1. Românca Simona Halep, a patra jucătoare de tenis a lumii, s-a calificat pentru prima dată într-o semifinală la un turneu de Mare Șlem, miercuri, la Roland Garros, învingând-o în două seturi, 6-2, 6-2, pe rusoaica Svetlana Kuznețova, cap de serie nr. 27, într-o oră și 18 minute de joc.

  Aștept cu interes intervenția lui Ion Țiriac, care va explica extrem de clar cum că de fapt Halep joacă foarte prost și e inadmisibil să joci atât de prost la un turneu de o asemenea anvergură și să te mai și califici. Rușine, Simona!

 2. Banca Mondială a aprobat săptămâna trecută un împrumut destinat unei investiții în Rusia, pentru prima dată de la anexarea Crimeei de către Rusia, în pofida opoziției Canadei și a abținerii de la vot a Statelor Unite, transmite Bloomberg.

  Înainte de a pleca la summitul G7 de la Bruxelles, cancelarul german Angela Merkel s-a prezentat miercuri în fața Bundestagului unde a insistat asupra faptului că adoptarea de noi sancțiuni împotriva Rusiei ”nu este de dorit” și că ușa dialogului cu Moscova trebuie păstrată deschisă pentru soluționarea crizei ucrainene

  Și cam aia a fost cu sancțiunile. Visa vrea să facă un procesator rus de carduri, Banca Mondială acordă împrumuturi, deci da, e clar, Ucraina are spate puternic. Și când te gândești că și-au cedat focoasele nucleare tocmai pe baza minciunilor americane, că vor fi protejați în caz de ceva…

 3. Pe un teren unde trebuia să fie un cămin pentru orfani, Arhiepiscopia Bacăului a făcut o fermă. Au trecut 10 ani de când preoţii au primit de la stat o fostă unitate militară, dar nici urmă de copii. Prelaţii ridică din umeri şi spun că nu sunt bani pentru investiţii.

  Desigur, oamenii sunt răi intenționați. Întâi facem bani din laptic și cărniță și de-abia după aia avem grijă de orfani. Că și de orfanii ăia, întâi are grijă dumnezeu.

 4. Pacienţii vor fi supuşi unor reguli noi de tratament. Cei are vor avea nevoie de operaţii vor fi puşi pe listele de aşteptare şi pentru perioade de câteva luni. Este o „surpriză” neplăcută pentru bolnavii care vor avea nevoie de intervenţii chirurgicale. Practic, atunci când un bolnav ajunge la spital şi are nevoie de operaţie iar spitalul nu mai are locuri disponibile sau bani să acopere tratamentul necesar, pacientul are două posibilităţi: fie să aştepte să se elibereze un loc, fie să plătească şi să intre la operaţie înaintea celorlalţi.

  Mi se pare foarte normal, de aceea plătim asigurări de sănătate procentuale. Ca, în caz de nevoie, toate spitalele să declare că nu mai au bani/locuri și atunci te ștergi la cur cu asigurarea ta. Pentru că automobile și pentru că rromânia și pentru că victor prostea.