Săptămâna trecută s-a dezlănțuit un val de ură împotriva fostului idol al majorității, Elon Musk, idol care, brusc, nu s-a mai comportat precum valul și a început să lanseze mesaje în care cere terminarea carantinei și repornirea economie. A, și a zis că acțiunile Tesla sunt supraevaluate, motiv pentru ca unii să piardă pe bursă melearde. (aici sunt 2 lucruri. Elon a mai fost ars o dată pentru declarații aiurea, care influențează piața bursieră, acum a dat-o din voleu, pentru că acțiunile TSLA sunt tranzacționate majoritar pe short, iar prin declarația de săptămâna trecută, i-a ars pe shorteri de nu s-au văzut. A doua chestie este că eu personal consider bursa o mizerie care nu își are locul într-o economie reală și sănătoasă)

Cum ziceam, lumea s-a pornit contra lui Musk, pentru că, brusc, nu mai era conducător de val, nu mai spunea ceea ce trebuie să auzim, părăsise barca moralității și a certitudenarilor. Dar oare greșește?

Hai să ne gândim la situația din românia.
Au trecut 2 luni de izolare și 1 lună și jumătate de carantină. Toate predicțiile epocal ucigașe nu prea au ieșit, spre fericirea aplaudacilor de serviciu, iată, guvernul PNL a luat măsurile cuvenite și, datorită lor, am trecut cu bine peste pandemie.

Sunt doar niște întrebări de bun simț. Și sper că nu mă bănuiește cineva de apetențe și afinități religioase. În pofida zelului ortodox, iată, îmbolnăvirile nu au crescut, în afară de niște preoți zeloți, lucrurile sunt în același taler.

Dar să trecem peste capitolul religie, a fost doar un intermezzo.
Să revenim la rânjetul lui Vela, care ne anunță, împreună cu fața extrem de îngrijorată a lui Arahat, că, dacă nu suntem cuminți, ei nu ne vor da drumul din casă pe 15, cum au anunțat, ci ne vor ține ca pe niște copii nesimțiți ce suntem până când ne vom vindeca cu forța.

Doar că există o singură problemă majoră în rânjetele lor. Majoritatea românilor, majoritatea oamenilor simpli, nu bula stupizilor care câștigă bani de acasă și se plâng pe facebook că nu au decât 1000 de lei pe săptămâă, aproape că era să nu își cumpere eclere de la Paul, această majoritate reală, nu câștigă bani.

Această majoritate de oameni simpli, cu salarii de 1200 de lei, tocmai și-au văzut toate firavele economii plecând în văzduh și privesc viitorul destul de reticent. Pentru că, cu cât stau mai mult acasă, cu atât mai puține șanse au să își vadă vechiul job la finalul perioadei, pentru că, surpriză, ajutoarele statului au fost fix pula, mai exact, în unele firme nu a intrat nici acum acel jenant ajutor de șomaj, miliardele trâmbițate de cârlionțatul ministru al finanțelor sunt, de fapt, garanții bancare pentru eventuale credite care să fie luate de IMM-uri, dar SURPRIZĂ, decizia creditării e la bănci, iar băncile nu dau credite.

Cui râde domnul Vela, mai exact? Celor care numără banii și realizează că, dacă mai stau două săptămâni acasă, degeaba, nu vor mai avea cu ce să își hrănească copiii? Proprietarilor de mici afaceri, care țineau 3-4 angajați și care se văd forțați să închidă, pentru că nu mai au bani? Cui, că nu reușesc să înțeleg.

Între timp, fiecare ordonanță de urgență a adus cât o relaxare în plus pentru pensionari, cei pe care noi trebuia să îi protejăm, stând în casă. Practic, în acest moment, pensionarii sunt liberi pe străzi, în timp ce cei care muncesc și, la final, întrețin pensionarii din munca și impozitele lor, stau în casă, fără niciun viitor. La fel, copiii, stau în case de 2 luni, școlile sunt futute definitiv anul acesta, totul cu un scop nedefinit.

Suntem salvați, nu? De cine și cum? Cele mai mari focare de infecție au fost în spitale, nu pe străzi, să nu uităm. Adică fix acolo unde onorat guvernul a avut brațul puternic. Noi ne-am făcut datoria, i-am păzit pe cei de lângă noi, ei ce datorie și-au făcut? Dacă nu știți, și-au făcut datoria de a ne da amenzi, românia fiind SINGURA ȚARĂ DIN LUME unde s-au dat mai multe amenzi decât s-au făcut teste de COVID. Înțelegeți care a fost prioritatea?

Dar să ne întoarcem la guvernarea PDL.
S-a anunțat că suntem liberi din 15. Ce fericire, în această democrație strălucitoare, nu o să mai luăm amenzi de la gardienii publici pentru că am greșit data pe o hârtie fără valoare.

Altceva, mai exact, s-a anunțat? Cum ar fi, despre deschiderea joburilor? Un plan pentru ca oamenii să poată să se reîntoarcă la muncă? Un plan major de protecție a cetățenilor, plan care să nu mute responsabilitatea pe umerii lor, iar banii din contracte în buzunarele baronilor PDL? Vă spun eu că nu, nu s-a anunțat nimic, există doar discuții de alea cum vor garanta băncilor luna de pe cer, iar oamenii să poarte măști, că altfel îi ia mama dracului.

Și vă rog să realizați că asta nu se va întâmplă mâine, mai sunt 2 săptămâni până la POSIBILA. relaxare a restricțiilor, timp în care oamenii trebuie să își cumpere mâncare scumpită, măști cu 130 de lei cutia și mănuși cu 300 de lei cutia. C să se protejeze singuri, pentru că guvernul român protejează pe cine poate.

Ce voiam să spun, de fapt, este că noi, în acest moment, suntem o mare masă de manevră pentru forțele politice. Johannis îl înghiontește pe prostul de Ciolacu să depună moțiune de cenzură, ca să dea jos guvernul și să revină PSD la guvernare. PDL se va retrage elegant, după ce a distrus economia și economiile tuturor, plasând mingea la ceilalți. După care vo sta până în toamnă și vor număra milioanele din contracte, lăsând PSD să preia problemele sociale masive ce vor veni, dacă nu se face nimic. Și nu se face nimic, PDL dorește să ajungă la guvernare următorii patru ani și, pentru asta, distruge românia în aceste momente. Bine, între timp ruinează bugetul, cumpărând de toate, pentru că comisionul e comision, iar Arahat face parte oricui trebuie, se știe.

Ne vor da drumul pe 15, pentru că nu își permit mișcări sociale în acest moment. Nu, nu de dragul sănătății noastre, ci de dragul alegerilor din toamnă. Dar pe 15 nu știu câți dintre români vor putea să privească în sus și să se bucure de soare.

Pentru că majoritatea lor nu vor schimba decât o închisoare mică, cu câțiva pereți, cu una mai mare, cu pereți invizibili, în care se vor învârti cu ochi seci și minți golite de speranță.