Dacă există ceva ce urăsc maxim este dublul standard. În orice și oriunde, când aud că mizeriile noastre sunt bune pentru că sunt ale noastre, iar intențiile noastre sunt pure, iar ale lor, deși sunt identice, sunt nașpa, pentru că ei sunt ăia nașpa, mi se încrețește părul.

Lucrurile sunt simple.
Cioloș a trâmbițat pe toate canalele despre cum grupul pe care îl conduce, în parlamentul european, va vota cu două mâini împotriva Rovanei Plumb, candidatul trimis de Veo la Bruxelles pentru postul de comisar. Până aici, nimic rău, nu? Doar e vorba de Rovana, cea care a scăpat de cercetarea în cazul Insula Belina doar pentru că PSD a făcut scut împotriva ei. Și e Rovana care avea mașina înmatriculată pe Bulgaria, în timp ce făcea apologia taxei auto.

Doar că nu.
Sylvie Goulard, propunerea Frantei pentru pozitia de Comisar European, a fost audiată marţi de poliţia franceză în cadrul unei anchete privind o serie de angajări fictive în Parlamentul European. Dacă Cioloș spunea același lucru în acest caz, era totul minunat, ura, nu?
Ete că nu.

Dacian Cioloș a declarat că „a acceptat explicațiile privind acuzațiile de corupție care planează asupra candidatei Sylvie Goulard, care este acuzată de că ar fi angajat fictiv anumite persoane în cabinetul său de europarlamentar, potrivit Politico.eu.
Fostul premier a mai afirmat că „prin explicațiile sale, Sylvie Goulard l-a convins că respectă regulile UE, așa cum o demonstrează faptul că aceasta a rambursat fondurile cheltuite din fondurile comunității europene”

Deci da?
Femeia a făcut EXACT același lucru pentru care a fost condamnat Dragnea. De fapt, chiar mai mult de atât, că ea a făcut infracțiunea personal, nu doar a instigat, cum a făcut Dragnea. Și a recunoscut singură infracțiunea, prin înapoierea banilor, se știe, ai dat banii înapoi, ești curat și uscat.

Iar Cioloș, dragul Cioloș, curatul Cioloș, o susține pentru că i-a acceptat explicațiile. Really, Julien, Really? Deci o femeie care și-a recunoscut infracțiunea și e cercetată de procurorii francezi e bună, iar Rovana nu e bună, pentru că e la PSD deși, practic și legal, în românia, nu are niciun dosar nicăieri?

Ceea ce mă aduce la următoarea chestie legată de dublul standard.
Frățică, ce circ am făcut toți atunci când PSD a anunțat că nu o susține pe LCK pentru postul de procuror european. Doamne, ce durere, cum adică, ATÂTA NEPATRIOTISM încât să nu susținem candidatul româniei? Unde s-a mai pomenit așa ceva?

Păi ce facem, domnul Julien, acum nu mai suntem nepatrioți, suntem corecți, pentru că e Rovana Plumb, deci PSD, deci e chiar obligația noastră să votăm împotrivă? Cu motivația că Plumb e nasoală, deși nu are dosare? Să nu uităm că, legal, la momentul când a fost votul pentru LCK, Codruța era plină de dosare, de toate felurile, așa că și pentru PSD era chiar o datorie să se opună, NU??

Asta ne omoară. Tot timpul. AI noștri sunt buni, deci crimele lor sunt justificabile.
Adică nu e o problemă, doar votează în linia lor. Lasă, sunt evrei, or fi făcut ei ceva nasol. Lasă, sunt homo. Lasă…

Mai există și diferența valorii postului

Votul e politic, deci e normal să votăm împotrivă

Plumb e condamnata deja, pentru ca a condamnat-o USR, la cealalta este valabila prezumtia de nevinovatie

Anyway. Ce voiam să spun este că oamenii ciugulesc orice li se dă împachetat frumos, cât timp au ei impresia că acolo e dreptatea. Iar dreptatea este undeva, departe.

Știți ce mă miră?
Mă miră că românia îmbrățișează fără rezerve pozițiile lui Macron, al cărui program este cel al europei cu 2 viteze, un grup central, de superputeri economice, care vor lua deciziile și restul de papagali, adică noi, bulgarii și restul săracilor, care vor trebui să accepte fără comentarii. Chiar nu avem niciun interes în a susține orice mizerie face Franța, nu este în interesul nostru, absolut deloc.

Dar Julien, iată, are altă agendă. Julică, Julică…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.