Le-am pus în ordinea sosirii.

București.

Te urmaresc de foarte multa vreme si am observat ca din cand in cand cititorii apeleaza la tine cu diverse intrebari/sfaturi catre tine si comunitate.
Eu si prietena mea urmeaza sa ne mutam in Bucuresti undeva pe la jumatatea lunii Decembrie.
Despre noi: amandoi avem 25 de ani, ea va fi medic rezident din Ianuarie iar eu am studii economice si urmeaza sa imi gasesc un loc de munca imediat ce ne vom muta. Avem de gand sa ramanem in Bucuresti cel putin toata perioada rezidentiatului ei – 5 ani.
Ne uitam de ceva vreme pe site-uri de anunturi cat si pe grupuri de inchirieri pe Facebook insa m-am gandit sa apelez la tine datorita faptului ca majoritatea anunturilor gasite de noi sunt publicate de catre agentii imobiliare. Nu insistam in mod special pe „fara agentii”, am plati si comisionul lor in eventualitatea in care ne-ar ajuta sa ne gasim un apartament pe placul nostru, insa nu in putine locuri am citit despre incompetenta multora dintre ele si am vrea pe cat posibil sa evitam sa lucram cu o agentie oarecare.
Ca sa trec la subiectul principal – ne-am dori un apartament cu 2 camere, mobilat si utiliat modern, intr-o zona cu acces cat de cat rapid la metrou (5-10 minute de mers pe jos) si care sa aiba aer conditionat. De asemenea, am dori un proprietar care sa accepte animale de companie – avem o pisica de 1 an. Un loc de parcare ar fi un bonus, insa nu ceva fara de care nu am putea trai.
Bugetul nostru ar fi undeva la 350 de euro. Nu am vrea sa depasim aceasta suma, si, evident, nu ne-ar deranja o chirie mai mica.
Daca consideri ca ne poti ajuta cu ceva, fie cu un articol in speranta ca cineva din comunitate ar avea ceva disponibil, fie cu un contact al unui agent imobiliar de incredere, am fi foarte recunoscatori.

Austria

Ma numesc Catalin si am 26 de ani. Te citesc de ani buni, cred ca vreo 8, insa n-am comentant niciodata la vreo postare de pe blog preferand sa urmaresc discutiile din umbra.

Am vazut ca ai mai ajutat oameni in diverse privinte, fie job, fie sfaturi despre plecari in alte tari cu perspective mai bune si m-am gandit sa fac si eu un apel la tine si la comunitatea ta.

Printr-o aplicare interna in cadrul companiei in care lucrez am reusit sa obtin un job in Viena, insa din pacate nu ofera asistenta in gasirea unei chirii.

M-am documentat deja, am verificat site-urile lor de imobiliare si sunt in principiu la curent cu preturile chiriilor si cu cheltuielile implicate insa as vrea sa ramana cumva ca ultima varianta pentru ca este vorba despre o suma mare de bani trimisa practic unui necunoscut.

Aici intervine rugamintea mea. As aprecia daca tu sau vreun cititor de-al tau care locuieste deja acolo m-ar putea ajuta cu gasirea unei chirii. Sunt dispus de asemenea si sa impart un apartament cu cineva.

Cam asta ar fi, stiu ca nu ai nicio obligatie sa publici ce ti-am trimis eu acum si inteleg perfect.
Iti multumesc oricum si numai pentru faptul ca ai citit. Cine stie, poate peste cateva luni voi reveni cu un articol despre emigrare.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.