masa-tacerii-iohannis

Am urmarit declaratiile lui Iohannis date acum 10 minute presei din fata cladirii Colectiv. A cantat molcom, in stilu-i caracteristic, aceleasi vocabule tautologice si, dupa ce a terminat de vorbit, din gura mi-a iesit instantaneu si impulsiv un “du-te-n pizda ma-tii”.

Sa fi fost in locul lui Iohannis, n-as fi avut pardesiu si fata sa apar la Colectiv. Dupa un an, tara pe care o conduce Iohannis a gasit resursele perfecte, deja stiute, de a baga rahatul sub pres. Nicio condamnare, nici macar un dosar cu fagas previzibil in instanta, nicio speranta pentru noi si pentru familiile celor morti si raniti de a afla Adevarul.

Mi-ar fi rusine sa fiu presedintele unei Romanii ca cea de azi, sa fiu presedinte si sa stiu ca am puterea sa schimb lucrurile si sa nu o fac. Mi-ar fi rusine sa fiu premierul unei Romanii ca cea de azi. Sa ma cheme Ciolos, sa fi fost aburcat acolo calcand pe mortii de la Colectiv si sa nu fi facut nimic pentru a alina macar financiar durerea celor rmasi in viata si care cu greu se mai pot integra in societate.

Colectiv, Gigina, Hexi Pharma, Black Cube, mi se pare ca in ultimul an niste scenaristi mai perversi ca cei ce scriu pentru serialele Netflix au transformat Romania intr-un cinematograf enorm la care spectatorii, noi, privesc cu nesat cum niste smecheri ne ruineaza vietile. Sunt atat de faine aceste scandaluri, atat de speciale, ca nu te mai dai dus de pe scaun.

Traim mai ceva ca pe HBO: un politist tanar moare cazand de pe motocicleta din cauza unei gropi in timp ce deschidea coloana oficiala a unui inalt demnitar, mama il gaseste la spital cu gatul retezat si plin de sange si incepe sa ii sarute sosetele, mainile, inima; nici nu apucam sa ne delectam cu seria 1 din acest film realist ca incepe un alt thriller pe canalul Romania: zeci de tineri mor arsi intr-o noapte intr-un club, unul din morti nu e de gasit cateva zile, si de aici incepe o adevarata nebunie – spectatorii sunt in fibrilatii, House of Cards e pepsi cola cu lamaie, fata de emotiile pe care le traiam in acele momente; nici nu respiram bine si incep dezvaluirile Hexi Pharma in care aflam ca am fost supusi ani de zile unui genocid cu largul concurs al Sistemului si, cand credeam ca nu se mai poate intampla ceva, patronul Hexi se autoimplanta cu mana altora in scorbura unui copac; ce Game of Thrones, ce rasturnari de situatii, ce Narcos, oameni buni, pai, Escobar pare in aceste vremuri doar un taranete primitiv!

Si, cand tocmai ne puneam gogosarii pe iarna, explodeaza Black Cube, care bate de departe orice productie hollywoodiana pe 2016: niste fost agenti Mossad vin in tara sa o curenteze informativ pe sefa anticoruptiei, spargandu-i emailul si afland cine stie ce. Intriga se complica: e vorba de fosti ofiteri SRI de rang inalt care au facut apoi in civilie milioane de euro pe diverse SRL-uri, e vorba de declaratii incredibile date de mossadisti si care ne creioneaza harta unui stat mafiot, ce mai!, nu exista indestule stele pe iMDB pentru aceasta poveste!

Ma, voi va dati seama ca toate astea s-au intamplat DOAR in ultimul an? Voi va dati seama ca, in ciuda gravitatii acestor scandaluri, NIMENI nu a infundat inca puscaria, ba inca sunt sanse sa fie scapati toti prin acorduri de negociere si alte alea?
Ma iertati, trebuie sa inchei aici, trebuie sa intre Becali in direct pe Romania TV: cica va face dezvaluiri care o vor desfiinta pe Firea.
Colectiv fericit va doresc!

Scris de Liviu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.