Mă uitam ieri, în mall-ul din acest bogat oraș de pe malul Begăi, ce înseamnă ieșit în oraș pentru oamenii secolului 21. Așezat la masă, plini de volubilitate, cerut mâncare, după care toți se scufundă cu nasul în telefoanele proprii, căutând socializare, deșit practic, socializarea era în fața lor.

Nu ar fi atât de grav, dacă acest comportament nu s-ar manifesta și în relațiile de familie, indiferent de vârstă.
Ajungem acasă de la munci, unde stăm cu nasul în internet 100% din timp și în loc să ne bucurăm de familii, de copii, le ratăm viețile, momentele creșterii, cuvintele gângurite și tot restul de părticele de viață, ca să putem da un like la un articol interesant. Micul dejun nu îl mai luăm în 4, îl luăm în 45 000, pentru că ne dăm și pe facebook în timp ce ne înghițim omleta.

Da, avem nevoie de mai multă socializare față în față. Practic, aceasta este și explicația pentru care, în perioada asta, munca mea a trecut pe planul doi. E suficient un an întreg în care doar am citit și scris până la epuizare. Vreau să dau din timpul meu și familiei, să ne bucurăm unii de alții atâta timp cât mai avem.

Vreți un sfat? Bine, îl primiți ori dacă vreți, ori dacă nu vreți.
De Crăciun, consumați telefon cu moderație. Adunați-vă oamenii dragi în jurul vostru și vorbiți-le față în față. Priviți-le ochii și căutați-le sentimentele din ei. Lucrurile acestea nu le găsiți într-un telefon.

Vodafone lanseaza o aplicatie care te provoaca sa te desprinzi un pic de tehnologie si retelele sociale in perioada sarbatorilor, lansand provocarea: Cat rezisti fara telefon?

De aceea, a creeat aplicația Crăciun Liniștit, aplicație care cronometrează cât timp reziști fără să te atingi de telefonul mobil. Poți, dacă vrei, să asculți muzică cu gingle bells, provocarea majoră este să nu te atingi de telefon pentru a vizita rețele sociale, mail sau poze cu pisici simpatice foc.

Aplicația poate fi descărcată de aici (Android sau iOS)