facute de un membru al BN si un alt document in care vedem cum parerile unui membru despre minoritatile sexuale.

Dupa scurgerea documentelor, am considerat ca este normal sa ies si sa-mi asum acest act. Urmeaza demisia din toate functiile detinute in USR, apoi o sedinta la BJ unde ma prezint si le povestesc oamenilor ce am facut exact si de ce. Se voteaza pentru suspendare pe o perioada de 6 luni, cu doua exceptii. O singura persoana propune excluderea iar o alta persoana considera ca suspendarea nu aduce nimic pozitiv si ca mai bine ar fi sa ma puna la treaba, sa strang semnaturi, sa fac ceva util. Se voteaza si ramane varianta cu suspendarea care este trimisa la BN pentru ca acesta va lua decizia (conform statutului).

Intr-o miercuri (ziua in care se tin sedintele BN-ului) sunt sunat sa-mi prezint opinia. Raspund la intrebari, sunt luat un pic peste picior de catre presedintele partidului, terminam conversatia si… se pare ca sunt exclus din partid. Conversatia s-a axat doar pe primul document, se pare ca cei din BN nu sunt interesati de faptul ca in USR exista oameni care gandesc si se exprima asa: “poponautica (știința navigării prin curul altcuiva)”.

Dupa cum ziceam sunt exclus. Aflu asta de la fostii colegi, ca nu s-a deranjat BN-ul, secretariatul, sau macar portarul sa-mi zica: “Bah, gata, nu te placem, ai facut prostii, mars!”.

Si acum, de ce sunt exclus? Pai nu stiu ca nu mi-a comunicat nimeni. Ce am incalcat, de ce sunt acuzat? (inainte sa ziceti ca am scurs documentele, retineti va rog ca nu erau confidentiale, cu alte cuvinte erau publice, cu alte cuvinte nu am incalcat statutul, puteam sa le prezint oricand oricui)

Faptul ca mi-au incalcat dreptul la aparare si toate chestiile din decizia asta a BN sunt de fapt pistol cu apa fata de adevarata lovitura:
Cine credeti ca este membru in biroul judetean in locul lasat liber de mine? Ghiciti! tobe! surle! trambite!
Exact, cel cu poponautica este membru in BJ in locul meu, domnul Gabi Dalea. Cum? Pai cand se vacanteaza un loc, se inlocuieste membrul cu primul supleant SAU se fac alegeri. S-a inlocuit, pentru ca era pacat sa nu fie folosita o asemenea resursa. In plus, respectivul este si responsabil pe comunicare.

Am facut contestatie pe mail acum 4 zile. Nici BN-ul si nici secretariatul general nu au raspuns nici la primul mail si nici la cel de ieri cand ceream o confirmare ca au primit. Luni pleaca si contestatia scrisa, cu confirmare de primire.

P.S. Facand abstractie de la cele intamplate, imi permit sa va rog sa semnati pentru farapenali.ro
Indiferent de cine ce prostii face in USR (me included) si de finalitatea incerta a demersului, e vorba ca trebuie sa incercam orice. Chiar daca nu credem, chiar daca nu se concretizeaza in ceva util, eu am semnat pentru ca sprijin ideea. Mai departe, sunt altii care o sa-si asume succesul sau esecul acestei campanii. Ce zici Seniorule, te mai acuza USR-istii ca esti vandut la PSD dupa mesajul asta de final?

Da, am trecut ieri pe lângă masa celor care strângeau semnături pe faleza din Tulcea. Erau foarte ocupați să nu facă nimic și să vrăjească o tipă, în timp ce se dădeau pe telefoane. Mi-am lăsat câinele să facă pipi pe un boschet de lângă ei și am trecut mai departe.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.