elisabeta-lipa-analfabeta

Lipă își dorește modificarea de urgență a legii educației fizice și sportului, astfel: „Federațiile sportive, care pot funcționa la discipline sportive/ramuri de sport a căror practicare este oficial recunoscută în România, dar care nu îndeplinesc condițiile pentru a fi federație sportivă națională (n.r.- federațiile neolimpice), nu mai au calitatea de utilitate publică și de interes național și nu pot accesa fonduri de la bugetul de stat prin Ministerul Tineretului și Sportului” (art. 34: b).

Mai mult decât atât, în cadrul aceleiași legi, Elisabeta Lipă propune desființarea secțiilor neolimpice din cadrul cluburilor departamentale, care nu vor mai avea astfel dreptul legal de a înființa secțiii pentru aceste sporturi, indiferent de numărul de copii și tineri care le practică.

Practic, distinsa analfabetă ajunsă ministru datorită faptului că dă bine la rame și a făcut facultatea la bătrânețe, la fără frecvență, împreună cu Gabriel Oprea, dorește să închidă ORICE sport care nu merge la olimpiadă și primește finanțare de la stat.

Ca să înțelegeți despre ce vorbim, aici nu e vorba de micile federații de karate sau știu eu ce. De exemplu, cluburi cu tradiție nu vor mai avea dreptul de a avea secție de lupte și de lupte greco romane, pentru că au fost scoase de pe lista sporturilor olimpice.

În schimb, vom avea o puternică federație de golf. Și desigur, sportul preferat al analfabetei, bărcuțele. Acolo se vor duce toți banii.

Vedeți rezultatul numirilor politice și nu pe competențe? Aici este. Acum îl vedeți și îl savurați în toată splendoarea sa. Nu se vor mai face selecții de copii la cluburi, dacă nu e sport olimpic. Nu vor mai fi bani pentru a-i antrena.

După ce că devenim o națiune de obezi, după ce că sportul în școli este complet inexistent, vine câte o paricopitată de asta și distruge și restul. Și nu mai reconstruiește nimeni.

via evz