Ieri am scris un mic articol, în care făceam mișto de Ciolacu și cum nu mărește el taxele, povestind că am prieteni care și-au închis firmele din cauza lor, că eu sunt în aceeași situație și că prefer să plătesc cu câteva procente în plus la impozite, dar să am liniște și satisfacția de a nu mai da USL niciun ban.

Ce a înțeles românul care nu e în stare să citească un text și să îl înțeleagă, el neavând abilități de genul?
În primul rând, că dau sfaturi de emigrare. Neexistând măcar un rând unde eu aș îndemna pe cineva să facă ceva de genul. Unul din ei, oripilat de faptul că am scris că îmi câștig banii cu mintea, foarte ocupat să apere businessurile oamenilor care vând legume, mi-a zis că dau sfaturi idioate. Atât a înțeles el din “îmi câștig banii cu mintea”, că zic că sunt mai deștept decât cei ce vând legume.

Second, că dau sfaturi de optimizare fiscală. Era un dumbo aseară care lăsase 100 de linkuri despre cum te poți optimiza fiscal în Bulgaria. Alții explică că să fie clar, nu găsești nicăieri impozite mai mici, degeaba ne agităm. Repet, eu scriind clar că e o opțiune personală de a plăti mai mult.

Oameni buni, vă spun cu tot dragul. Sunteți analfabeți funcțional, chestia aia despre care citiți peste tot și aveți impresia că nu vi se adresează. Nu înțelegeți un text scris, nu puteți extrage ideile din el, dacă nu vă spune cineva, cu subiect și predicat, ce trebuie să faceți, habar nu aveți ce ați citit.

Și asta e o problemă, serios. În primul rând pentru lumea din jur, pentru voi, pentru copiii voștri, care, avându-vă drept părinți, este evident că se vor “dezvolta” identic.
Puneți mâna și citiți literatură. Citiți romane, aventuri, science fiction, istorice, fantasy. O să vedeți că, în timp, veți începe să înțelegeți mai multe din ele decât simplul X a plecat în Y și acolo a făcut Z. Investiți în educația voastră, e cel mai important lucru în evoluția voastră umană.

Ca idee, să știți că dorințele lui Ciolacu vor fi implementate, banii au plecat spre agenții, deja am comentarii cu Nu sunt pesedist, dar are dreptate. Dacă sunt la mine, înseamnă că pe facebook deja este full de ei, iar frățiorii voștri mai idioți, cei din social media, deja au înțeles că, de fapt, angajatorul e de vină că ei primesc 1400 de lei în loc de 3000, iar banii ăia vin de la PSD, dar îi deviază companiile alea rele.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.