Mă gândeam că eu, dacă ar fi să mă îmbogățesc din blogging și internet, nu aș vrea să am propriul Rolls Royce Phantom. Să vă spun de ce.

Sâmbătă, la nunta care a consacrat intrarea Prof. Dr. Corina Sirb în rândul femeilor ce iubesc sub oblăduirea legii și a lui dumnezeu, cât timp erau ei la biserică, spre a dănțui ca Isaia, înmulți ca Rașela și iubi ca Ieroboam, eu m-am dus, împreună cu confratele Crivăț, să degustăm cevașilea de-ale gurii.

Pentru că eu am experiențe amare cu nunțile, nunți unde am făcut foamea în mod cumplit, nunți unde s-au servit aperitive la ora 10 seara, sau moartea mea și a pasiunii, pește cu cartofi natur, adică cartofi fierți cu pătrunjel de-asupra.

Ca idee, și la nunta Prof. Dr. Corina Sirb am făcut foamea până la 11, pentru că mă durea măseaua de eram albastru la față, netrecându-mi prin cap să iau un Aulin și insistând cu mizeria aia de ketonal forte, din care luasem degeaba vreo 6. Adică am avut dreptate, dar nu despre asta e vorba.

La pizzeria polo d’oro, sau cum îi zicea, unde am servit o superpizză, uber ieftină, cu proseco din partea casei și o linguriță pentru colecția mea, în timp ce mâncam, intră înăuntru un tip, cu niște deltoizi cât capul meu, care îl salută pe Crivăț și se așează la masă.

Îl bârfim noi puțin, da de ce m-a salutat, că nu mă cunoaște, tulai doamne, că e cât moscheia creștină din Sofia și alte diplomățisme de astea, ajungem la concluzia că e patronul localului, plătim și ieșim. Ca să admirăm mașina cu care venise, un Rolls-Royce Phantom Coupé, cu niște roți cât cele de Pathfinder, plus ditai Spirit of Ecstasy pe capota.

Și nici un șofer. Domnul, pentru care dealtfel avem tot respectul, își conducea singur rollsul, exact ca domnul Victor Becali, pe care l-am auzit acum jumătate de oră cum că are venituri lunare de maxim 700-800 de euro.

Mno, aici văd ceva greșit. Nu se poate să ai mașină de 500 000 de dolari, dar să nu ai șofer. Nu se face chestia asta, pur și simplu. Crivăț a ajuns la concluzia că e posibil să fi fost de fapt șoferul patronului. Posibil, nu zic nu.

Ceea ce ne aduce la subiect. Eu nu suport să merg pasager în mașini, avioane, trenuri etc. Am o oarecare fobie, de aceea, de câte ori am ocazia, îmi conduc propria mașină. Asta e, în mine am încredere mai mare decât în oricine altcineva.

Ei, din cauza asta nu vreau eu rolls. Pentru că, din cauza fobiei, ar trebui să îl conduc singur.
Cum ar fi să intru în aceeași categorie cu Victor Becali? Doamne ferește.

Mai bine Ford forever.