Pentru că vine sezonul în care toți ne simțim datori să ne mai luăm un televizor, un frigider sau alte chestii utile prin casă, m-am gândit să încep o serie de articole legate de electronice și electrocasnice, cu caracteristici și diferențe, despre care sigur mulți dintre voi nu știu. Sau multe. Dintre voi :mrgreen:

De ce este LED-ul mai scump decât LCD-ul?
La LCD, marea problemă a fost dintotdeauna obținerea culorii negre. Datorită luminii fluorescente filtrată de cristalele lichide, culoarea neagră pe LCD-uri era…un fel de gri.
Tehnologia backlight LED, ce înlocuiește lumina fluorescentă, permite setări mult mai complexe, obținerea de negru corect, contrast mai bun, luminozitate mai bună, timp de răspuns mai rapid. Televizoarele pot fi mai subțiri, consumă mai puțin, sunt mai sănătoase pentru ochi, dar au un dezavantaj.

Sunt mai scumpe.
Merită să iei un LED în dauna unui LCD?
Depinde. Un philips ca acesta e un televizor bun, pe care te poți baza. Vei sesiza faptul că nu are un negru perfect sau are o frecvență de răspuns de 6-8? Mai mult ca sigur că nu. Merit diferența de preț față de omologul său LED? Doar dacă ai mai mulți bani și vrei să te simți cu ultimul răcnet pe perete.

Că veni vorba de perete, dacă vă luați televizor și îl puneți pe perete, nu îl puneți fix la mijlocul peretelui. Seara veți admira luminile lustrei sau plafonierei în părțile negre ale ecranului.
Și nu e plăcut.