În seara asta, în timp ce Bogdan Juratoni lua bătaie la jocurile olimpice, mă gândeam că există o paralelă între box și politica. Adică între box și pinocchio ăla de Sova sau minciunela Anastase. Cum număra ea Anastase din 10 în 10 și cum număra el șova 140% participare la vot.

Pentru că, zilele trecute, citeam, cred că pe gsp, un interviu cu antrenorul lui Bogdan Juratoni, și anume Napoleon Gheorghe. În paranteză fie spus, Napoleon ăsta și Norbert Trandafir…nume de legendă.

Bun, și spunea domnul Napoleon cum elevul lui nu se va opri decât în finale. Cum i-a tăiat accesul la presă, online, facebook, femei, orice, doar ca să se concentreze pe antrenamente și să nu fie distras de la munca sa sub nici o formă. Deci vă spun, deși nu auzisem niciodată de acest Bogdan, deși mă mai uit la un box câteodată, ajunsesem să cred. Gata tati, ăsta e noul Rudel Obreja. Linca, eat your heart out, vom avea încă un campion olimpic.

Rezultatul? Un meci foooarte slab, între un tip, Juratoni, care țopăia lejer și total inestetic, pe lângă un uzbek numit Atoev, care refuza lupta cu obstinație, netrăind decât din împingeri și lovituri întâmplătoare. Practic nimic, nu forță, nu tupeu, nu alonjă, nu lovituri rapide, nimic, doar încercări timide de a-l rașcheta razant pe uzbek, care numai de stat la rașchetat nu avea chef.

Nu mă înțelegeți greșit, bravo lui Bogdan, s-a calificat, a ajuns acolo, a făcut și el ce a putut. Contează să participi.
Mă enervează lipsa de echidistanță a antrenorului, incapacitatea de a evalua corect potențialul elevului său și declarațiile sforăitoare, bazate pe fix nimic.

Exact ca-n politică.

Din păcate, astăzi a fost o zi seacă de medalii la olimpiadă, pentru echipa României. Camelia Potec a ieșit ultima la înot, Norbert Trandafir ( :mrgreen: ) a ieșit ultimul la înot, la gimnastică fetele sunt pe la mijlocul plutonului, la polo am luat bătaie ca eroii, iar despre Juratoni de-abia am vorbit.

Asta e, am fost acolo, ei au luptat, noi am stat cu sufletul la gură alături de ei. E bine. Important e să participi. Din ce am înțeles pe twitter, astăzi au fost și ceva meciuri de fotbal prin campionatul rromâniei sau ceva. Nici măcar nu am avut curiozitatea de a mă interesa cine joacă și de ce. Există sport și există fotbal. Nu mai vreau să fiu complice la acel conglomerat de mizerii numit fotal. De fapt, nu că nu vreau eu, creierul meu a luat pur și simplu această decizie, fără să mă mai consulte.

Foto

17 comentarii Adaugă comentariu

 1. Nu din campionat, dar nu contează. Și Steaua și Rapid au muit-o. Mai rău Rapid. Asta este.

  0

 2. #2

  La sfarsit ai scris ‘fotal’ in loc de ‘fotbal’. Nu e nevoie sa-mi aprobi comentariul. 🙂

  0

 3. #3

  Arhi, orice…..dar nu despre APA. acum cativa ani am auzit de un meserias de-al nostru care facuse n umai stiu ce la sarituri si omul zicea ca aici in tara se antrena pe saltele ca n-aveau bani sa-i dea si apa. plm…..orice a facut pe apa…e facut cu chin. n-or fi castigat ei medalii…dar merita aplauze (plm…oricum merita toti aplauze)

  0

  • #4

   Attilla » pai am zis eu ceva de rau?

   0

  • #5

   @Arhi: am simtit o unda de dezaprobare fata de polo….poate era tarziu si n-am inteles bine….scuze de reactie

   0

 4. #6

  Eu nu ma mai uit de bunavoie la fotbalul romanesc, includ aici si pe becali, borcea, etc.

  Liga 1 e o manelareala completa, ziarele de sport s-au alaturat celor de scandal, nu mai exista jurnalism sportiv. Da’ daca asta vinde, asta sa fie!

  0

 5. Sa fim mandri ca au ajuns la Olimpiada. Nu conteaza cate medalii vor lua, tot ne fac cinste noua, romanilor. Aia de ii vorbesc de rau pe sportivi sunt niste dobitoci. Am zis

  0

 6. #8

  A fost campionatul national de atletism, ai vazut vreo transmisie in direct? A fost campionatul national de inot, ai vazut macar o stire despre el, nu o transmisiune?

  Atat timp cat pe cele pe cele 8 posturi TV de sport din Romania si altceva decat fotbal atunci ar tb. sa avem pretentii la medalii olimpice. Pana atunci, sa ne multumim cu ce capatam si sa spunem popii mai!

  Explicatia e simpla: banii de la buget pentru sport sunt foarte putini. Astia ar tb. suplimentati serios cu bani din sponsorizari. Ori sponsorii nu baga nimic decat acolo unde pot sa-si expuna brandul. Unde sa-ti explui brandul cand in total intr-un an cred ca am vazut 15 minute de stiri despre orice alt sport decat fotbal…repet, pe 8 posturi dedicate sportului!

  0

  • #9

   Maria » chiar acum, in timp ce scriu asta, pe toate canalele de sport romanesti se vorbeste despre fotbal

   0

  • #10

   Macar daca am avea vreo treaba cu fotbalul, dar realitatea este ca, desi se baga multe milioane de euro, tot sugem grav (si nu ma refer la suptul ala placut). M-am uitat odata comparativ la 2 meciuri de fotbal: Steaua si Vaslui pe un canal si nu’s ce italieni pe alt canal. Din ai nostri sarea mingea ca din coltul de la masa. N-am vazut un stop ca lumea. Dar hai sa vb despre ei ca poate devin mai buni!

   Daca am baga macar un sfert din banii astia in gimnastica, sau atletism sau canotaj sau inot am fi printre cei mai tari din lume, pentru ca talentele le avem.

   Si vorbind despre fotbal, ce spune despre noi faptul ca asa-zisul Stadion national nu are pista de atletism…e doar un cacat de teren de fotba.

   0

 7. @Arhi, ce zici de asta:
  “Pe
  Twitter au venit mii de mesaje de
  sustinere pentru Juratoni! That is a disgraceful result in the
  boxing. Juratoni easily beat Atoyev.
  WTF #LondonOlympic2012 ??? — RepStones (@RepStones) August 2, 2012 Juratoni just got robbed like Pac-Man
  did. #Olympics2012 #Boxing — Popcorn Sutton(@j_fugginBiRD) August 2, 2012 Oh for Christ’s sake. Yet another rank
  decision at the boxing. Romania’s
  Juratoni clearly beat Atoev, but the
  Uzbek apparently won. Bullshit — Tom (@tom_marzipan) August 2, 2012 I thought the olympic boxing
  commentator said that if Juratoni lost
  he’d be on a plane out of there — Jon Grant (@FIEROcious) August 2, 2012 Abbos Atoev (Uzbekistan) over
  Bogdan Juratoni (Bulgaria) was an
  absurd decision; one of many. @olympicboxing — Ollie Nanyes (@OllieNanyes) August 2, 2012 Someone call 999: Bogdan Juratoni
  has just been robbed!! Can’t believe
  the judges were watching the same
  fight as the rest of us #boxing — Liam McLoughlin
  (@Liam_McLoughlin) August 2, 2012”
  si nu-s romani

  0

  • #12

   gaby » faptul ca s-a agitat ca musca pe elefant nu l-a facut castigator. eu consider ca opinia mea e mai de valoare decat a celor de pe twitter. problems?:D

   0

 8. @Arhi, no problems 😀 . Ce am observat e ca si altii zic ca arbitrajul suge grav

  0

 9. #14

  Sova a explicat de ce a zis ca prezenta va fi de 52%,pentru ca nu sunt 18 milioane de oameni care pot vota ci vreo 16 jumate.

  0

 10. #15

  Si eu sunt de parere ca decizia trebuia sa fie pentru Juratoni. A fost mai activ si a avut loviturile mai clare. Judecatorii i-au acordat puncte prea usor uzbekului.

  0

  • #16

   “Juratoni went punch for punch with Atoev early on despite falling behind 6-4 after one. The Romanian dug deep into round two, stunning Atoev with a body shot that caused the Uzbekistan middleweight to shut down.

   What shut down instead was the judges’ ability to score a round. Juratoni was only given two points in an apparently decisive third round, one less than Atoev who benefited from generous scoring to pull off the upset.”

   www.boxingscene.com/olympic-middleweight-results-usa-skid-hits-seven–55651

   Doar una dintre multele furaciuni care s-au facut la box, la olimpiada asta.

   0

 11. #17

  Cei doi comentatori de la BBC erau siguri de victoria Romanului……

  0