În seara asta, în timp ce Bogdan Juratoni lua bătaie la jocurile olimpice, mă gândeam că există o paralelă între box și politica. Adică între box și pinocchio ăla de Sova sau minciunela Anastase. Cum număra ea Anastase din 10 în 10 și cum număra el șova 140% participare la vot.

Pentru că, zilele trecute, citeam, cred că pe gsp, un interviu cu antrenorul lui Bogdan Juratoni, și anume Napoleon Gheorghe. În paranteză fie spus, Napoleon ăsta și Norbert Trandafir…nume de legendă.

Bun, și spunea domnul Napoleon cum elevul lui nu se va opri decât în finale. Cum i-a tăiat accesul la presă, online, facebook, femei, orice, doar ca să se concentreze pe antrenamente și să nu fie distras de la munca sa sub nici o formă. Deci vă spun, deși nu auzisem niciodată de acest Bogdan, deși mă mai uit la un box câteodată, ajunsesem să cred. Gata tati, ăsta e noul Rudel Obreja. Linca, eat your heart out, vom avea încă un campion olimpic.

Rezultatul? Un meci foooarte slab, între un tip, Juratoni, care țopăia lejer și total inestetic, pe lângă un uzbek numit Atoev, care refuza lupta cu obstinație, netrăind decât din împingeri și lovituri întâmplătoare. Practic nimic, nu forță, nu tupeu, nu alonjă, nu lovituri rapide, nimic, doar încercări timide de a-l rașcheta razant pe uzbek, care numai de stat la rașchetat nu avea chef.

Nu mă înțelegeți greșit, bravo lui Bogdan, s-a calificat, a ajuns acolo, a făcut și el ce a putut. Contează să participi.
Mă enervează lipsa de echidistanță a antrenorului, incapacitatea de a evalua corect potențialul elevului său și declarațiile sforăitoare, bazate pe fix nimic.

Exact ca-n politică.

Din păcate, astăzi a fost o zi seacă de medalii la olimpiadă, pentru echipa României. Camelia Potec a ieșit ultima la înot, Norbert Trandafir ( :mrgreen: ) a ieșit ultimul la înot, la gimnastică fetele sunt pe la mijlocul plutonului, la polo am luat bătaie ca eroii, iar despre Juratoni de-abia am vorbit.

Asta e, am fost acolo, ei au luptat, noi am stat cu sufletul la gură alături de ei. E bine. Important e să participi. Din ce am înțeles pe twitter, astăzi au fost și ceva meciuri de fotbal prin campionatul rromâniei sau ceva. Nici măcar nu am avut curiozitatea de a mă interesa cine joacă și de ce. Există sport și există fotbal. Nu mai vreau să fiu complice la acel conglomerat de mizerii numit fotal. De fapt, nu că nu vreau eu, creierul meu a luat pur și simplu această decizie, fără să mă mai consulte.

Foto