Guest Post by Liviu Alexa

Nu are nicio importanta ca Elena Udrea s-a nascut la Buzau sau la Plescoi, cum sustin carcotasii. Important este sa observam ca Elena a fost inca de mic copil un monument de ambitie. Cu familie modesta, dar eleva la cel mai bun liceu din oras. A venit la Bucuresti si a facut Dreptul, e drept la o universitate privata, dar, la niciun an de la absolvire, si-a si facut cabinet de avocatura.

La Bucuresti, Elena s-a prins repede ca barbatii sunt mult mai atenti cand le prezinti argumente precum un zambet larg sau un decolteu generos. Si a folosit din plin asta ca sa isi faca primii banuti ca avocat. Era insa prea putin. Incetul cu incetul, si-a dat seama ca banii adevarati si puterea reala cresc in mlastina politicului. Avea de ales intre a ramane o avocatica simpatica sau a urca si mai sus, spre gradinile suspendate ale babilonului politic.

A ales repede. Privind in spate, spre Buzau, si in fata, spre Palatul Victoria, nu i-a fost foarte greu sa se decida.

Elena Udrea are, aidoma lui Traian Basescu, si poate ca asta i-a apropiat mai mult decat alte speculatii, calitati ce tin de rapiditate: se adapteaza repede, invata repede, se repara repede.

1 udrea

Elena Udrea a fost membru PNL, a ajuns consilier general din partea PNL, dar azi imaginea ei e strans lipita de cea a PDL.

Noi il vedem pe Ion Iliescu drept singurul dinozaur politic ramas activ, pe cand Traian Basescu a prins cheag in primul mandat al  lui Roman, e drept, ca subsecretar, dar de atunci si pana azi nu a iesit nici macar o secunda din jocul politic, ba chiar a ajuns sa dicteze noi reguli.

A invatat repede ca trebuie sa urmezi omul politic cu cel mai mare potential. Chiar daca Ludovic Orban ii promisese marea cu sarea, Elena nu a avut nicio emotie sa paraseasca PNL-ul si sa plece cu Traian la Cotroceni.

Sigur ca s-a facut de ras in emisiunea lui Turcescu vorbind ca o proasta, dar de atunci si pana azi, a bifat trei masterate, a devenit expert in securitate si va deveni doctor in Stiinte Militare. Impresionanta ambitie!

Ca nu a fost nimic serios in relatia cu Cocos decat o simpla casnicie a convenientelor si aparentelor, ne-o arata faptul ca Elena Udrea nu si-a luat numele de Cocos si nu a facut niciodata cununie religioasa. Elena a fost pentru Cocos calea de a ajunge unde trebuie pentru a face afaceri. Cocos a fost pentru blonda cardul mereu prezent care sa ii dea confort blondei pentru ca Elena sa nu se aplece dupa plicuri mici, ci sa se uite la tinte mari.

2 Elena-Udrea-Basescu

Nu totdeauna socotelile lor de acasa s-au potrivit in targ. Cat era „blonda de la Primarie” si nu „blonda de la Cotroceni”, Cocos nu fusese niciodata tocat de presa. Si invers, mirosul de smen politico-financiar a inceput sa o deranjeze pe Elena mai mult cand a ajuns in angrenajul Presedintelui.

Dar sloganul ei de-o viata: Adapteaza-te, invata, repara-te – a functionat mai totdeauna.

Au fost ani buni, oricum i-ar lua Elena. Si nu ma refer la pantofii Jimmy Choo, ci la intreaga sa cariera care a explodat anual din 2004 incoace. Nu o sa stim niciodata daca Elena s-a iubit cu Traian sau a fost doar o barfa aruncata de inamici, ce a convenit ambelor tabere. Nu o sa stim niciodata daca planul divortului Elenei de Cocos n-a fost gandit la Cotroceni.

Eu simt ca divortul Elenei de Cocos mai inseamna inca doua divorturi: divortul de imaginea si insinuarile despre ea si Traian plus divortul de ea insasi.

Este posibil ca Elena Udrea sa fi luat decizia de a se desparti de tot ce inseamna imaginea presedintelui  din proprie initiativa, intr-o miscare surpriza, caci nu-i asa, a avut de la cine sa invete despre miscari-surpriza. S-o fi gandit la asta cu mult inainte ca premierul ceh sa inceapa sa aiba probleme cu consiliera sa blonda, Jana Nagyova, cea care i-a adus in aceasta dimineata demisia (si asta arata ca Elena a avut intuitie).

Dar Elena si-a dat seama ca trebuie sa divorteze de ea insasi. Sa se desparta de Elena lui Traian, Elena Jimmy Choo, Elena Proasta, Elena Blonda. Si-a dat seama ca nu va ajunge niciodata mai sus fara sa se lepede de pielea de acum, caci toti ii vor spune: aha, pe tine te pune Traian acolo, sau, mai rau, nu te alege nimeni, caci stiu toti ca tot Traian te va manevra!

De aceea, a ales sa faca primul pas imagistic. Sa se desparta de Cocos. Va urma al doilea pas, indraznesc sa prevestesc. Va fi unul mai spumos, unul tabloid, ca sa le intre bine in cap romanilor. Tabloidele vor deconspira o noua iubire, cine stie, poate un sepepist aratos, retras din activitate. Romanii vor privi cu admiratie spre aventura blondei: in sfarsit, i-a venit mintea la cap, l-a lasat dracului pe ala ca e terminat.

In fine, prezic ca Elena Udrea ne va da noua, romanilor care citim Cancan si Libertatea mai des decat spunem Crezul, lovitura de gratie. Va ramane gravida si va deveni mama.

Si, in numai cateva luni, Elena Udrea va fi pregatita pentru candidatura la Cotroceni. Romanii ar avea de ales intre Crin Adormila si o femeie frumoasa, puternica, gravida. O femeie gravida, singura, dispusa sa se sacrifice pentru tarisoara noastra.

Pe cine credeti ca ar prefera romanii?