Citeam azi despre mărețele realizări ale ultimului congres al PSD, minunându-mă de cât de rupți de realitate sunt și ei și susținătorii lor, lăudându-se cu realizări uriașe la hectar, când deja prețurile au luat-o razna, ROBOR e pe câmpii, cresc impozitele în toată țara și cam totul e în cap.

Știți, cred că e ușor greșit să tot dăm vina pe asistații social și pe votanții PSD. Și nu pentru că nu ați ieșit la vot, pârtii sau restul. Nu.

Voi, majoritatea voastră, nu înțeleg ceva. Rusia, cea care conduce din umbră tot circul acesta, lucrează cu termene de timp pe care voi nu le percepeți, pentru că se măsoară în zeci de ani, iar planurile lor acoperă totul. Absolut totul, totul este planificat.

De exemplu, știați că Crimeea nu a fost niciodată a ucrainenilor? Practic, Crimeea aparține rusiei de prin 1700 și ceva, prin tratatul de la Kuciuc Kainargi. Desigur, de-a lungul anilor, acolo a funcționat clasica epurare etnică, fiind uciși și alungați musulmanii și tătarii din zonă, fiind înlocuiți cu ruși și ucrainieni, dar întotdeauna Crimeea a fost rusească. Chiar și când a fost sub denumirea de Republica Autonomă Sovietică Socialistă Crimeea.

Știți cine a făcut Crimeea parte a ucrainei? Nikita Hrușciov, geniul negru al politicii rusești. Hrușciov, prin 50 a decis ca RASS Crimeea să intre în componența RSS Ucraina. Există documente care atestă că, la vremea respectivă, Hrușciov a intenționat să facă asta pentru a ține un cap de pod rusesc cu ieșire la mare, în caz că ucrainienilor, vreodată, le-ar trece prin cap ceva. Și iară, după 60 de ani, le-a trecut, iar grija lui Hrușciov față de imperiul rus a fost răsplătită. Mai crede cineva că Ucraina va redeține Crimeea sau că va mai exista multă vreme ca stat în actuala componență? Să fim serioși.

De ce am făcut divagația aceasta lungă?
Ca să înțelegeți că chiar dacă vouă vi se par niște chestii întâmplătoare și că românii sunt proști pur și simplu, de fapt lucrurile acestea se petrec după scenarii bine stabilite, scenarii care există, sunt create și scrise și care se predau inclusiv în școlile de profil. Ele se aplică la fel în toate țările unde o superputere are interese și, ce e mai trist, toată lumea știe despre asta.

Da, PSD e votat de proști. Dar e votat de proști pe care i-a antrenat să fie proști. I-a ținut zeci de ani în beznă, în sărăcie, le-a alimentat temerile și fricile, le-a crescut apropierea dementă față de religie, a hrănit caracatița ortodoxă pentru a-și asigura loialitatea ei deplină și lucrurile au funcționat.

Îi învinuim, dar noi, NOI ce am făcut pentru ei? Ce le-am oferit, în afară de cuvinte găunoase și cuvântări manifestoide, care nu țin de foame? Cu ce ne-am împotrivit noi când am văzut că oamenii săraci, că pensionarii devin din ce în ce mai mulți și sunt din ce în ce mai îndobitociți de media cumpărată de aceiași psd?

Vă spun eu, nimic. Doar am asistat, complici pasivi și superiori, certând cu măreție ce se întâmplă în jurul nostru. Dar nu am ajutat niciodată un pensionar amărât decât dacă putea să ne dea casa în schimbul ajutorului. Nu i-am găsit de muncă șomerului ajuns alcoolic, ci i-am dat un șut în cur și l-am făcut de căcat în grupul nostru de prieteni. Ne-am dat copiii la religie, deși suntem atei, că nu strică o notă mare și ce mare brânză se întâmplă. Ne botezăm, cununăm religios, deși nu înseamnă nimic pentru noi, din cauza gurii lumii. Nerealizând că gura lumii este planul rus care funcționează ca uns și ne duce exact acolo unde trebuie.

Da, am fost complici la tot ce s-a întâmplat, complici care nici măcar acum, în ceasul al 13-lea, nu înțelegem și nu realizăm amplitudinea schimbărilor din jurul nostru și ce va urma în anii ce va să vină.

Pentru că deși suntem plini de superioritate, suntem niște mediocri care nu reușesc să vadă dincolo de lungimea nasului propriu și adâncimea propriului buzunar. Nu reușim să vedem că de fapt în loc să păstrăm viitor pentru copiii noștri, l-am amanetat pentru un salariu mai dolofan sau o mașină mai bengoasă, nelăsând copiilor noștri niciun fel de viitor într-o țară sortită pe veci a fi un tampon la granița dintre est și vest, o fâșie de trecere între sălbăticie și civilizație, o țară care nu a trăit niciodată bine, de-a lungul istoriei sale, tocmai pentru că a fost stavilă sau, după caz, pasaj de trecere, pentru aceleași superputeri ce o manevrează acum.

Și priviți cu ochi orbi și goi la ce scriu și credeți că sunt de fapt alarmisme lovendaliene și dați pagina spre un filmuleț rapid cu pisici funny. A fost doar o glumă, viața e frumoasă, sigur o să iasă Johannis și o să îi rupă pe genunchi pe micuți.

Treziți-vă, nu vine nimeni. Sunteți singuri, iar în junglă e un tigru.